Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › LV prezidenta vēlēšanas – maskas krīt! (+)
Valsts prezidenta Valda Zatlera preses iespējas transkripts pēc Saeimas sēdes
02.06.2011
Ceturtdien, 2.jūnijā, pēc Saeimas sēdes Valsts prezidents Valdis Zatlers sniedza atbildes uz žurnālistu jautājumiem.
Jautājums: Vai Andris Bērziņš būs labs Valsts prezidents?
Valsts prezidents: Atcerēsimies laiku pirms četriem gadiem, kad Jūs droši vien prasījāt to pašu – vai Zatlers būs labs prezidents. Un atbilde nāk tikai pēc četriem gadiem.
Jautājums: Kā Jūs domājat, vai tad, ja Jūs nebūtu sestdien ierosinājis Saeimas atlaišanu, vai balsojums šodien būtu citādāks?
Valsts prezidents: Ir grūti komentēt to, kā būtu, ja būtu. Kā būtu, ja tantei būtu riteņi – mēs visi zinām seno teicienu. Es vēlreiz teikšu, ka mans paziņojums sestdien bija īstajā brīdī un ar pareizo vēsti. Š īsdienas balsojums man šo pārliecību vēl vairāk nostiprināja
Jautājums: Vai, Jūsuprāt, šis balsojums bija atriebība pret Jums?
Valsts prezidents: Man ir grūti komentēt tādas lietas, jo pēc dabas pats es neesmu atriebīgs un neturu ļaunu.
Jautājums: Vai Jūs aicināsiet veidot jaunu partiju, ko Jūs to minējāt kā iespēju gadījumā, ja Jūs nepārvēlēs?
Valsts prezidents: Vēlreiz atkārtošu. Tad, kad ir kaut kas beidzies un gūta uzvaira vai ciests zaudējums, ir jāapstājas, jāapdomā pašam, jāizdara situācijas analīze un tikai tad jārīkojas. Tieši tā es rīkošos. To es teicu jau pirms dažām dienām, ka esmu pateicis A, B un pateikšu arī C.
Preses relīzes