Microsoft laidis klajā Windows 8 Release Preview

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft laidis klajā Windows 8 Release Preview

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Vakar vēlu vakarā Microsoft sāka piedāvāt visiem gribētājiem notestēt Windows 8 Release Preview, kas ir pēdējais publiskais etaps, pirms jaunā OS nonāk tirgū. Distributīvs kompilēts 18. maijā, un tā oficiālais nosaukums ir 8400.0.winmain_win8rc.120518-1423.

Windows 8 Release Preview tagad pieejams 14 valodās; nākušas klāt zviedru, spāņu, arābu utt., kā arī krievu valoda. Lejupielādes izmērs ir 2.44 GB 32-bit versijai un 3.27 GB 64-bit versijai. Ja nevēlamies izmantot trekerus, kuros Windows 8 RP jau parādījies zibenīgi, varam lietot Microsoft oficiālo lejuplādes lapu, bet tur uz īpaši lielu ātrumu var necerēt.

Instalācijas atslēga visām versijām ir vienota:

TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

Aparatūras prasības nav mainījušās: Windows 8 Release Preview prasa vismaz 1 GHz CPU un 1 GB RAM (64-bit versija 2 GB), attiecīgi 16 GB un 20 GB diska vietu, un videokarti ar vismaz DirectX 9 atbalstu.

Microsoft brīdina: kaut arī no pirmā skata Windows 8 Release Preview var darboties nevainojami, tanī vēl iespējamas būtiskas kļūdas. Tāpēc nav ieteicams distributīvu lietot produktīvam darbam. Tas paredzēts vienīgi iepazīšanās mērķiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ms2_1.jpg[/img]

Aldis
    Participant

Š ito ākstīšanos ar tiem cd-keyiem es nesaprotu.. 😀 Ja dod bezmaksas iepazīšanās nolūkiem, tad kam vēl tāds penteris nepieciešams.. 😀

piwchix
    Participant

Maksimāli pietuvināta reāla galaprodukta testēšana? Cilvēks ievada tikai kodu, MS iztestē visu, kas saistīts ar atslēgu. šifrēšanu, pārbaudi, validāciju utt.

Protams, var jau to atslēgu iebūvēt un neprasīt ievadīt, bet tas jau būs stipri tālāk no galaprodukta, kā šis variants + paliek daudz lietas neiztestētas.

LooNeY
    Participant

Keys ir uzģenerēts kurš strādās līdz attiecīgajai dienai 😉 😉 visu dzīvi nevarēsi lietot šo testa versiju! Un viņi jau nevar no sava superdatora nospiest vienu sarkano pogu un uzreiz visā pasaulē beigsies strādat testa versija 😉

TIEŠ I TAPĒC KEYS IR VAJADZĪGS! Viņš ir uzģenerēts ar laiku līdz gada beigām teiksim un pēcak protams keya licenze beigsies un nevarēsi lietot vairs 😉 Nav nekāda raķešzinātne….

aoma
    Participant

Es novilku no oficiālās lapas un man gan iedeva citu key.

samurajs
    Participant

Uzinstalēju šo uz VMware darbstacijas un te nu rezumē:

kā OS šī pamatīgi sit pušu Windows 7 ātrdarbības un atsevišķu fīču ziņā. Bugi, kas bija Consumer Preview, ir pazuduši.

Bet lietotāja saskarne ir tik drausmīgi neērta, ka atliek 2 varianti:

1. Ja izstrādātāji no malas uztaisīs progas, kas ļaus aizvākt Metro un atjaunot Start menu – var mēģināt lietot.

2. Pretējā gadījumā noskalot tualetes podā.

shady
    Participant

Pieradumam ir liels spēks…

Manuprāt, pārāk nepamatoti tiek kritizēts metro stils. Pieņemu, ka ar Win8 ēru sāks augt pieprasījums pēc skārienjūtīgajiem monitoriem.

samurajs
    Participant

Acīmredzot to jau M$ grib – iekarot skārienjutīgo ierīču tirgu. Piekrītu, ka izklaidei domātām planšetēm šis varētu būt labs. Galddatoram gan pavisam garām. Tad jau jebkura līdzšinējā Linux grafiskā vide ir ērtāka.

Jaunzems
    Participant

Nu es nezinu… es ceru, ka būs pieejama arī Desktop-only versija. Līdz šim Windows 8 paciest ļāva Stardock Start8. Bet still, līdz Windows 9 vai atbalsta beigām lietošu Windows 7.

aoma
    Participant

Kā tas ir – sāks augt pieprasījums? Jeb tomēr, sakarā ar lielas kompānijas spiedienu, parastie moņi pazudīs no veikalu plauktiem, tāpat kā tagad paliek arvien grūtāk nopirkt parasta standarta malu attiecību monitoru, toties platekrāna draņķus met pakaļ bezmaz vai.

