Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Microsoft pieņēmis saprātīgu lēmumu
Iemesls vienkāršs – tagad modē nāk mazie portatīvie datori, tādi kā Asus Eee vai Intel Classmate PC, kuriem Vista nav piemērota augsto aparatūras prasību dēļ. Ja nebūs Windovs XP – programmatūras tirgu šiem PC pilnībā pārņems Linux, bet to MS nekādi nevar pieļaut.
Pagaidām gan paziņots tikai par mazajiem portatīvajiem piemērotās Windows XP Home tirdzniecības turpināšanu.
Avots:
Nu nav jau grūti sabāzt tanī kastē treknākus dzelžus, bet kas tad notiks ar cenu?
Sid, par aizvēsturiskajām jaudām – mans mājas desktops ir jaudas ziņā līdzīgs asus eee pc, bet es pēc kaut kā jaudīgāka nejūtu vajadzību – es varu normāli lietot web, skype, kodēt, skatīties filmas, klausīties mūziku, apstrādāt attēlus, pat xgl ar visiem efektiem smuki griežas. Ja to visu vel iebāž tādā mazā verķītī, kur ir problēma? Un lielo ķepļapu nemaz nav tik ērti katru dienu staipīt līdzi uz lekcijām. Pats domāju, ka derētu kādu mazo paķert, bet nu padumji sanāk turēt 2 laptopus – vienu pierakstiem, otru visam pārējam + mājas PC.
Tagad pasakiet man tā – kāda velna pēc tie sīkie štrunteļi nāk modē? Kāda jēga no datora, kura jauda ir vnk aizvēsutriska? Ja reiz pērk kaut ko jaunu, tad pērk tā, lai arī pēc gada tam dzelži var pavilkt puslīdz jaunākos softus, imho.
Manuprāt, normāls priekš darba – es labprāt tādu iegādātos, ja jau nebūtu nopircis laptopu.
Ideāla manta, manuprāt, nevis skolniekiem, bet gan studentiem un nopietniem cilvēkiem, kuri datoru izmanto darbam (dokumentiem; internets; komunikāciju programmas; un daudzas citas programmas, kuras mierīgi pavel šis datoriņš) + viņš ir mazs + uz viņu var ne tikai strādāt, bet arī multimēdiju paskatīties/paklausīties. Ko vēl vairāk vajag??? un par zemu cenu!
Preses relīzes