Microsoft Office 16: kas jauns?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft Office 16: kas jauns?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Vadošo interneta mediju rīcībā nokļuvis Microsoft Office 16 Technical Preview. Š obrīd tas no līdzšinējā Office 2013 atšķiras nedaudz. Pagaidām Office 16 orientēts tikai uz desktopa lietotājiem; nekā flīžveidīga tur nav. Nav izslēgts, ka skārienekrānu atbalstu pievienos vēlāk. Vizuāli ievērojamākais ir “tumšās” tēmas pievienošana. Noklusēti tā nav ieslēgta, bet iespējams pārslēgties starp dark grey, light grey vai white noformējumu. Paredz, ka tumšā tēma būs ļoti pieprasīta, jo ir draudzīgāka lietotāja acīm.

Atceramies vecajās Office versijās asistentu-priekšāteicēju Clippy? Tas nu ir atpakaļ modernākā veidolā “Tell Me!” Paredzēts, ka Tell Me pratīs apkalpot pieprasījumus, rakstītus parastajā cilvēku sarunvalodā, piem. “Kā man pasvītrot tekstu ar punktētu līniju?” Pagaidām Tell Me darbojas tikai Word un Powerpoint lietotnēs, bet ar laiku būs visur.

No citiem jauninājumiem jāatzīmē Office prasme nolasīt attēlu EXIF datus – tie tiks ievietoti dokumentos pareizajā orientācijā (kaut manuālā pagriešana saglabāsies) un Outlook sinhronizācijas uzlabojumu. Ja agrāk Outlook glabāja uz datora 30 dienas vecus e-pastus, tad tagad var izvēlēties arī 1, 3, 7 dienas, kam ir nozīme uz planšetdatoriem ar nelielu atmiņu. Word lietotājiem nozīmīgi, ka pie lieliem dokumentiem vispirms tiks ielādēts viss teksts, bet pēc tam bildes un diagrammas. Sākumā rādīs tikai pelēkus rāmīšus. Tā kā prioritāte ir tekstam – dokuments kopumā būs lietojams ātrāk.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_o162_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_o161_1.jpg[/img]

zi007
    Participant

Pat nezinu, ko man no tā visa jaunā tā īpaši vajadzētu. Tikko priekš sevis atklāju bezmaksas alternatīvu http://www.wps.com

Crow
    Participant

Nu jā. Bezmaksas alternatīvu. Jo par citu cilvēku darbu maksāt šodien neviens vairs nevēlas, ieradināti pie tā, ka viss no gaisa krīt. Bet paši gan gribam, lai mums maksā “adekvāti”, mhh. Pretīgi paliek lasot šitos komunistu murgus.

Crow
    Participant

Lietot to bezmaksas, aizliegt jau nevar. Tikai neplātīties ar Ļeņina portretu katrā izdevīgā momentā.

Viestartss
    Participant

nu, kopš pats sāku novērtēt citu cilvēku darbu, es tieši pārgāju uz OpenOffice, jo nepatika apziņa lietot pirātisko versiju.

un ja reiz programmas autori paši tā izlēmuši, tad man šķiet muļķīgi un savā ziņā aprobežoti tagad jebkādu bezmaksas programmatūras lietošanu saukt par komunisma atbalstīšanu. nu neticu, ka Tu vienmēr visās dzīves situācijās vienmēr izvēlies maksāt par lietām, ja tās var dabūt par velti. traukus mazgā pats vai arī algo mājkalpotāju? a kāpēc gan nenovērtē cilvēka darbu un neatbalsti?

tā kā esmu pārliecināts, ka mājkalpotāja Tev nav, tad kapitālistu buržujs tomēr neesi, bet gan tikai tikpat tups komunists kā es un visi pārējie.

dexsters
    Participant

No šīs te offisu eppopejas man visvairāk nepatīk tas ka ir saderību gļuki starp jauno un veco office dokumentu versijām un tas ka es nevaru izvēlēties kuru gadu es gribu pirkt.Man vajag 2010 gada office bet varu nopirkt tikai 2013 gada kurš uz XP neliekas.

Otrs ir tas ka offisa pilnai versijai mājas lietotājam būtu jābūt bezmaksas.

jonjs
    Participant

Vārnas kungs ir uzdevis sev un man un daudziem citiem jautājumu, kuram grūti rast atbildi.

No kā dzīvo Linux desktops? Linux serveri dzīvo no atbalsta un prasa par to piķi. Kāpēc viņi neprasa desktopam naudu? Varbūt cer iegūt to naudu vēlāk, kad būs vairāk Linux desktopa lietotāju? Ļeņina idejas. Nav nemaz tik sliktas. Kapitālisms ar citu cilvēku izmantošanu arī nav izeja.

Neskatoties uz to, ka cilvēki galina viens otru nost. Ukrainā, Irākā (islāma valsts, tie gan ir idioti, ja neesi redzējis viņu pēdējo “dokumentālo filmu ” varbūt arī mēģināsi strīdēties).

