Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Microsoft pārlūku izvēles vietnē – 12 pārlūki!
ad nauseam
ES: “Dodiet mums pliku Windows kerneli!
Kur ir bans par antisemītismu ? Hitlerus jaunos audzinam ? Š itos fleimus vajadzētu beidzot izbeigt.
“Jeņķis” – antiamerikānisms? “Leitis” – pretlietuviskums? “Hohols” – antiukrainisms? Letiņš – pretlatviskums?
“Žīds” – literārs apzīmējums latviešu valodā jūdiem, kuriem nav Palestīnas izcelsmes un kuri nedzīvo savā etniskajā semītu teritorijā. Latvijā, Spānijā, Francijā utt. dzīvojošs Zālamana pēctecis ir “žīds”, Izraelā dzimušais un dzīvojošs ir “ebrejs”.
“Ebrejs” – tāds termins līdz 1945. gadam Latvijā nemaz neeksistēja. Mūsdienās lietots “politkorektuma” labad (esmu zem galda!).
Žīdi (angl. – “jew”, kriev./ukr. – “жид”, latv. līdz 1945. – “žīds”) – no Palestīnas izceļojusi pa visu pasauli semītu cilts.
“Ebreji” (angl. – “hebrew”, kriev./ukr. – “еврей”, latv. pēc 1945. – “ebrejs”) – jūdi, kas dzimuši un DZĪVO savā etniskajā teritorijā.
P.S. Novērs robus izglītībā un māces vēsturi, puis`. Lietas saucāmas savos īstajos vārdos.
P.P.S. Letiņi, izdabājos izdomātam “politkorektumam”, čigānus jau pasākuši saukt par “romiem”. PÄ€RSMIETIES!
Tikai vienam stulbam ienāk prātā Islandi nosaukt par Īslandi un visi sāksim ķēmoties pakaļ?! Tad jau Latviju sāksim par Lettlandi saukt.
Žīdi ir žīdi, čigāni ir čigāni un nēģeri ir nēģeri, ko tur vispār nesaprast..
+∞
Ä€-a… es jau domāju pārsaukt portāla logo: “IT izklaides portāls nedaudz aprobežotiem cilvēkiem” 😀
Bet nu portāls ir tāds, kādu to veido paši lietotāji, tā kā varat būt lepni uz sevi! 😀
Imhotepa atziņas tiešām ir pareizas un vērtīgas, tikai citā forumā sadaļā tām būtu jābūt.
Un mēs aizmirsām vēl arābus un tiem līdzīgos – tie tagad lepni par muslimiem dēvējas 🙂
Preses relīzes