Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › mac os ws windovs
gan jau ka iekš uk alienware ir lētāks, bet tas tā ieskatam.
Sākumā nopirku tikai izskata dēļ, kā nekā lietais alumīnija pilnais korpus, viegls un bez nekādiem blinbling izlecošiem ‘vijeboniem”… pēc tam apmēram 2 nedēļas špļaudījos, kas nav, tas, nav tāa, bet pēc tam pamazām sāku visu aizstad ar AppStore pieejamo bezmakas programmatūru. Tagad jau ir pagājis vairāk nekā pus gads un teikšu atklāti. Otrs HP G6 laptops vēl nav bijis līdz šim ieslēgts. Starp citu, ja kāda UK vajag par lētām naudiņām to, padod ziņu.
Neatpaliekot no tēmas, vēlāk gan savu MacBook Pro nedaudz apgreidoju, tas ir ieliku papildus ram, kopā nu jau 16GB, cietni SSD 265GB un veco 750 DVD-rom vietā bet diskdzini pie usb jo izmantoju ļoti reti.
Ko varu teikti, sistemu esmu nobrucinājis tikai vienu reizi, un tad ekspermentējot kad mēģināju palaist neprasmīgi arī Linux Ubuntu, tagad gan iet abas paralēli. Viena no lietām, jaunu programmu instelācija, copy and paste, uninstal darbojas vnk ievelkot miskastē. Ä€trums, nekādu drazu no neta, ja kaut kas automātiksi grib mainit sistēmas iestādījumus, jāievada parole, tā kā ja pats neesi Ä€murs, tad viss ok. Un ja arī nobruks, slēdzot ALT taustiņš iekš bootošanaš un no restore uzliec visu atpakaļ.
Iesaku nopirkt palildus Magic Mouse, lai atvieglotu darbu, jo nav jau labā tausitņa mac, jāzimanto nospiests CRLT…
Ir jau daudz plusu, vairāk nekā mīnusu, jāmāk tik darboties, neuzskaitīšu tos te tagad, savādāk windows XP lietotajis sāks cepties
Lai gan, ja man būtu kādas liekas divas štukas var būt ari nopirktu, smuks jau ir, bet veiktspēja hmmm … nav tā vērta.
Chinise stickers! 😀
AlienWare ar zaķīša ausīm! 😀
Tērēt tik lielu naudu par sen apēstu ābolu nav prāta darbs!
Iesaku nopirkt palildus Magic Mouse, lai atvieglotu darbu, jo nav jau labā tausitņa mac, jāzimanto nospiests CRLT…
Iekš touchpad iestatījumiem uz tā paša MacBook Pro var uzlikt left/right click :[
Kā jau pats izteicies, draiveru gluki un nesaderība patstavīgā, jo detaļas ražo visi kam nav slinkums, tā kā 1000 un viena modifikācija beigās sanāk, ko tad var gribēt.
Kādēļ, piemēram, uz iPhone, iPad utt neraksta detalizētu info, cik liels cpu, ram utt, jo kuru tas interesē, ja pati OS iet raiti, Androīds jau nezin cik kodolus uz uztaisījis, ram drīz pārspēs manu elektronisko rakstāmmašīnu, bet tā arī raiti bez problēmām nepārstartēts nedēļu nevar novilkt no vietas…. un tas ir man šķiet galvenais, kādēļ cilvēki izvēlas Mac. Otra lieta, ir vienkāršība. Ja no windows uz MAc pāriet ir vienkārši, tad no Mac uz win demžēl nekādi, tad jau ātrāk Linux. Bet tās jau ir tikai manas domas
Un jaudas ziņā ar 3x atliektiem galiem pietiek 2x lētāku 13″ Macbook Air 2012 gada ar i5.
Un ir vieglāks un smukāks par vissvisvisdārgāko Macbook Pro. Ja reiz portatīvais, tad to nēsās apkārt, vai ne? Nu un par Air vieglumu cilvēki vienmēr ir sajūsmā kad patausta. Iedod tai mērķa lietotājai pataustīt Pro/13″ Air un palūdz pakomentēt, vai tiešām grib to Pro.
un par aplikācijām – man uz āboliem pietiek visa kā – Chrome, Eclipse, Skype, uTorrent, Thunderbird utml lietas, ko es jau uz Win esmu lietojis.. ja nu kas, tad windows datori kaut kā specifiska izdarīšanai apkārtnē vienmēr ir atrodami. Tā ka nebaidies par softiem – nedēļu pasēdēsi un sapratīsi, kas ar ko jāaizstāj.
protams, katrai sistēmai ir savi plusi,mīnusi. nesaku, ka windows ir slikts, ir jāsaprot, kām Tu to taisies izmantot. ja gribi sēdēt pie galda un, lai visi redz, ka Tev ir macbook’s, tad tas ir bezjēdzīgi un smieklīgi, taču, ja ir specifiskas lietas, kas ir paredzētas mac’iem, tad ir vērts. un, kā jau iepriekš minēja, dzelzis atbalstīts vsm vēl 5gadus.
Nu redz, mūžu dzīvo, mūžu mācies.
p.s. tikai go – applications – system settings – trackpad vajadzēja atķeksēt
Preses relīzes