Ja dators tiek turēts tikai kā multimēdiju centrs un filmu skatīšanas kaste, tad varbūt ar tādu var iztikt, bet darbam vajag ar 4:5 attiecību un nekādā gadījumā tādu, kur nepārtraukti jābaksta ar pirkstu, strādāt ar tādu ir kā darbs remontbedrē zem automašīnas, visu dienu ar paceltām rokām. Brrr.

shady
    Participant

Aoma – Jā, es domāju, ka tuvākajā nākotnē aizvien vairāk uz darba/mājas galda būs skārienjūtīgs monitors.

Tehnoloģijas iet uz priekšu, bet mainās arī mūsu paradumi, darbības ar konkrētām iekārtām.

Tu saki, ka neērtāks un tāpēc mēsls, izmetams mēslainē? Nu labi… Piemēram mobilais telefons – vai tas nav kļuvis daudzas reizes neērtāks, ja salīdzina ar tālruni pirms 10 gadiem? Jā, ir, ja apskatam to kā telefonu. Bet vai pirms 10 gadiem kāds varēja iedomāties, ka tālrunis tik radikāli mainīs savu funkciju nozīmi? Pie tam, visas manipulācijas darot ar pirkstu bakstot ekrānā! Un tagad apdomā savu reakciju pirms 10 gadiem, un padomā šobrīd – vai tiešām cilvēki nekad nesēdēs pie datora (vai kādas cita iekārtas) un nebakstīs ar pirkstu monitorā? 🙂

P.S. – lai arī es esmu zvērināts linux lietotājs, tomēr uzskatu, ka šitais Windows metro ir kas foršs! Tā ka ļoti bieži un ilgas stundas dienā parasti spaidu mobilo teelfonu, planšeti, tad apsēžoties pie stacionārā datora, nereti gribas ko nospiest uz ekrāna. Domāju, ka pie šādas Windows Metro sistēmas varētu ļoti labi pierast un neoptimizēt to savām vajadzībām.

aoma
    Participant

Shady, es speciāli rakstu ar lielo burtu, lai cilvēki beidzot saprot, ka niks nav īpašvārds un tiek lietots tikai anonimitātes nolūkos.

Jā, man vēl šodien ir telefons, kas spaidāms ar podziņām, tas nekas, ka vēl pāris gadus atpakaļ tas skaitījās kruts, šodien neglābjami novecojis, bet, zinot savu attieksmi pret lietām, kuras vienmēr bijis jānopelna pašam, tāds tas būs vēl gadus 3.

Es piekrītu, ka tehnoloģijām jāattīstas, bet ne jau nu piespiedu kārtā mūs spiež pirkt arvien jaunus produktus tikai tāpēc, ka tādām kompānijām kā M$ u Apple tas ir izdevīgi.

Neliels piemērs: ja agrāk televizori stabili kalpoja 10-15 gadus, tad tagad knapi izvelk garantijas laiku – gadus divi trīs. Varam jau strīdēties bezgalīgi, bet pārsvarā cilvēki jaunus produktus iegādājas visuresošā mārketinga iespaidā, nevis tāpēc, ka viņiem tie būtu vajadzīgi.

Raivix
    Participant

Nu jau, nu jau…

Tagad jau nebūt nav tie laiki, kad cilvēki varētu pirkt jaunas lietas tikai tāpēc, ka tā ir labi noreklamēta, un, redz, esot ļoti moderna un populāra, kaut arī galīgi nav vajadzīga. Bet es uzskatu, ka tomēr nav vērts tagad maksāt naudu par precēm, kas ir pamatīgi novecojušas, lai arī labas. Lieku galvu ķīlā, ka pēc gadiem 3 podziņtelefoni jau būs liels retums un nevienam vairs nebūs izdevīgi tādus ražot, jo budžeta tači būs kļuvuši tik lēti, ka ekonomēt naudu, pērkot ko sliktāku, būs vienkārši muļķīgi. 🙂

aoma
    Participant

Da ladna Raivix, man joprojām uz skapjaugšas mētājas neatvērts iepakojums ar Nokia 5110, jau ilgāku laiku pāris čaļi čīkst, lai nopārdodu, viens pat piesolīja 80 latus, tomēr lai stāv, varbūt pašam noderēs 🙂

Telefons ir domāts, lai zvanītos, televizors lai skatītos, dators ir universāla ierīce, kas izdara gandrīz visu, tomēr, ja šīs robežas zūd, sanāk gala produkts, kas īsti nav pa zobam nevienam.

shady
    Participant

aoma, Raivix – Tas jau nenotiks vienas dienas laikā. Padziļināti sakot, pēc manām domām, PC zelta laiki ir beigu;sies un pamazām sākas tā norieta laiks. Vārdu sakot – nedomāju, ka pēc 10 – 20 gadiem ierindas patērētājam mājās būs dators mūsdienu izpratnē. Visticamāk ierindas lietotāja darba / izklaides vajadzibas apmierinās planšetveidīgs / mobilais telefons / smart-hubs, kurš sinhroni sadarbosies ar citām iekārtām (SmartTV, SmartAudioCenter utml…).

