Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Noderīgas saites › Mendeļejevs un wodka
[img]
Īstenībā nekas nav tik vienkārši – nevar jaukt spirtu ar ūdeni kā grib. Dažādām spirta un ūdens proporcijām ir dažādi blīvumi, gala tilpumi, par garšas īpašībām nemaz nerunājot.
Piemēram 38-40% alkohols garšos pavisam citādi nekā 43-46%. Tas tāpēc, ka spirts ar ūdeni veido ķīmiskus savienojumus – hidrīdus. Mendeļejevs noteica 3 dažādus hidrīdu veidus.
Katrā ziņā izteikums, ka “labam degvīnam jābūt 40% stipram, jābūt izgatavotam no 2x destilēta graudu spirta, kurš filtrēts caur kokogli, un atšķaidītam ar mīkstinātu avota ūdeni” – bieži tiek piedēvēts izcilajam zinātniekam.
[img]
Ja jums interesē viss par alkoholu, Mendeļejevu un pat pašbrūvētā dzīšanu (un varbūt vēlaties pat kļūt par ekspertu) – studējiet šeit:
Materiāli gan ir krievu valodā… un beidzot – Mendeļejeva Alkoholisko dzērienu periodiskā sistēma:
[img]
Testēju šobrīd Mendeļējeva tabulas 6-o elementu. Baigi labais! Kā, nekā, visas Zemes dzīvības pamatā. Arī man radās ideja iet un kādu dzīvību radīt. Cerams, ka beibe bārā manus zinātniskos nolūkus neuztvers pārāk nopietni (es tak neteikšu par cauro gumiju). Wiš mī lak!
Neaizmirsti parūpēties arī par zakusoīdu grupas elementiem, tad rīt opohmeloīdus nevajadzēs
Preses relīzes