Microsoft skaidro kāpēc vēl joprojām izlaidīs 32 bitu operētājsistēmas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft skaidro kāpēc vēl joprojām izlaidīs 32 bitu operētājsistēmas

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Runas, ka Microsoft pilnībā atteiksies no 32-bit OS, klīda jau pirms Windows 8 izstrādes. Tomēr tagad jau gatavo Windows 10 – un atkal abos variantos, gan 32 bitu, gan 64 bitu. Š ai sakarā testēšanas programmas vadītājs Gabriels Auls sniedza paskaidrojumu. No viņa teiktā izriet, ka joprojām ir visai liels veco datoru īpatsvars, uz kādiem uzstādīt x64 nav lietderīgi. Pēc Windows Update datiem, decembrī bija 70,6 miljoni PC, kuri saņēma x86 atjauninājumus. Un šis nav pilns cipars, jo daudzi lietotāji resursu taupīšanas un citu iemeslu dēļ Update procesu atslēdz.

Auls teica, ka 32-bit Windows izstrāde nekādus īpašus izdevumus un izstrādātāju pūliņus neprasa, vienīgi serveru laiku, jo nākas kompilēt divas reizes vairāk distributīvu. Š…emot vērā daudzās valodas un versijas, sanākot iespaidīgs cipars. Kas attiecas uz jaunajiem datoriem līdz 1 gada vecumam, tad 92,8 % no tiem darbojas ar x64. Protams, var arī pārējiem to uzstādīt, bet ja RAM mazāks nekā 4 GB, tad vienkārši neesot jēgas.

Vēl Gabriels Auls minēja, ka Windows 10 varēšot uzstādīt uz gandrīz visiem PC, kur agrāk darbojies kaut kas ne vecāks par Windows Vista. Š eit gan varot būt daži izņēmumi, saistīti ar konkrēta procesora instrukciju sistēmu.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_windows_10_1.jpg[/img]

Avots 1, 2.

Andron MacBeton
    Participant

Bļad lohs tas Gabriels. Katrs daunelis, kas sev uzinstalē 32-bit ultimate, piedalās tajā statistikā!

Un katrs instalē win7 uz kaukāda 2GHz celerona IR daunelis.

Stat1CX
    Participant

Sen bija laiks atmest 32 bit drazu, kas velkas līdzi. Neviens pēdējo gadu laikā izražotais PC nav tāds uz kuru būtu jāliek 32 bit OS un uz vecām kastēm tā pat neko citu kā XP neliks.

Crow
    Participant

Kā ta nu ne… pirmās (un ne tikai) Windows manžetes, netbooki un arī daži lielākie lētuči ar Atom vai daži ar AMD E-sēriju nāca tikai ar 32-bit variantu vēl pavisam nesen. Jo Atom pirms Bay Trail vispār nebija 64-bit supporta un Brazos – nu tur es nez, kāpēc. Protams, vietā būs jautājums – kurš mudaks tādus pērk, bet edz…

Athlons
    Participant

es jau to zināju, ka esmu mudaks…

opengraybox
    Participant

nozares speciālisti ir runājuši !

msh
    Participant

Paldies, vārni. Kā to saprast ka Brazos nav 64 bitu atbalsta? Man uz savas sistēmas nav nekādu problēmu uzlikt winxp x64, visi draiveri ir pieejami – būs vispār jāpāriet atpakaļ uz viņu beidzot, sāk apnitk tas draņķa sivēns.

A par to tekstu tajā rakstelī ka zem 4 gigiem rāmja neesot vērts likt x64 – diezgan liels buļļa sūds. Nē nu uz to pusi ir, jā, bet pie tā ir vainīgi progu izstrādātāji, kuri turpina laist ārā 32 bitu sviestus 64 bitu pasaulē – es ceru ka tas varētu vienreiz tikt novērsts.. winrar 64 bit versija rupji rēķinot arī darbojas 2x ātrāk – pirmo reizi spiežot vaļā kādu lielu failu pēc tam, kad uzstelēju šitento kasti, parāvu stieni, jo biju pieradis ka veiktspēja apmēram kā 2xMP kastei, bet winrars burtiski aizlidoja…

Crow
    Participant

Ja vēl nau skaidrs, es arī Rīgas korķī stundām principa pēc ar 6.3L V8 mīņātos, kamēr kaut diestēs aizrijās un nosmok, nevis ar visiem jūsu Smart un citiem rolltoniem.

Un Brazos *ir* 64-bit atbalsts, bet factory OEM tāpat krietnai daļai nāk 32-bit “Vistas”.

iKey
    Participant

njām, par tiem netbukiem ir bieži sanācis spļaudīties, vāji dzelži, un vēl W7 ir uzlikts – hroniska mazohisma kalngals.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā