Meklēju izstrādātāju WEBam

Sākumlapa Forumi Mājas lapu izstrāde Web veidošana un problēmas Meklēju izstrādātāju WEBam

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    root
    Participant

Ērik, tad jau varēji uznākt augšā uz ofisiem, uz kafiju. 🙂

Element
    Participant

Mr. Death paldies par noderiigu info!!! Mess jau visi nojautaam, kas par fruktu ir TavaMaate, tikai neviens taa arii to nebija klaji izklaastiijis.

Topika autoram – drosi vari griezties pie Fox.

Mr.Death
    Participant

Ko nu es :> Internets un cilveeku muldeesjana dara savu. Taa kaa man pasjam laiks sjaadaam lietaam buutu labi ja peec 5 gadiem, tad drosji iesaku fox. Ilgus gadus zinaams frukts, kas uztaisiis visu ko vien vajadzees.

aoma
    Participant

Kā laiks skrien, no mazā emo puiškāna, skat, kāds ērglis izveidojies. Varenos spārnus izpletis, citiem developeriem sauli aizsedzis. Tie kā akli zemes tārpi tagad pa tumsu ložņā, paliekas no bajāra maltītes galda uzlasa…

Tikai nesaprot nabadziņš, ka ne viss ir zelts, kas spīd 😀

Aldis
    Participant

aoma.. pats reiz man teici ka es njifiku nerubiiju sjitajaas stellees.. bet nu lab.. 😛 ja nu vieniigi nespreegaaju, un netaisu lielus ❗ attentoin ❗ visiem…

Ir kļūdas.. tajā pašā web izstrādē.. pats kaunos no viņām.. a ko lai padara.. 🙂 Cenšos protams kā labāk.. a sanāk kā sanāk.. 🙂 Nēesmu nekāds “brīnumbērns” or “indigo” 🙂

viesic
    Participant

EriksC wrote:

Hi!

ofisā pie sienas, piekārti 2 gab. vērā ņemami sertifikāti

Vari, lūdzu, padalīties ar sertifikātu izdevējiestādes nosaukumiem? vnk interesē kādus sertifikātus cilvēki novērtē.

samurajs
    Participant

Tā arī no visa šī neguvu iespaidu, cik īsti maksā reālas mājaslapas uzcepšana. Protams, var uzskrūvēt cenu kaut 10,000 LVL, bet visam ir sava patiesā vērtība. Un kāda tā būtu?

Nevajag staipīt krānu ar to, ka viss tiks veidots no “0”. Galajūzerim tas nemaz nav vajadzīgs. Viņam pat labāk strādāt ar jau pierastu CMS. Un nav ko izgudrot velosipēdu. Dizains – ojā, tam jābūt oriģinālam katrā gadījumā.

Protams, katrs web-devs grib labi nopelnīt; nauda tak nesmird! 😀 Bet visam ir savas robežas.

Mr.Death
    Participant

stiepjams jeedziens samuraj. :> kameer studenti cepj augsjaa lapas pa 30 ls, tikmeer lielaas kompaanijas par to pasju prasa naudu simtos. (100, 200, 300).

klientam nekad nebuus prieksjstats par to, vai jams tiesjaam lapu pasuutiijis pie kvalitatiiva meistara, jo peec izstraades, it kaa viss ir okey, tad nu probleemas saak rasties jau peec meenesja, vai gada. saak liist laukaa visaadi neparedzeeti gadiijumi ar satura atteelosjanu, uzpeld drosjiibas caurumi, u.t.t. runa iet arii par tehnisko atbalstu sjaados gadiijumos.

ir ljoti daudzi vieglaas naudas streebeeji (es pats kaadreiz taads biju o_0), kas uzbliezj sjaadu nestabilu lapu, kas reaali funkcionee, tikai uz programmeetaaja iedomaatiem nosaciijumiem – “vinjs jau liks to infu taa, tur nekas savaadaak nevar buut”, bet reaali jaaparedz ir katrs gadiijums. katra siikaakaa nianse.

cilveeks var paprasiit par gaumiigu, bet it kaa vienkaarsju maajas lapu latus 500, vinjam var samaksaat, bet kur ir jeega sjaadai summai? klientam ir jaabuut paarliecinaatam, pie kaa vinjsj njem sjo pakalpojumu, kaa arii jaareekjinaas, ka par zemaam summaam “stabilu mantu” nedabuusi.