Spriežot pēc Google produktiem, citu firmu nākotnes inovācijām – tas tā arī varētu būt. Kad pirmo reizi ieraudzīju Microsoft metro ideju – nodomāju, ka skaidra lieta – arī MS pievienojas.

Ideja par Metro ir diezgan loģiska un saprotama. Ne jau tikai tāpēc, ka diezgan inovatīva un pārdroša, bet tiek veidota vienota / līdziga sistēma uz PC kā arī mobilajās iekārtās. Tā kā MS pieder lielākais vairums Win lietotāju, tad var droši teikt, ka tas ir sākums, lai lietotāju atradinātu no stacionārā datora. paies laiks un visi bakstīs stacionārā ekrānā, paies vēl laiks un bakstīsiet to visu planšetveidīgā iekārtā un pat nejutīsiet vairs atšķirību.

Drīzāk ar interesi gaidu, kāda tehnoloģija attīstīsies pēc bakstīšanās 🙂

P.S. – aoma, to ko dari Tu un es ir kaķim zem astes. Ne jau mēs noteiksim tirgu, bet gan ierindas patērētājs.

aoma
    Participant

Savā ziņā jau Tev taisnība – ir ļautiņi, kam vienmēr vajag viss jaunākais, ko piedāvā tehnoloģiju industrija, un ir tādi piesardzīgi sakārņi kā es, kam uz skapjaugšas mētāsies ne vien pāris vecas nokias, bet arī daži kilogrami sāls, vismaz 5litrīga kanna ar petroliju un sērkociņi lielos vairumos 😀

Jaunzems
    Participant

Quote:

Padziļināti sakot, pēc manām domām, PC zelta laiki ir beigu;sies un pamazām sākas tā norieta laiks

Un kā tad internetā tiks radīts saturs? iPad un citi ir tikai patērēšanas ierīces un rakstīt vai darīt ko citu produktīvu (kaķu bilžu pārlūkošana Alien Blue, kamēr guli gultā, neskaitās) uz tā ir smieklīgi.

Vienmēr būs frakcija ar lietotājiem, mani ieskaitot, kas lietos proper datorus ar lieliem monitoriem, ērtām tastatūrām un pelēm, kā arī proper operētājsistēmas ar desktopu un logiem klasiskajā izpratnē. Brofist.

Lai gan šie cilvēki neizskatās pēc pārmērā inteliģentiem, tāpēc būtu pat labāk, ja no satura radīšanas viņus atturētu.

shady
    Participant

Jaunzem – Jau tagad mobilajām iekārtām var pieslēgt ārējo perifēriju, ieskaitot klavu un monitoru. Jau pagājušajā gadā plaši tika prezentēti risinājumi, kas ļāva mobilo telefonu pārvērst par datoru birojam. Neskatoties, ka tas ir tikai sākums, ar šādiem zinātnes tempiem ātri paredzu attīstību šajā virzienā, lai iegūtais rezultāts būtu korekts, atbilstoš mūsdienu prasībām. Atvainojos, bet tev kā tehnoloģiju entuziastam vajadzētu būt plašākam skatījumam uz tehnikas attīstību. Vai arī tavuprāt vienīgais, kur pievienot peli, klavu, lielu moni utt, var tikai pie PC?

Pēc šādām diskusijām sāku saprast to nabaga cilvēku, kurš centās ieskaidrot, ka zeme ir apaļa…

Triggers
    Participant

Skaidrs ir viens, ka šī OS ir vairāk domāta tačskrīndevaisiem.

Liels + ir tas, ka M$ necep jaunu OS, bet gan pielāgo esošo. Līdz ar to atkrīt problēmas ar softiem utt

Pa lielam, ja ir klasiskais desktops, neredzu nekādu jēgu apgreidoties no W7 uz W8, jo neko kardināli jaunu W8 nesniedz.

Gaidīsim W9 🙂

piwchix
    Participant

Sākumā arī par gnome3 spļaudijos un lamāju, ka negudrs. Bet tad ļoti labi iepraktizējos lietot karstos taustiņus, un Gnome3 pavērās no pilnīgi pavisam cita skatupunkta. Š ad un tad sanāk atkal padarboties ar Gnome2, es teikšu tad es sāku saprast cik ērta un kāds darbošanās ātrums ir Gnome 3/Unity + daži extensions.

Laikam jau tomēr šeit ir līdzīgs gadījums. Pārvērtības, kaut kas savādāks. Bet kad pieradīs un pēc laika atgriezīsies pie vecā, tad sapratīs. Laikam jau šīs kompānijas un izstrādātāji zina daudz labāk, kas, mums – lietotājiem, ir vajadzīgs un kas ir ērtāks, ne kā to zinam mēs paši. Tas protams, nav attiecināms uz 100% visiem lietotājiem, bet uz vairumu noteikti. Manuprāt šīs vides ir absolūti vienvērtīgas kā touch virsmām, tā PC desktop. Jāiemācās strādāt.

Un joprojām saku iekš Win8 gui ir milzums Gnome3/Unity ideju. Būs jānovelk un jāpačeko, pilnīgi ieinteresēja 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?