Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Web veidošana un problēmas › Mājas lapu drošības eksperiments
Kas nepieciešams- mājas lapa ar vairāk kā 500 reģistrētiem lietotājiem, kuru paroles glabājas md5/sha1/sha256/sha384/sha512 hash formā ar statiskiem, dinamiskiem vai vispār bez salt.
Ko darīt – atsūtīt man uz e-pastu info[uz]lit.lv sapakotu hashu kopiju, jeb TIKAI un VIENĪGI paroļu hash un ja ir salt- arī salt un tā ievietošanas kārtību paroles hashā (piemēram, skriptu PHP vai citā valodā, kas veido salt un ievieto to parolē pirms hash izveides, nepieciešams paroļu izveides emulācijai).
Tātad- tikai un vienīgi hash (un salt procedūras) uz mailu info[uz]lit.lv . Iesūtīt var arī CMS veidotas paroles ar norādi uz izmantoto CMS utt.
Ko es ar to visu pasākšu- veikšu eksperimentu, kurā pārbaudīšu cik tad droši glabājas jūsu mājas lapu paroles un beigās taps pamatīgs raksts blogā un ja būs atsaucība, arī šeit.
Par paroļu hash nodošanu man- hashi tiks izmantoti tikai eksperimenta veikšanai un pēc eksperimenta beigām tiks iznīcināti. Garantēt to es diemžēl varu tikai ar savu vārdu, ja neuzticies- nesūti. Varat iesūtīt ar ierakstu anonīmi, savukārt ja gribat mazliet publicitātes- pierakstiet, lai norādu, ka esat piedalījies eksperimentā un cik lielā drošībā ir jūsu lapas paroles.
Un tos hashus Tev vnk. txt failaa izdziit laukaa, katrs hash savaa rindinjaa? 😀 Nu tad jau varu iedot :] Niki gan neparadisies.
Tas viss ir tāpēc lai maksimāli pietuvinātu eksperimenta norisi realitātei un uzzinātu kāds rezultāts būs pie dažādām sistēmām utt utjp. Gari un plaši pašlaik nevēlos skaidrot lai nesabojātu gala rezultāta ogu 🙂
Samurajs un aoma- cienītie, nu ja nav sajēgas, kas tas ir, kam tas domāts un ko ar to darīt – nu nelienat. 🙂
Zināms, ka tas ir SHA-1 un tas, ka ir izmantota “sāls”. neko vairāk dzīves situācijā diez vai uzzināsi! 😀
c4c49dbdf022566455968c4a01e7c26ae9ff79f2
Beidz sapņot :>
Ja kāds ir ticis līdz hešiem (DB dump), tad lietotāju paroļu iegūšanai jēga jau ir stipri maza. Citādi vienīgā kriptanalīze, ko mājas apstākļos var reāli paveikt, ir dictionary attack
Protams, kā sacījis bēdīgi slavenais betonpiere, “smeldz sirds”, ka daži lielie speci vēl MD5 lieto, piedevām pat nepieberot sāli. Jo kriptosistēma ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms. Jāparedz viss.
Ok… tā sacīt, nav mana kaza. Svīsti vien, ja nav nekā labāka, ko darīt 😀
Starp citu, Crow, tu kļūdies. Itin visā. 🙂 Domāju, kādreiz varētu iekāpt pie manis ofisā, tur pat arī Ēriku sazvanītu, un visi trīs pieklājīgi pasēdētu pie kafijas tases un apspriestu visu šito. 🙂 Uzraksti PM, for further details.
Citādi – forumi ir tam domāti, lai tu pierādītu te savu taisnību publikas priekšā, ar faktiem, argumentiem, piemēriem. Citādi tu esi automātiski zaudējis, lai arī IRL katru dienu mājai stenderes un jumts jālabo no tā, ka puiškānam krāns par garu. Uzaicini arī Ēriku un spēlē ar krānu biljardu. Vai virpā liec un veic vaksāciju pēc “brute force” metodes. 😀
Keep trollin’, trollin’, trollin’
Keep trollin’, trollin’, trollin’
Es jau neko, bet patiesām stulbi sanāk, Matīss… 😀
Preses relīzes