Mandriva Linux uz bankrota sliekšņa

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Mandriva Linux uz bankrota sliekšņa

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kādreiz tik populārais franču Linux distributīvs Mandriva (ex Mandrake) atrodas uz bankrota sliekšņa. Ja netiks atrasti jauni finansējuma avoti, 16. janvārī kompānijas prezidents Dominique Loucougain gatavojas izsludināt bankrotu.

Patiesībā šobrīd Mandriva atrodas krievu fonda NGI kontrolē. Fonds jau iepumpējis šai pasākumā 3 milj. EUR un ir gatavs investēt vēl 4 miljonus, bet tas neapmierinot biznesmeņus, kuri cīnās par īpašumtiesībām.

Neatkarīgi no iznākuma, Mandriva pavisam neizzudīs, jo to uzturēs autonomā Brazīlijas nodaļa Connectiva. Bez tam uz Mandriva bāzes izveidoti jauni perspektīvi distributīvi (forks), piem. Mageia.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_mandriva3_1.jpg[/img]

Avots

Wuu
    Participant

KAM to visus linux distrus vajag, priekškam? Vel miljoni eiro, klapē ciet un iegulda viena konkurentspējīga projektā, ak dievs.

Anonīms
    Neaktīvs

+1

Apmēram ka ar mūsu valdību, katrs deķīti velk uz savu stūri, beigās visi nosaluši. Linux NEKAD nespēs pilnvērtīgi konkurēt ar windu, kamēr vien pastāvēs n’to distru fragmentācija. Būtu apvienojuši programmēšanas spēkus, finanses, un izveidojuši Best ever lētā gala os’u. Ja būtu iespēja nopirkt os’u par teiksim latiem 30, ar funkcionalitāti kaut drusku līdzvērtīgu windai, darītu to nešauboties, negrasos par os’u maksāt 100+Ls. Winda datorā ir tas pats kas iOS telefonā, “it just works!” Pagaidām cik esu lietojis MacOS un Linukšus visādus, man viņi nokrašo salīdzinoši ātri. Man viens cilvēks kurš lieto MCbook Air teica, klasisks windas lietotaja viedoklis, kā piesēžas pie kompja, tā krash. Piedodiet, atvainojiet, bet tas pats win7 man gada laikā nokrašojis nezināmu iemeslu dēļ tikai uz vienas rokas pirkstiem skaitot, pārējos gadījumos vainīgs bij hardware un thirdpartysoft. Taj pat laikā MCosu esu pamanījies nokārt pirmajās 10 minūtēs, es gribētu par viņu domāt labāk, bet pirmais iespaids ir sabojāts, vairākkārtīgi 🙁 Savukārt smartfonī PAGAIDÄ€M viennozīmīgi iOS (Kopš kaut kādas 4.2 versijas vairs neesmu nekad nokāris, respect.) Andrītis savukārt draudzenei regulāri nokraso. Mobīlaja lauciņā ar cerībām skatos uz windows phone, wairak aplikaciju, un iespejams mainīšu iOS uz WinPhone. Kā man patīk sev reizēm paglaimot, neesmu fanboys, tikai izvēlos uz doto brīdi labāko. Vispār baigais palags sanāca :D, sangrija dara savu.

msh
    Participant

Ož pēc circle fingers/curve hands…

Anonīms
    Neaktīvs

Atvainojiet, kādas tur f….king curve hands, ja es atveru kontroles paneli macam, un verot ciet kompis nofreezo. Nu neuzskatu ka man datorā būtu ieviesies fails curve_hands.dll, vel jo vairāk pieejot pie maca, caur sazin kādu psihisko hipersaiti tur iekopējas, jo dators sajūt manu klātbūtni, Yeah, right! 😀

iKey
    Participant

un pēc ābolu zombija

shady
    Participant

Nepiekritīšu, ka ir vajadzīgs tikai viens vienīgs linux distributīvs. Tev tas dod iespēju izvēlēties atbilstošu distributīvu savām konkrētajām vajadzībām, piemēram, serverim, mājas datoram (švakam, spēcīgam), netbukam, utml…

Bet pilnīgi piekritīšu, ka tie ir pa daudz.

Pats lietoju jau n-tos gadus, pat vairs neatceros cik…varētu būt kādi 7 gadi stabili, ja ne vairāk. Fragmentācija pašam netraucē, jo, ja nu gadījumā bankrotētu mans lietotais distributīvs, tad vienkārši paņemtu citu.

Kon
    Participant

btw, win 7 (2 gadu, ar pārtraukumiem, lietošanas laikā) nav nevienu reizi krešojis.

nevertell
    Participant

Bet vai ir jēga no 1000 distribūcijām, kurām vienīgā atšķirība ir uzlīme pa virsu ? Nu nacher visus tos ubuntu klonus ?

Nacher trejdeviņus dažādus atzarus no RedHatLinux’a ? Nacher trejdeviņus dažādus desktop-environment’us ?

Pietiktu ar ~5 DE un katrai pakotņu sistēmai pa 3 spin-offiem, tas jau būtu daudz.

Starp citu, lai cik daudz arī nebūtu distras, nav neviena, kas vienā kernelī būtu apvienojusi tuxonice, underclocking’a patchus un BFS. Taisni riebjas, jo ļoti pietrūkst uz lapša.

Un te neiet runa par stipri specializētiem ļinuhiem, kā dd-wrt vai mythbuntu.

vrt56
    Participant

cik ir sanācis kaut ko paskatīties, tad vairāk vai mazāk visas mazās distras ir būvētas uz lieto bāzes un faktiski jebkurš var uzcept savēju distru, ja tik māk un grib. un domāju, ka tieši šis te iemesls ir tas, ka katrs personalizē un pielāgo sev nepeiciešamās lietas. mācētu es kaut ko šajā jomā, tad es ar domāju, ka es kaut ko paeksperimentētu saistībā ar visu šito. lūk, tā ir tā Linux odziņa!

p.s. kā sauc to verķi, kas bildē ir labajā pusē ar visiem tiem parametriem?

APOC
    Participant

Fig viņzin, bet var pameklēt Conky vai GKrellM. Vismaz tēmas viņiem daudz.

nevertell
    Participant

Ja vēlies pats savu personalizētu distru, there’s a distro for that. Lietojiet arch/gentoo un miers.

msh
    Participant

Nu tad tu vienkārši esi neveiksminieks un vēl piedevām pretstats man – manā klātbūtnē kompju problēmas mēdz pazust, ar tevi izklausās ka ir otrādi 😀 😀 😀

jonjs
    Participant

Tas jau ir cits jautājums par daudz ne par daudz to distru. Tā pat tās, kuras nespēs pastāvēt izzudīs. Tas pats Austrumi Linux. Džeks mierīgi cep vienu versiju pēc otras un nekas viņai netraucēs pastāvēt (protams interesanti cik gan tam Austrumi ir lietotāju)

tāpēc, ka visdrīzāk, Austrumi Linux pastāvēšana nevienam neprasa neko maksāt vai finansēt. Mandriva bija un pagaidām ir viens no kantoriem, kas prasa piķi un nezin no kurienes to ņemt.

A viss tas par krašošanu nekrašošanu un kuras distras vai OS lietotājam garāks iedomātais krāniņš u.t.t. ir viena liels buļļa izkārnījums.

Tie, kam interesē cik ir distru un kura no kura ir izaugusi var palasīt šo un tur ir uzskatāms grafiks cik no tām distrām jau ir nobeigušās un kuras vēl turpina eksistēt.

https://www.extremetech.com/computing/112343-a-snapshot-of-linux-on-the-desktop

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?