Ja par maajas lapu prasa 50-100 ls, okey = var buut neparedzeetas, vai tiisji atstaatas nepilniibas. Jo to noveersjana (piemeeram lapas atteelojums dazjaadaas paarluukprogrammas, informaacijas kopeesjana un ievietosjana caur WYSIWYG editoriem un nepareiza to gjenereeto koda interpretaacija atseviskjos gadiijumos) prasa papildus laiku.

Tacju ja iet runa par 300, 400, 500 ls, tad programmeetaajam ir jaaparedz katrs siikums un katrs pikselis. Tas ir vienkaarsjai maajas lapai. Jo cilveeks ir samaksaajis par to, lai sanjemtu kvalitatiivu produktu. 500 ls nav 100 ls = taas ir piecas nestabilas maajas lapas, vienas stabilas vietaa.

Pasji juus programmsjiki zinaat, kaa ir ar visaam taam sisteemaam. Cik daudz ir nepieciesjams pateereet laiku, lai paredzeetu katru niansi. Un veel sjiis nepilniibas atklaat testeesjanas procesaa.

kvalitaati sjajaa gadiijumaa nosaka reaals portfolio (ko Roberts negrib atklaat) ar klientu atsauksmeem.

kas attiecaas uz “kodu no 0”, jaatziist, ka sjaada veida programmeesjana ir visefektiivaakaa, ja pats programmeetaajs, tiesjaam zina, kur un ko un kaa dara. panjemt atveertaa koda risinaajumu, kuraa varbuut ir milzum daudz truukumu, jaapaiet ir gadiem lai tajaa visaa koderis iebrauktu – izskatiit simtiem, tuukstosjiem failu, un iebraukt tajos algoritmos meemais laika pateerinjsj. taa vietaa, ja programmeetaajs ir veidojis visu no 0 un izmanto savu saturvadiibas sisteemu arii citaam, sevis veidotaam lapaam, tad vinjsj visu jau zin no galvas un daudz lielaakaa aatrumaa spees atrisinaat kaadas probleemas.

Bekons ar olām
    Participant

Mr.Death wrote:

Zini, es te taa bisku izdomaaju iesviest to tavu telefona nr googlee, ieraudziiju sjo un saaku reekt: webcache.googleusercontent.com

Draugiem.lv lapaas arii tevi cilveeki noliek un atsaucaas uz sjo pasju skribeleejumu. Vai vienreiz nebuutu laiks tev naakt pie praata?

Jā, ar Nāves kungu labāk nejokot. 😀

EriksC
    Participant

viesic wrote:

EriksC wrote:

Hi!

ofisā pie sienas, piekārti 2 gab. vērā ņemami sertifikāti

Vari, lūdzu, padalīties ar sertifikātu izdevējiestādes nosaukumiem? vnk interesē kādus sertifikātus cilvēki novērtē.

Nu nē, es kašķos nepiedalos 🙂

Joprojām gaidu uz DM, lai ir izvēles iespējas.

Mr.Death
    Participant

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=d9wSoxzBgUY[/youtube]

Tiesji taapat ir arii jaauzmanaas ar vaardiem, ko saka publiski internetaa = ja neatbildeesi par to, ko raksti, uzskati, ka esi palicis par slavenu klaunu. :> Tas atsaucoties uz bekona slavinaajumiem. Jokot nedriikst ar tautu, nevis ar mani, jo tie joki, peec tam atsaucaas uz pasju to autoru.

P.s. Taa Robert. Beidz vienreiz uzdoties par Eerikonkuli. Skaidraak par skaidru naak aaraa Tavas rakstura iipasjiibas – tas, ka neatklaaj faktus, kaa arii tas, ka 19 gados diez vai kaadus “veeraa njemamus” sertifikaatus ir iespeejams dabuut, ja nu vieniigi iet runa par vidusskolas diplomu. 😀 19 gados, pie normaaliem apstaakljiem, labaakajaa gadiijumaa var maaciities tikai augstskolaa, bakalaura graadaa. :> Kaadi nahren tur sertifikaati? Tas, ka bijis uz paaris Tildes un Microsoft ikgadeejiem seminaariem, mhhhhh?

Bekons ar olām
    Participant

Mr.Death wrote:

[Jokot nedriikst ar tautu, nevis ar mani, jo tie joki, peec tam atsaucaas uz pasju to autoru.

TvajuMaķ tak ir imūns, kā Kirils un ÄŒaks Noriss. :p

Ak jā, dažas substances (krāsu nenorādīšu) pat negrimst, kur nu vēl nokaunās. 🙂 tāpēc Robertiņam nekas nedraud.

Mr.Death
    Participant

Imuuns var buut tikai miljonaars. Un Roberts imuuns naaaav. Neba piedaavaa viziitkarsju maajas lapas pa 20 ls jo steidzami redz naudu vajagot. :> Vispaar bekon, tu man ar skjieti no vieteejiem. Mans sestais praats peedeejaa laikaa ir iipasji uzbudinaajies. :>

Crow
    Participant

😀

root
    Participant

Mr.Death wrote:

Un Roberts imuuns naaaav. Neba piedaavaa viziitkarsju maajas lapas pa 20 ls jo steidzami redz naudu vajagot. :>

1 vizītkartes mājas lapa ir vidēji stunda koda. Maksimums divas stundas (dizaineris strādā atsevišķi). 20+ lati par stundu ir 160LS dienā. 160/2 = 80. 80 man, 80 dizainerim. Rupji rēķinot.

Edgariņ, es smagi šaubos vai tu jēlkad esi pelnījis kaut vai 50 dienā.

Es esmu imūns. Imūns pret tavu bezjēdzīgo vārīšanos. Sāp sēžamais, ka es savos 19 spēju vairāk kā tu iespējams spēsi savos 91?

Par 20ls un krīzi- man krīzes nekad nav bijis. Diez vai arī kaut kad būs. Krīze eksistē klientiem, klients negrib maksāt par foto galeriju 100LS. Klients grib krīzes cenu. Tātad jādod klientam krīzes cena un pārliecība, ka tā ir krīzes cena un lētāk neviens nedos, tak jāgrābj ciet. Maza lapa = mazs izstrādes laiks = var paņemt daudz klientu = var ātri izveidot daudziem daudz mazas lapas un labi nopelnīt = izdarīts darbs = instant profit abām pusēm = daudz klientu = daudz klienta draugu, kas arī grib lapu “par krīzes cenām” uz standarta jau iepriekš izveidota dziņa kas, lol, praktiski ielādē gatavu dizainera templeitu + labojumi pēc klienta vēlmes ir kāda stunda darba. Foruma vāvuļiem gan protams reti kad ir skaidrs kā taisīt naudu. Tieši tādēļ arī jamie parasti paliek tikai foruma vāvuļi. Es pēc gadiem Marokā sūkšu kokteili glāzē ar lietussardziņu, braukšu ar bentliju un dzīvošu trīsstāvu villā. Jūs sēdēsiet šeit. Un teoretizēsiet “aj nu ko tas, tas jau ne ko”. Bils Geitss ir idiots. Neko neprot. Microsoft ir mēsls. Bilam ir more $$$ kā visiem šejienes vāvuļiem kopā. Oj. Neklapē kontekstā?

Katru reizi, kad kāds apšauba manas spējas un zināšanas es lai pierādītu pretējo pats sev iemācos vēl kaut ko. Kādu valodu, OS, paradigmu, aizeju izeju kādu kursu PR, komercijā or some sort of that. Man pie kājas tas papīrs, man pie kājas kas viņu izdevis, man pie kājas vai kādam viņš liekas kruts vai nē, mani interesē ka tas, ko būšu iemācījies tā papīra iegūšanas laikā man paliks uz visu mūžu. Tādēļ viņš stāv kādam citam offisā ne pie mana gultas gala lai parādītu meitenēm. So, turpiniet, mani draugi ar švunku gāzt zināšanas manās smadzenēs lai es vēl veiksmīgāk un ar lielāku vēzienu varu jums pašiem, uber profiņiem, kas laba daļa ik pa laikam pie manis ieskaipo ar tekstu “neprotu to, kā to izdarīt”, varu ielikt pamatīgu kloķi. Man jums nekas nav jāpierāda. Man nav ne par ko nevienam atskaites jāsniedz tikai tādēļ lai apmierinātu edgareļu, lizardeļu, bekoneļu un citu klaunu vēlēšanos tupa padzīt laiku un paķimerēt kādam smadzenes. Īstenībā, man pat manis teiktais nav jāpamato, arī manis nosauktā cena ne. Neliekas reāla? Lūdzu, piedāvā savu. Nestrādā nozarē? Tad nelien te.

Manuprāt vispār vienīgie ar tiesībām te kaut ko piedāvāt bijām mēs ar foksi, varbūt vēl Aldi, lai gan nezinu vai tas viņam hobijs vai darbs. Jo mēs reāli to darām, tas ir mūsu darbs un ar to pelnam iztikai. Parējie te studenti brīvmākslinieki vispār lien oftopikā bez jēgas un sajēgas, it īpaši nāve, kura “uber” blogs un tajā laikā paustās zināšanas bija maigi izsakoties vājas. And prove me wrong.

Patīkamu dienu, atturēšos no turpmākiem komentāriem.

Wuu
    Participant

Robertiņ, raksti vel! Dzīvē neesmu redzējis cilvēku ar tik mazu pašcieņu un tik lielu mazvērtības kompleksu…

Portfilio arī nerādi, nav ko cilvēkus smīdināt. Tāds pats stāsts kā ar džedajiem un citiem zvēriem, liela mute, bet kā paprasa ko parādīt tā vienā laidā attaisnojumi un aste starp kājām.

p.s. Par to seksa lietu es jau tev vairākas reizes teicu, nopietni pamēģini. Varbūt palīdzēs.

Foxsk8
    Participant

Nāve diezgan labi rubī fišķu, pazīstu jau no pašiem pirmssākumiem, ka viņam vēl prasīju help pēc php lietām, kādus 4 – 5 gadus back. Otrs, pašslavējums, ne vienmēr ir tas labākais, ar ko izcelties.

Bet ir jāpiekrīt dažiem, kas teica, ka vajag portfeli ar darbiem, savādāk, var stāstīt ko sirds vēlas. Kā reāli klients var zināt, ko viņš aptuveni dabos par 5K un ko viņš dabos pa 1K. Cilvēku ņemšana bez porfeļa ir raksturojums ka ņem kaķi maisā. Klientam ir jāpiedāvā konkurēta lieta, par konkurētu cenu, jeb izmaksu tāmi, tāpēc vispirms ir jāsāk ar dokumentācijas izvērtēšanu, ko jau tēmas autoram norādīju, lai izveido dokumentāciju, tad varam piedāvāt konkurētas cenas un apspriest projektu kā tādu, jo nav vērts pateikt 500 Ls piem, parakstīties uz nezināmu darba izpildi.

Nākošais, diezgan lielu ciparu no minētās summas, savāc mākslinieki: logo – 100 Ls, dizains 200 Ls, gribi bannerīti, iekšlapu vēl 50, utt.. klāt, un tagad reāli, lai es no kāda projekta labi nopelnītu, kuram vajag unikālu dizainu izstrādāt, sanāk ņemt vismaz virs tiem 500 – 600 Ls kā minimums, vai nu arī klients pats meklē dizaineri un tad varam tieši precizēt, cik izmaksās tikai programmēšana, vēl jau jāierēķina iekšā projektu vadītāju darbs, utt…. Tāpēc jau lielās web izstrādes firmas, saviem klientiem prasa adekvātas summas, jo tajās viss ir ierēķināts, lai izstrādātāji nepaliktu bez iztikas tā teikt un klients iegūtu to ko vēlas, un patiešām kvalitatīvu produktu, nevis stundas laikā uzķēzītu uz templatiem nekam nederīgu webu.

Mr.Death
    Participant

mhhh, atradies manis nodirseejs… :> robert, tu suuksi antidepresantu kokteili trako namaa, nevis maljorkaa, marokaa vai hvz kur. :> manam darbam reklaamu nevajag, atskjiriibaa no tevis. cilveeki pasji zvanaas, naak ik dienu un esmu skreejienaa, kas, protams, ir patiikami. pa prieksju pieraadi gudriniek sevi darbos, nevis spridzjii uz mums, kas ir krietni viedaaki par tavu caalja smadzeni, kas pat par saviem vaardiem nespeej atbildeet. neesi ieveerojis, ka tu visu laiku nonaac pretrunaas ar sevi? ieteiktu vienreiz apmekleet psihiatru.

EDIT: Nee. Neej pie psihiatra – iestaajies 4Chan komuunaa – tur taadu, kaa Tu ir pa pillam. ^^’

Aldis
    Participant

Vispar.. ja atceras tos pirmsakumus – bij baigi jautri! 😀 Atceros, veel ka foxis uzkodeeja savu pirmo viesu gramatu un ko tur tik ne.. man arii dikti sagribeejaas 😀 😀 un es arii kaut ko cjubinaajos.. liidziigos apmeeros… nu bet.. taads jau tas pirmsaakumu un maaciibu celjsh ir! 🙂 ja taa padomaa – tagad liekas +/- smiekliigs! 🙂

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā