MemShrink: Mozilla ierobežos Firefox resursrijību

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas MemShrink: Mozilla ierobežos Firefox resursrijību

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pēdējā laikā popularitāti ieguvis sauklis: ja manam datoram ir XX GB RAM, vēlos, lai tie visi tiktu izmantoti. Un pārlūku izstrādātāji vairs nemaz necenšas ierobežot programmu apetīti. Pēc Firefox 4.0 iznākšanas saņemts ne mazums sūdzību, ka resursprasības ir ievērojami pieaugušas, un tās aizvien kāpj ar katru laidienu. Tas tomēr nav normāli, ka uz ne visai veca PC ar 1GB RAM Windows 7 + Firefox 4 aprij praktiski visu RAM.

Tāpēc Mozilla izstrādātāju grupa uzsākusi jaunu projektu MemShrink, kas tuvāko mēnešu laikā sola tikt ar šo problēmu galā. Lieta ir tāda, ka milzīgais RAM patēriņš bieži ir nepamatots; to izsauc kļūdas programmā. Novēršot kļūdas un optimizējot pārlūku, lietotāji iegūs vēl papildus veiktspēju un stabilitāti.

Avots

Svens
    Participant

Mozilla pēdējās versijās tiešām izcēlusies ar savu rijību. Nesaprotu, kā vispār var laist ārā tādu pārlūku. Pietam pašiem paziņojot, ka pie rijības vainojamas uzpūsti un kļūdaini kodi.

Stat1CX
    Participant

Svens tas taču ir FF, ja tas nebremzēs, nerīs resursus kā pus gadu badā turēta lapsa un tam nebūs bugu vairāk kā sunim blusu, tad tas vairs nebūs FF 😀

msh
    Participant

Samurajs tas jau nav normāli ja uz vecas kastes ar tikai gigu rāmja ir uzlikts sivēns 😀

Janhouse
    Participant

No Chrome pārgāju atpakaļ uz FF4, jo Chrome nežēlīgi ēd RAM.

Nebūtu slikti, ja FF4 tā kārtīgi saoptimizētu.

Evers
    Participant

manos ram slotos ekonomiskā krīze nerēgojas, tā, ka viss bumbās 😀

samurajs
    Participant

Sivēns taču ir XP (“XPюша”) 😀

msh
    Participant

Tu man liekas te esi vienīgais kam tuva kirilica 😀

msh
    Participant

Pievienojos Everam, pagaidām vēl puslīdz ciešami bet drīz jau vajadzēs aiziet līdz 32 bitu griestiem 😀 Opera taču vēl nav izziņojusi rāmja taupīšanu, un mani mūžīgie 30-40 tabi pēc ilgāka laika darbības bik rāmi norij 😀

Ralfie
    Participant

Man FF4 ar vienu atvērtu notepad tabu pašlaik rāda:

firefox.exe 190 228 K

|– plugin-container.exe 18 708 K

😀 ..iespaidīgi!

Redzēs cik pēc šitā brīnuma būs!

cracks
    Participant

Atver to pašu uz chrome 🙂

TrakaisKursis
    Participant

FF bija foršs, kad bija 2. versija. Pēc tam viņš strauji progresēja pārbarotas cūkas virzienā. Hroms uzrāda mazliet labāku veiktspēju, bet dēļ tā iebūvētā Flash spēlmaņa un agresīvajiem centieniem izmantot aparatūras paātrinājumu uz vājiem dzelžiem (Celka + draņķīga Intel integrētā video karte), bieži nobrūk. IE vispār nav jēga apskatīt. Mana pieredze ļauj secināt, ka Opera laikam ir, iespējams, labākais pārlūks pasaulē.

mocha
    Participant

+1 par to ka ar chrome ir veel trakaak, vismaz patstaaviigi to turot valjaa ar vairaakiem (daudz) tabiem

Sysadmins2
    Participant

Pilnīgi piekrītu, Chrome arī vairāk resursus apēd tieši ar saviem update pluginiem.

nevertell
    Participant

Ejiet jūs dilēs rampisēji. Tā itkā jums to ram’u baigi un dikti vajadzētu kam citam, kamēr jūs aktīvi brouzojiet. Baigi vajag, ka atmiņa tukša stāv.

dzhonsons
    Participant

Opera ftw! 😀 (Nē, nē, es negribu sākt svētos karus, es tikai joka pēč).

Bet, ja godīgi, lapsēns, diemžēl, jau kādu laiku ir diez gan nelietojams.

Ralfie
    Participant

FF FTW 😀

Cik cilvēku – tik vajadzību un viedokļu.. 🙂

IE man pašam ir naids par ActiveX plaginiem, kuri nav iespējami uz citiem pārlūkiem

Athlons
    Participant

nezināju, ka XP sauc arī par XPюша… 😀

savā laikā lietojām apzīmējumu Windows Хрен Работает… 😀

StyleZ
    Participant

Normaļna, pašlaik atvērts FF 4 uz XP apēd 1GB RAM’a un 1GB pagefaila, viss ir čībās 😀

Jūtu, ka pēc pusgada-gada uz 32bit Windows vairs pat vienu pašu FF nevarēs atvērt..

msh
    Participant

Paldies, StyleZ, nomierināji, manas operas apetīte tātad ir normāla 😀

Un vispār 32 bit win tur ņepričom – tas atmiņas limits ir spēkā arī uz citām 32 bit sistēmām, un vismaz 64 bit windblouzam man liekas ka arī bija 4 GB rāmja ierobežojums progām 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?