Neskatoties uz visu šo, cilvēku uz mūsu planētas paliek arvien vairāk. Mēs te drīz visu izēdīsim un nāksies ēst vienam otru. Pirmie sāks tādi kā Mazmīkstie visdrīzāk. Sāks audzēt citus cilvēkus kanibālististo tieksmju apmierināšanai, jo cita vairs neka nebūs, ko ēst, ja protams māte daba nesajauks kārtis. Atliek nereālie scenāriji mīlēt vienam otru (tīri platoniski) un apgūt jaunas planētas, citādi mēs te tavā stilā CROV viens otru ēdīsim kā zirnekļi iespundēti BURKÄ€.

dexsters
    Participant

Komunisms jau nav nekādi murgi un nākotnē varētu iestāties.Atliek pāriet uz bezskaidras naudas norēķiniem visā pasaulē un komunisms tev rokā.Būs katram pēc vajadzības un spējām kā apsolīts un kas nestrādā tam nebūs ēst arī.Kolhozi jau tagad atdzimst laukos un pierāda sevi kā efektīvāku saimniekošanas veidu.Pa lielam jau progresa galvenais virzītājs nav nauda,tai tikai otrā vieta.Galvenais virzītājspēks ir cilvēki kuriem sagādā prieku pats radīšanas proces.Tāpat jāapzinās ka vienmēr būs kāda sabiedrības daļa kuru nāksies visiem kopā uzturēt.

uldics
    Participant

Parasti tā izsakās ļaudis, kas neko nezina par GPL. Arī par komunismu. Pirmais ir sevi attaisnojis, iespējams pat, ka pamazām likvidētu pārmaksātus bloatware, ja lobijs necīnītos pretī. Tas neskaitāmas reizes pierādījies, ka dabiska motivācija rada vislabākos produktus, pie tam ar funkcijām, kas patiesi vajadzīgas, nevis – tas jums vajadzīgs un tā būs.

Otrais ir daudz labāks par kapitālismu, tikai nav reāla veida kā uz tādu pāriet, pie tam retā cilvēces pieredze ir ar spēcīgu stigmu.

P.S. Tas bija par Crow komentāru.

rizhee
    Participant

WordPad arī ir bez maksas…

Crow
    Participant

Taisni kā Hruščovs: ja es nezinu visu, tad jūs nezināt neko par komunismu.

Ja lielie konglomerāti nesponsorētu to dabisko motivāciju (protams, kā gan citādi, ja ne pa lielam savtīgās interesēs) un minētais lobijs nedotu darbu (iztikas līdzekļus), apmācību, pieredzi un iespējas dabiski motivētajiem, tad no diez ko labs tas komunisms no grāvračiem ar siekalu pilnām bārdām gan nesanāktu.

Viss maksā tik, cik tas maksā. Tie, kas pērk licences no kapitālistiem, samaksā arī cenā iekļauto freetardu, trešās kājas, kas augstprātīgi jauc sevi ar proletariātu, nodokli.

uldics
    Participant

Izskatās, ka tu daudz vairāk esi uz komunismu fiksēts. Ja tu būtu piedalījies kādā GPL projektā, saprastu kas ir dabiskā, iekšējā motivācija. Neviens kapitālists tādu iedvesmu saviem darbiniekiem nav spējīgs ar sapelnīto naudu sagādāt.

Crow
    Participant

Jā, ja vien es būtu. Kur nu man, niecīgajam bezspārnu gailēnam, pacelties līdz jūsu altruistiskajiem ozona padebešiem, kur mākoņu maliņas arī nav darinātas no zelta, auksta kā ledus, bet tīras cēlsirdības un griķu medus.

KlavsAnson
    Participant

Tie kas strādā pie bezmaksas programmatūras nav nekādi “parastie” strādnieki kādi ir tie kas ražo maksas programmatūru, viņi to dara to kas viņiem patīk, nevis strādā galvenokārt tikai lai saņemtu naudu. Es piemēram izmantojot Windows izjūtu to kā kaut ko kam nav dvēsele, jo daudzi kas pie to ir programmējuši, dizainējuši un tulkojuši nav to darījuši tāpēc, ka viņiem tas patīk, bet gan tāpēc, ka viņiem par to maksā.

BlackHalt
    Participant

+1

dexsters
    Participant

,,viss maksā tik cik maksā,,un ,,visu virza nauda,,-spriežot pēc algām latvijā tad nez vai būtu vairāk par vienu apdzīvotu vietu vārdā Rīga.Kas virza lielāko daļu sabiedrības kas saņem ap 500Eur uz ķepas?Izdzīvošanas instinkts?Viena pati nauda neko nedod,labklājību manuprāt sasniedz valstis kur dominē trīs vaļi-kolektīvisms,intelekts,finanses.Teorija par ,,nafta=labklājība,, ir muļķu ķeršanai.

Viss jau būtu kaut cik vienalga ja vien esošā sistēma neizšķērdētu neatjaunojamos resursus,nepiegānītu planētu ar atkritumiem un neveicinātu pārapdzivotību.Kādam ir kaut cik vērā ņemama teorija kā šī sabiedrība varētu izdzīvot pēc tam kad beigsies nafta?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā