Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Microsoft Excel varēs apstrādāt milzīgus datu masīvus
zinu, ka LTC IT vienības bija 12k (datori + monitori + perifērija)
Tas, ka revizoru kantoris vēlas rediģēt šādus failus ar tam neparedzētu programmatūru ir revizoru kantora problēma.
Tieši to es gribēju izskaidrot, lūk šī ir tavs vārds nekompetence ir īstā vietā, kuru vārdu tu esi ļoti iemīļojis visur izmantojot tu nosauc to par mani ! 😀 Pirms ko spauļ ārā ieteiktu ar personu padiskutēt un tad lemt vai viņs ir kompetents šajā jautājumā vai nē ?
Ne OpenOfisa, bet tieši kantora. Skaidroju kāpēc- jebkurai liela apjoma datu apstrādei tiek lietota tam atbilstoša programmatūra, jo standarta ofisa paketes vienkārši tam nav paredzētas.
Standarta office pakas ir tam paredzētas, ja kādam neiet tad pats vainīgs ka nav nopircis jaunas licences upgreidiem un uzlicis visus ielāpus, visam vienmēr jāseko līdzi.
Tas principā ir tas pats, kas mēģināt ekselī glabāt korporācijas pārdošanas reģistrus- tas vienkārši tam nav paredzēts.Tam domātas augstas veiktspējas datu bāzes ar noteiktiem klientiem datu ievadei un izvadei, grāmatvedības un cita programmatūra.
Daudz lietas uz pasaules nav daudz kam nav paredzētas, bet ja sistēma jau no pirmsākumiem uz tās bāzes strādā, tad nu neko. Ir arī Mysql uz Oracle Solaris sistēmas kurās citu informāciju glabā, bet tas ir cits mehānisms, bet galvenais kritērijs ir drošības līmenis.
Tas, ka tu uzskati, ka šādu datu apjomu apstrādei var izmantot ofisa pakotni, vienalga, open vai microsoft norāda uz tavu absolūtu neapstrīdamu nekompetenci vismaz programmatūras un liela apjoma datu apstrādes sistēmās, un to, ka tu neesi kompetents par šādām lietām pat spriest.
Kapēc, ne ja tas strādā stabili un galvenais ir datu drošība, ar šo Microsoft ir piesaistījis savu klientu, apkalpošana(serviss) neatrisināmu problēmu gadījumā no Microsoft vienkārši labāku nevar vēlēties, prieks ar viņiem strādāt.
Š ajā gadījumā pieņemu, ka “RTU studenti” izdarīja visu, kā prasīts- pārveda uzņēmumu uz bezmaksas programmatūru. Basta. Ja uzņēmuma vadība vai atbildīgais par it infrastruktūru uzskata, ka 2GB datu failus var apstrādāt ar standarta ofisa pakotni, kas tam nav paredzēta, tad tā ir šīs nekompetentās personas vaina, ne “studentu” kompetence.
Tur tā lieta ka neizdarīja, mēs esam kompānija (neatkarīgie speciālisti) kas baksta šo mazo firmu tiesības, mēs izpildam pasūtītāja prasības pēc noteikta protokola, ja šis protokols ir pārkāpts, mēs lemjam vai šīs firmas strādās ar šīm lielām firmām, bankām, uzpildes stacijām, transporta nozarēs, vispirms ir jaiziet tests un personu verifikācijas pārbaudes. Un ja viņi regulāri pilda savas saistības tad nav problēmu. Mēs esam IT kompānija uzraudzītāji starp pasūtītāju un pakalpojumu sniedzēju, visu lemj mūs kompānija, kā arī sertifikātu atbilstību amatam.
Š ī epopeja jau sākās kādu gadu atpakaļ, pašiem speciālistiem no RTU tikai uzdots uzdevums izveidot stabilu un drošu sistēmu un lai pēc iespējas mazāk būtu problēmu, neviens nelika viņiem to OpenOffice likt savos projektos, budžets tika iedots pietiekoš un līdz šis budžets ir pieejams nepieciešamību gadījumā, saprotu ka mēs neesam visi ideāli, bet viņi zvērēja ar parakstu to ka viss būs labākajā kārtībā, bet kā vienmēr viss ievelkas. Ja mums pienāk zvans no neapmierinātām iestādēm un kuras izsaka mums stingrus rājienus, bet mēs nedrīkstam ilgi auklēties, lēmums jāpieņem mudīgi.
Lūdzu, pietaupi savu nekompetento zema līmeņa atbildi pie sevis, tev klibo gramatika un teikumu uzbūve, kā arī iztrūkst teikumu loģika. Š ie faktori padara tevis teikto par grūti izprotamu un salasāmu savārstījumu.
Par to es tev atbildēju, citā postā !
Patīkamu dienu.
Kaut ko tādu no tevis negaidīju ! Vai tas ir automātiskais paraksts vai kā? 😀 Paldies!
Š ī ir privāta informācijas sistēma – privātīpašums. Š eit tev ir tikai tās tiesības, kuras tev dod sistēmas īpašnieki.
Tiesības uz vārda brīvību tev ir publiskajā telpā, kurā tev tās tiek garantētas- uz ielas. Privātas informācijas sistēmas ietvaros tev var tikt liegta jebkāda brīvība vai lietojuma garants, privātās informācijas sistēmās cenzūras aizliegumi nav spēkā. Lai tavam nekompetentajam prātam būtu vieglāk uzsūkt: uzskati, ka privātā informācijas sistēmā tev nav nekādu tiesību. Nekad nav bijis un nebūs. Tu vari iet uz ielas un bļaustīties ar savu viedokli, ne kāda privātīpašumā. Satversmes 100. pants attiecināms un piemērojams publiskajā telpā. Tu nevari ienākt privātīpašumā un klaigāt kaut kādu viedokli.
Tavs mīļvārdiņš nekompetents ir piemērots tagad tev.
Ir tāda Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencija kura ir dota katram pilsonim lai aizstāvētu savas tiesības ko viņš var un ko viņš nevar, ir tiesiska valsts es varu iesūdzēt tiesā jubkuru, tas vienalga kur tas notiek, uz ielas vai diskusijas telpā, jebkurā saziņas vidē. Piemērs: Kāds man uzkāpj uz kājas un neatvainojas, pat par šo sīkumu es varu kā savas republikas pilsonis šo personu iesūdzēt tiesā jo te ir tiesiska demokrātiska valsts, pamatojumu precīzi piekoriģēs vēlāk mani juristi. Ja es uzvedos pieklājīgi ievērojot visus noteikumus, nevienam nav tiesības mani izslēgt no šī diskusijas telpas diemžēl, ir jābūt iesniegtam pamatojumam par ko es tiku izslēgts. Ja pamatojums nav korekts un es to neapstiprinu vai tas notika spontāni, es varu jebkuru personu vai juridisku personu iesūdzēt par tiesā, man ir visas likumīgās tiesības. Daudzi šādā veidā nopelna sev morālās kompensācijas, man tādas nav vajadzīgas, par naudu es nesūdzos, es tikai par taisnību. Starp citu cienu Shady administrātoru, tiešām prātīgākais ko esmu te manījis un negribas man ar viņu sabojāt esošās atiecības.
Uzraudzīt tu vari baložus uz palodzes. Ja tava banka grib man piedāvāt darbu- var mēģināt man piedāvāt algā 4 ciparu skaitli EUR mēnesī un varbūt es par to padomāšu, ja man tas liksies interesanti. Verificēt un pārbaudīt arī tu vari baložus uz palodzes, ne mani. Pieņemu, ka tu neesi kvalificēts manis teikto pat apšaubīt.
Ja tu esi kā juridiskā persona, tad tikai līgums, ja iziesi visus testus, tev tādas naudas pat sapņos nebūs rādījušās. Retums atrodas Latvijā tādi kuri savu darbu novērtē ar 4 ciparu skaitļiem, parasti personas nezin reālas izpildarbu cenas un sauc zemākus atalgojumus, tas ir absurds un mani tas te šokē. Bet vai ir kādi atbilstoši sertifikāti savai specilitātei MCT,LPI,OCM,ACTC vai SCSA?
Excel 2003 ir novecojis produkts. Tā lietošana ir nevēlama. Tu esi nekompetents. Retorisks jautājums: kāpēc naftu ved ar tankeriem, ja tik pat labi to var pārvadāt kannās, kuras sakrāmētas uz minivenu jumtiem?
Zeme pa kuru tu staigā katru dienu noveco, kas slikts vecajos programmas produktos, dati nekad nenoveco tavai zināšanai, ja tas pilda vajadzīgas funkcijas un dara ikdienas rūtīnas darbu, tas nozīmē ka atbilst pilvērtīgam darbam. Programmu nozare mainās dienām, bet vajag tika izvilt tikai nepieciešamo un kāda nepieciešamība pirkt jaunu produktu, ja es nezinu kad izmantošu tās viņas jaunās iespējas, ja gribas pazīmēties tad labāk nopirkt auto, bet ne jau ar programmu. Dažreiz uzņēmumi cieš lielus zaudējums dēļ šīm modifikācijām, ja kaut kādas funkcijas neiet tam atkal vajadzīgs laiks, tātad zaudējumi. Labāk veidot visu no nulles un iltermiņā ar ļoti dārgu tehniku un jaunajiem risinājumiem un ar laiku pamazām kad viss ir pakārtots un sakārtots un kārtīgi izstestēts pāriet uz šīm jaunām darba stacijām, nevis manīt veco pret jauno, tas ir ļoti neloģiski.
Es esmu strādājis kompānijām, kuru gada apgrozījums sastāda diezgan apaļu 8 ciparu skaitli, kuru tīkli sastāda pat desmitiem tūkstošu darba vietu un kurās datu apjomi mērāmi petabaitos, ja jau tu turpini vicināties ar iespējām. Un to firmeli, kas tev tur profilā karājas vari droši te nevicināt. Tirgū lielāki spēlētāji ir gana daudz, lai par tavu dumjo muļķību varētu vienkārši pasmīnēt.
Atkal sākās krāniņa mērīšana, es jau vienam minēju mums ir vairāki meitas uzņēmumi visā pasaulē, arī Eiropā, tagad jau kādu laiku Latvijā, kad pabeigsim vienu projektu braukšu atpakaļ uz štatiem uz kādu laiku, tur man ar daudz darba gaida.
Sveiciens no NY10021 :* Ja pēkšņi sagribēšu draņķīgu sviestmaizi, noteikti apciemošu philly.
Nu, paldies dažreiz blandos par Š…ujorku, bet pārsvarā mitinos Filadelfijā.
Š ī diskusija ir beigusies.
Nu, tagad laikam tomēr noslēgusies! 🙂
Tev ļoti patīk uzsvērt, ka esi labi apmaksāts, ka Tev pieder kompānija, ka Latvijā visi ir nulles.
Pilnīga aplamība, tā nav neuzskatu ka visi ir nulles! Vienkārši esmu šokēts par to ka te cilvēki strādā pa tādām kapeikām, ka tajā pašā Īrijā nopelna kāds parasts datormeistars kuram ir varbūt pāris nokārtoti sertifikāti no 20 000 Eur – 50 000 Eur gadā. Pie mums skrien dara gabala darbus pat par 5 Ls – 10 Ls, vai tā ir nauda ? Nav! Ieskrienot Latvijā pārtikas veikalos es redzu zviedru cenas, bet datoristiem maksā kaut kādus grašus, nezinu ko jūs ēdat un ko jūs pērkat lai iztiktu, tas viss nav normāli, ir jāceļ cenas saviem pakalpojumiem nedrīkst savas zināšanas dalīt gandrīz pa brīvu uz tādiem kā Jums nopelna kāds 100x vairāk
Zināji, ka tās visas Tavas lēkšanas ir latviešu standarttīņa izlēkšanās metodes?
Vienkārši es pielāgojos jūsu publikai, ja mani nolej tad es atriebjos, es zinu ka pārsvarā visu kritizēju, tam ir iemesls, par ko pakritizēt. Un vēl es pielāgojos sabiedrībai, ja kāds mani brauc augumā, tad es viņam parādu kur viņam istā vieta, tie kas ar mani pa labam, nekādu problēmu ar tādiem var atrast kopīgu valodu. Neesmu jau es tāds zvērs, kā izklausos ! 🙂
Pateiksi, kurā gadā un kuru ASV augstskolu beidzi? Nekāda naida, tikai interese (dievīgi būtu, ja nosauksi diploma numuru). Kaut vai PM atsūti, nebaidies. Gribu tikai pārbaudīt. Nevienu vēl neesmu uzmetis.
Tas ir riska faktors, neizplatu savu informāciju publiskās telpās, pieredze māca. Man te tik daudz “labu draugu” saradies pēdējā laikā 😀
Vienkārši tad iepazīstināšu Tevi ar cilvēku, kas patiesi kādai bankai veido drošības segmentus. Varēsiet parunāt. Varbūt starp jums sadarbība radīsies.
Tas ir jauki, labprāt komandā gribētu redzēt profesionāļus, galvenais nosacījums lai nebūtu no kaut kāds iedomīgs, kuri te bieži diskusijās lecās, tādi domubiedri man nav vajadzīgi. Tādu ka tu, mierīgi man vairāk tīk ar tādiem sakarīgiem varam arī kādu party uzrīkot.
Ofiss var būt kā rīks, kas attēlo relatīvi nelielu filtrētu, atlasītu datu apjomu, ar iespēju to rediģēt un importēt atpakaļ lielā sistēmā, bet pie tādas sistēmas esamības arī šim ir stipri maz pielietojuma.
Un ja Sysadmin tavs apkalpotais uzņēmums to dara, tad viss ir ļoti labi “optimizēts”. Tiešām jāsāk spriest par kompetenci un zināšanu līmeni darba veiktspējas un ērtības nodrošināšai.
Un ja par tēmu, tad tavs pirmais komentārs ir pilnīgi ne pa tēmu. Neredzu sakarību starp 2GB datu apjomu un sarežģītu skaitļošanas uzdevumu, kas ierindas datoram prasa ilgu laiku.
nezinu ko jūs ēdat un ko jūs pērkat lai iztiktu, tas viss nav normāli, ir jāceļ cenas saviem pakalpojumiem nedrīkst savas zināšanas dalīt gandrīz pa brīvu uz tādiem kā Jums nopelna kāds 100x vairāk
Redzi, Tu jau visus “samet” zem vienas latiņas. Atceries, ka te apgrozās dažāda tauta. Acīmredzot esi aizmirsis, ka dzīvē pastāv ne tikai 1 vai 0, bet ir ļoti daudz dažādu varbūtību. Tu nevari apgalvot par visiem.
Vienkārši es pielāgojos jūsu publikai, ja mani nolej tad es atriebjos, es zinu ka pārsvarā visu kritizēju, tam ir iemesls, par ko pakritizēt. Un vēl es pielāgojos sabiedrībai, ja kāds mani brauc augumā, tad es viņam parādu kur viņam istā vieta, tie kas ar mani pa labam, nekādu problēmu ar tādiem var atrast kopīgu valodu. Neesmu jau es tāds zvērs, kā izklausos !
Atkal Tu visus “samet” vienā maisā.
Tas ir riska faktors, neizplatu savu informāciju publiskās telpās, pieredze māca. Man te tik daudz “labu draugu” saradies pēdējā laikā
Labi, nu bet vismaz izlaiduma gadu, universitāti un specialitāti vari nosaukt? Neprasu, lai atbildi te. Atraksti PM.
Tas ir jauki, labprāt komandā gribētu redzēt profesionāļus, galvenais nosacījums lai nebūtu no kaut kāds iedomīgs, kuri te bieži diskusijās lecās, tādi domubiedri man nav vajadzīgi. Tādu ka tu, mierīgi man vairāk tīk ar tādiem sakarīgiem varam arī kādu party uzrīkot.
Tu nesaprati, tas cilvēks nemeklē darbu. Viņš darbojas vadošā amatā Maskavā, saistībā ar banku datu aizsardzības sistēmām. Viņš Tev varētu paskaidrot, kas un kā pasaules bankās darbojas. Ieteiks risinājumus, lai Tev nav jāizmanto 2Gb xls faili.