Microsoft Excel varēs apstrādāt milzīgus datu masīvus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft Excel varēs apstrādāt milzīgus datu masīvus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 35 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Rīt, IT pasākumā D.C. TechFair 2011 Microsoft gatavojas prezentēt milzīgu datu apjomu apstrādi mākonī Windows Azure tieši no visiem pazīstamā Microsoft Excel interfeisa. Jaunā tehnoloģija, kas nosaukta par Excel DataScope, ļaus praktiski katram piekļūt superskaitļotājiem un veikt aprēķinus, kas sarežģītības dēļ nav iespējami no parastā PC.

No galalietotāja viedokļa, Excel tiks papildināts tikai ar papildus instrumentu joslu, bet tā ļaus savienoties ar mākoņserveri un sarežģītākos aprēķinus izpildīt tanī. Excel DataScope dos iespēju pārraidīt datus uz mākoni, un tanī veikt analītiskās procedūras kā likumsakarību meklēšana, slēpto asociāciju meklēšana, līdzību atrašana, un temporālo sekvenču prognozēšanu. Pie tam lietotājam nebūs jāiziet ārpus Excel saskarnes, jo visas tehniskās procedūras, kas saistītas ar virtuālo mašīnu izveidi un jaudu rezervēšanu, no viņa būs slēptas. Tādējādi pētnieki un analītiķi varēs izmantot skaitļošanas jaudas, kas atbilst desmitiem un simtiem skaitļošanas kodolu.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_researchribbon_1.jpg[/img]

Avots

Sysadmins2
    Participant

Atceros tie kuri te lielija Open Office ir tagad totāli vīlušies, atverot apjomīgu Excel failu uz 2GB, tas vienkārši nomirst dabīgā nāvē, nekāda RAM palašināšana tam nelīdzēja tur pat stāvēja 16 GB

Anonīms
    Neaktīvs

Tu maz jēdz, ko runā? Nekompetents kā tāds Bērziņš.

Wuu
    Participant

Tādā sajūta ka visa pasaule staigā apkārt ar 2gb excel failiem 😀

cracks
    Participant

skaidri redzams win fanbojs 😀

Sysadmins2
    Participant

Gaidām no tavas puses kādu apgaismību par šo lietu, kompotentais !

Sysadmins2
    Participant

Lietoju vairākas sistēmas, ne tikai Windows, šobrīd pārsēdos pie Apple, varu arī piesēsties administrātoru telpā, pie Solaris, vai pie Linux kātrai OS ir savs pielietojums. Kritiķis esmu ka tik turies, ja mani kaut kas neapmierina tad saku kā ir.

Sysadmins2
    Participant

Tas ir uzaudzis 1 gada laikā, bankai nepateiksi lai lieto mazākus failus

Kon
    Participant

Datu analīze un apstrāde <3

Wuu
    Participant

Labāk kal uz akmens, būs ērtāk. Tu tak saproti, ka tu esi iespējams vienīgais izredzētais, kur nesējas ar 2gb excel failiem un mēģina atvērt viņu uz bezmaksas softiem, kuriem principā nevajadzētu atbalstīt exceli un ir savs formāts https://www.openoffice.org/product/calc.html

Sysadmins2
    Participant

Ne jau es lietoju to OpenOffice, bet bankas klienti kuriem reizi mēnesī tos jānosūta revizoriem, bet tajā revizoru birojā jau RTU spečuki jau paspējuši tos Openus salikt un tagad skraida galvu saķēruši ko tagad darīt, priekšniecība pirms tam viņiem prasīja savest sistēmu kārtība, tā lai būs savietojama ar visiem Microsoft produktiem, atkal tiekšanās pēc lētuma iedragāja firmas vārdu, tagad banka atteiksies ar šiem sadarbosies un meklēs normālu kompāniju. Ja tā turpinātos tad rezultāts būtu laicīgi neiesniegtas atskaites, dēļ RTU studentu nekopetences un kas maksātu par viņu kļūdām soda naudas, banka vai ?

Anonīms
    Neaktīvs

Nekompetentais Skujadmins, es tev vēlreiz saku- aizveries. Katrs vārds, ko tu izdves no savas nekompetentās mutes, katrs burts, kuru tu raksti ar saviem nekompetentajiem pirkstiem to vien dara, kā norāda uz tavu nekompetenci un iespējams, neatbilstību ieņemamajam amatam.

