Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Microsoft un iFixit mācīs cilvēkiem remontēt savu tehniku
“Mēs piedāvāsim tiešsaistes apmācības, kas palīdzēs organizēt tālruņu, planšetdatoru vai PC remonta biznesu. Ar to mēs ceram paildzināt šo ierīču darbmūžu,” akciju skaidro Microsoft par ekoloģiju atbildīgais menedžeris Josh Henretig.
Optimāli datortehnikai jākalpo 10 gadus
Pēc vairākiem pētījumiem, lai minimizētu ietekmi uz dabu, datortehnikai būtu jākalpo 10 gadus. Daudzi galddatoru īpašnieki to arī dara – nevis met ārā, bet laika gaitā apgreidokastes
Visam, kas ir sakarā ar Pro Tech Network projektu, jābūt publiskam un atvērtam. Plānots arī izveidot komūnu ar forumu, kurā interesenti varētu dalīties pieredzē, vai prasīt palīdzību.
Man ir 5 gadus vecs Core2Duo, apgreidots uz max: 6 GB DDR2 RAM + 120GB SSD (Sata II), bet dators vairs īsti nevelk līdzi mūsdienu programmu prasībām. Tas pats i3 jau ir 100x jaudīgāks par Core2Duo, nemaz nerunājot par Sata III un DDR3 kopņu ātrumiem.
Tūlīt jau DDR4 būs pieejams.
Starpība starp SATA2 un SATA3 nepapagaiļos
Un 6 gadus vecais Q9550 nav pat 1.5x lēnāks par mūsdienu i3.
Par DDR4 vispār labāk neko neteikšu.
Man ir vairāki klienti ar P4, 1.8 Celeroniem un līdzīgu tehniku. Attiecīgi sakonfigurējot tehniku, viss rūc un griežās. Protams, HD video neapstrādāsi vai Fotožopus nedarbināsi, bet tas arī nav vajadzīgs – šādiem nolūkiem ir nepieciešama jaudīgāka tehnika.
Gribu redzēt kā tavs P4 uzstartēs Win8, atvērs 2010 Offisu un pie reizes paladīs BlueRay filmu, tad, kad tu iepostēsi viģiku kā tas izpildās uz tava P4, tad arī padiskutēsim cik ļoti 10 gadīgs dzelzis velk līdzi mūsdienu programmatūrai.
D penis [kas jau tas pats P4 vien ir] gan jau BD atskaņot spēs – mans APU līdz ar nagiem 1080p BDripus atskaņot spēj, par spīti tam ka spēciņa katram viņa kodolam ir mazāk nekā pirms desmit gadiem izlaistiem pročiem.
Tas, ko es nosaucu, manuprāt, mūsdienīgam kompim ir jāspēj izpildīt.
P.S.
Pirms 10 gadiem desktop pročiem bija tikai viens kodols 😉
Preses relīzes