Sysadmins2
    Participant

Man pieder pašam sava kompānija, cienījamais “kompotentais”, bet pievērsīsimies labāk tēmai kur tad palika tavs viedoklis par manis uzdoto jautājumu ? Vēlreiz atgādinu, man ir savas tiesības paust viedokli, ja kaut kas nepatīk ieteiktu palasīt brīvā laikā Satvermi. Ja tev ir antipātijas pret mani, tad Shady tev norādīja kur profilā atrodas banliste, ieteiktu tev to izmantot. Ja kādas privātas problēmas vai antipātijas pret mani un tu vēlies ko vairāk, tad lūdzu raksti privātajā, tur mēs varam jebkuru situāciju nokārtot.

Kon
    Participant

Tikai sportiska interese, nedaudz analizējot uzvedības raksturiezīmes.

Kas ir tas, kas tiek kompensēts, uzsverot panākumus karjerā un visādi citādi norādot uz pārākumu pār pārējiem lietotājiem? Invaliditāte? Impotence? Jeb daudz dziļāka trauma psihē 😕

Š…emot vērā jautājuma dabu, ar atbildi labprāt iepazīšos arī privāti.

Bučāāāzzz :*

Sysadmins2
    Participant

Un kā tev ar uztveri ?

4.1 Aizliegts publiski rupji aizskart vai apvainot citus lietotājus.

Visus personiskos strīdus, nesaskaņas utml., kas citiem šī portāla lietotājiem nebūtu aktuāli, nepublicēt Foruma diskusijās, bet risināt ar personiskās sarakstes palīdzību.

Anonīms
    Neaktīvs

Man arī pieder savs uzņēmums (kompānija ir tad, kad tu ar sētas kvekšķiem sūknē alu lapenē), nu un? Te katram 3. komentētājam ir vai nu savs uzņēmums vai nu labi apmaksāts darbs IT nozarē. Ko nu? Satversme tev negarantē nekādas tiesības paust viedokli privātās is. Nekompetence vistiešākajā šī termina nozīmē, jo vēl joprojām izskatās, ka tev nav ne mazākās nojausmas, par ko ellē tu runā. Ja tu ieskatītos tuvāk, tad redzētu, ka esmu no pases, ne profila. Tātad PM un bloķēšana man nav pieejama.

Vēlies viedokli par jautājumu? Lūk tev viedoklis: jebkuras normāla kompānija noteiktu uzdevumu veikšanai lieto noteiktu programmatūru. Ne Ofiss ne Openofiss vispār nav paredzēts jebkādu darbību veikšanai ar tik nenormālām xls tabulām. Š ajā gadījumā pieņemu, ka klienti izmanto kādu noteiktu grāmatvedības programmatūru, kas eksportē datu atskaites XLS formātā. 2GB tie noteikti nebūs (tu maz zini, cik daudz datu ietilpst 2GB excel tabulā?), kādi 700MB-1GB varbūt. Tas, ka revizoru kantoris vēlas rediģēt šādus failus ar tam neparedzētu programmatūru ir revizoru kantora problēma. Ne OpenOfisa, bet tieši kantora. Skaidroju kāpēc- jebkurai liela apjoma datu apstrādei tiek lietota tam atbilstoša programmatūra, jo standarta ofisa paketes vienkārši tam nav paredzētas. Tas principā ir tas pats, kas mēģināt ekselī glabāt korporācijas pārdošanas reģistrus- tas vienkārši tam nav paredzēts. Tam domātas augstas veiktspējas datu bāzes ar noteiktiem klientiem datu ievadei un izvadei, grāmatvedības un cita programmatūra. Tas, ka tu uzskati, ka šādu datu apjomu apstrādei var izmantot ofisa pakotni, vienalga, open vai microsoft norāda uz tavu absolūtu neapstrīdamu nekompetenci vismaz programmatūras un liela apjoma datu apstrādes sistēmās, un to, ka tu neesi kompetents par šādām lietām pat spriest. Š ajā gadījumā pieņemu, ka “RTU studenti” izdarīja visu, kā prasīts- pārveda uzņēmumu uz bezmaksas programmatūru. Basta. Ja uzņēmuma vadība vai atbildīgais par it infrastruktūru uzskata, ka 2GB datu failus var apstrādāt ar standarta ofisa pakotni, kas tam nav paredzēta, tad tā ir šīs nekompetentās personas vaina, ne “studentu” kompetence.

Lūdzu, pietaupi savu nekompetento zema līmeņa atbildi pie sevis, tev klibo gramatika un teikumu uzbūve, kā arī iztrūkst teikumu loģika. Š ie faktori padara tevis teikto par grūti izprotamu un salasāmu savārstījumu.

Patīkamu dienu.

Sysadmins2
    Participant

Roberts Marshal^

Quote:

Man arī pieder savs uzņēmums (kompānija ir tad, kad tu ar sētas kvekšķiem sūknē alu lapenē), nu un? Te katram 3. komentētājam ir vai nu savs uzņēmums vai nu labi apmaksāts darbs IT nozarē. Ko nu?

Diemžēl atbildēt tev nav iespējams privāti, jo lieto foruma VIP kontu, kā arī foruma noteikumus nelasi un nerespektē.

Nu, skaisti ka tev pieder kāda Company! Varbūt adresi iedosi, piemetīšu tev šo banku kā klientu, tulīt 15. datums un būs anulēts līgums ar veco, tika nebrīnies to mana kompānija uzraudzīs tavas kompānijas darbības! Pirms tam iziesi visas verifikācijas un pārbaudes eksāmenus.

Ja es sākšu piesieties katram tavam vārdam, tad maz neliksies, neesu no Latvijas diemžēl, tikai te īslaicīgi atrodos, par manu gramatiku vari nesieties, te ir redzēti stipri sliktāki, bet galvenais ka mani saprot un neuzstājos skaistumrakstīšanas konkursos.

Roberts Marshal^

Quote:

Satversme tev negarantē nekādas tiesības paust viedokli privātās is. Nekompetence vistiešākajā šī termina nozīmē, jo vēl joprojām izskatās, ka tev nav ne mazākās nojausmas, par ko ellē tu runā.

Vecīt, kas tu par valsts iedzīvotāju, tu slikti zini savas valsts likumus un Satversmi !

Latvijas pamatlikums – Satversme – un vairāki Latvijai saistoši starptautiskie tiesību akti nosaka tiesības uz cilvēka goda un cieņas aizsardzību.”

Latvijā un jebkurā citā demokrātiskā valstī ikvienam cilvēkam ir tiesības uz vārda brīvību. Ikviens no cilvēkiem ir personība ar savu viedokli un savām domām.

Viens no principiem, ko nosaka likums ir personas goda un cieņas aizsardzība. Neviens nedrīkst apsūdzēt, nomelnot citu, tāpēc, ka dzirdējis, ka par nodarījumu, bez nekāda pierādījuma (baumas).

Tāpat ikviena persona, kas apmeklē interneta vietni, kurā ir satura komentēšanas iespēja vai diskusiju telpa (forums), var brīvi paust savu viedokli. Cenzūra interneta vietnēs ir aizliegta. Š ādas tiesības ir nostiprinātas Satversmes 100.pantā, kas nosaka, ka „ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus.

Roberts Marshal^

Quote:

Ja tu ieskatītos tuvāk, tad redzētu, ka esmu no pases, ne profila. Tātad PM un bloķēšana man nav pieejama.

Jā, tagad sāksim lielīties ar kādiem autiņiem braucam ! 😀

Roberts Marshal^

Quote:

Ne Ofiss ne Openofiss vispār nav paredzēts jebkādu darbību veikšanai ar tik nenormālām xls tabulām.

Par MS Offisu tev nepiekritīšu, tas mums strādā ar šo lielo failu uz Excel 2003

To es arī pašā sākumā minēju, bet tu man sāki braukāt augumā.

Roberts Marshal^

Quote:

Tu maz jēdz, ko runā? Nekompetents kā tāds Bērziņš.

Roberts Marshal^

Quote:

2GB tie noteikti nebūs (tu maz zini, cik daudz datu ietilpst 2GB excel tabulā?), kādi 700MB-1GB varbūt

Pie tā faila loģiski es tevi nelaidīšu, drošības nolūkos. Nekad nesaki nevar būt, laikam nekad neesi strādājis ar lielām kompānijām, kur tīklos ir saslēgti vairāk par 100 datoriem, kā arī filiāles un tas katrs ir pieslēgts pie automatizētas sistēmas. Kādreiz 1,44 Mb diskete likās tāds liels blīvums, ar likās ka nekad Wordā tādu apjomu nekad nebūs iespējams uztaisīt, lūdzu ieliec pāris bildes vai grafikus un lūk tev tas apjoms izaug.

WerNeo
    Participant

Vispār jau bankas, drošības labad, algo savus speciālistus un ne ar kādām kompānijām, kas piekļūst lokālajiem datiem, nesadarbojas. Kur nu vēl, lai banka strādātu ar 2Gb xls failiem (tajos glabājot svarīgu informāciju). Sysadmins, vari nosaukt savu kompāniju? Nekāda naida, tikai interese.

Tev ļoti patīk uzsvērt, ka esi labi apmaksāts, ka Tev pieder kompānija, ka Latvijā visi ir nulles.

Zināji, ka tās visas Tavas lēkšanas ir latviešu standarttīņa izlēkšanās metodes?

Pateiksi, kurā gadā un kuru ASV augstskolu beidzi? Nekāda naida, tikai interese (dievīgi būtu, ja nosauksi diploma numuru). Kaut vai PM atsūti, nebaidies. Gribu tikai pārbaudīt. Nevienu vēl neesmu uzmetis.

Vienkārši tad iepazīstināšu Tevi ar cilvēku, kas patiesi kādai bankai veido drošības segmentus. Varēsiet parunāt. Varbūt starp jums sadarbība radīsies. 🙂

Anonīms
    Neaktīvs

Š ī ir privāta informācijas sistēma – privātīpašums. Š eit tev ir tikai tās tiesības, kuras tev dod sistēmas īpašnieki. Tiesības uz vārda brīvību tev ir publiskajā telpā, kurā tev tās tiek garantētas- uz ielas. Privātas informācijas sistēmas ietvaros tev var tikt liegta jebkāda brīvība vai lietojuma garants, privātās informācijas sistēmās cenzūras aizliegumi nav spēkā. Lai tavam nekompetentajam prātam būtu vieglāk uzsūkt: uzskati, ka privātā informācijas sistēmā tev nav nekādu tiesību. Nekad nav bijis un nebūs. Tu vari iet uz ielas un bļaustīties ar savu viedokli, ne kāda privātīpašumā. Satversmes 100. pants attiecināms un piemērojams publiskajā telpā. Tu nevari ienākt privātīpašumā un klaigāt kaut kādu viedokli.

Uzraudzīt tu vari baložus uz palodzes. Ja tava banka grib man piedāvāt darbu- var mēģināt man piedāvāt algā 4 ciparu skaitli EUR mēnesī un varbūt es par to padomāšu, ja man tas liksies interesanti. Verificēt un pārbaudīt arī tu vari baložus uz palodzes, ne mani. Pieņemu, ka tu neesi kvalificēts manis teikto pat apšaubīt.

Excel 2003 ir novecojis produkts. Tā lietošana ir nevēlama. Tu esi nekompetents. Retorisks jautājums: kāpēc naftu ved ar tankeriem, ja tik pat labi to var pārvadāt kannās, kuras sakrāmētas uz minivenu jumtiem?

Es esmu strādājis kompānijām, kuru gada apgrozījums sastāda diezgan apaļu 8 ciparu skaitli, kuru tīkli sastāda pat desmitiem tūkstošu darba vietu un kurās datu apjomi mērāmi petabaitos, ja jau tu turpini vicināties ar iespējām. Un to firmeli, kas tev tur profilā karājas vari droši te nevicināt. Tirgū lielāki spēlētāji ir gana daudz, lai par tavu dumjo muļķību varētu vienkārši pasmīnēt.

Sveiciens no NY10021 :* Ja pēkšņi sagribēšu draņķīgu sviestmaizi, noteikti apciemošu philly.

Š ī diskusija ir beigusies.

Anonīms
    Neaktīvs

Daļēja taisnība viņam ir, Latvijas “attīstītajā” Citadelē (exParex) mēdz uzrasties kādas 1GB XLS datu tabulas. Bet tikai kā reprezentācijas dati, ne darba vide. Bet pat tie ir atsevišķi gadījumi. Bet ne jau patstāvīgs darbs ar multi-GB tabulām. Tas ir absurds.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 35 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?