Mikrokontrolieris.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Mikrokontrolieris.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    waplet
    Participant

Man te tāda apgaismība radās. Gribētos paspēlēties ar kādu mikrokontrolierīti, precīzāk kaut ko pamācīties. Varbūt kāds vēlētos uzdāvināt kādu mazu , varbūt, pašam nederīgu kontrolierīti. Piemēram, uz Arduino pusi. Naudiņas nav nav lai varētu atļauties jaunu nopirkt, bet varbūt kāds liepājā varētu uizdāvināt par kāu aliņu.

McB
    Participant

Cik vecs esi? Ir interese arī kādu rubuli nopelnīt ar to spēlēšanos?

marnix
    Participant

pic16f84 + mikrobasic(help sadaļa gana daudz tutoriāļu un aprakstu) + ponyprog + vienkārši uzlodējams programmieris uz seriālā porta

waplet
    Participant

Man ir 18. Gribētos vairāk vienkārši pamēģināt kaut ko pastīties ar I/O programmēšanu . Tāpēc būtu interesanti, ja kāds varbut kādu savu veco mazo kontrolierīti varētu uzdāvīnāt, lai ir ko pamēģināt. Itkā interesē tādas lietas + programmēšāna, bet no tām mikroshemu lietām rubīšana maza. Tikai pašizglītošanās dēļ varbūt augstkolā noderēs.

gaziks52
    Participant

man ir viens lieks Arduino UNO, bet es esmu Rīgā

waplet
    Participant

Ja tiešām ir lieks. Brālis brauc uz Riigu 16. martā varbūt viņš varētu savākt, ja es viņam palūgtu. Es pats itkā esmu 24. Martā rīgā , bet tad jātiesā spēles, vēl nezinu, cik tur brīva laika būs, bet iespējams, varētu sarunāt. Apmaiņā pret kādu šokolāditi.. Varbūt varu PM aizmest?

McB
    Participant

Neviena Latvijas “augstskola” tev tādā jomā neko derīgu neiemācīs. Ja ir interese par kaukādu loģisko programmēšanu, tad varu kādu siemens logo vabūt sagādāt, pamācīsies ar to, Arduīno ar nau problēma, bet pirms pelnīt ar customized lietām, ir jāpavelk kabeļi, jāpabrien pa dubļiem, lai iepazītos ar pieprasijumu. Un tad var sākt štukot kuras iekārtas vajag uztaisīt un kam piedāvāt. Pagaidām tuvākā laikā vajag 1 diezgan sarežģītu lietu, taka nāksies pirkt “oriģinālo” risinājumu, bet nākotnē gan jau ka būs aizvien vairāk variantu kur aizvietot ūberdārgos “oriģinālus”.

Bet nu ja taisies 4 gadus deldēt solu augstskolā tad nav nekāda interese ieguldīt kautko.

waplet
    Participant

Nepārproti, bet es esmu tiešām zaļš šajā jomā. Noteikti ne tagad un ne tuvākajā laikā nav doma līst uz kādām customized kontrolieru veidošanu lietām. Tīrī intereses pēc gribeju ar kādu kontrolierīti paspēlēties mēģināt, piemēram, visvairāk jau dzirdēts par arduino. Sākt ar led mirdzināšanu un tā tālāk, pa solītim uz priekšu. Augstkola manā skatījumā vairak ir kā teorijas apguves vieta manām interesēm, tāpēc tomēr ir vēlme iet uz augstkolām. Nu jā, jau sen ir gribēts šķibināt kkādas mikroshēmiņas, saprast, vai tas ir priekš manis, jo programmēt patīk, varētu skatīt piemērus un attīstīt labāk attiecīgās valodas pamatus. Un tiešām nav doma veidot kaut kādus oriģinālus darbus, ar kuriem pelnīt, jo esmu pārak zaļš šajās lietās. No elektronikas arī maza saprašana.

McB
    Participant

Es jau teicu – “augstskola” teu NEKO neiemācīs. Cik vel skaidrāk, lai pasaku?

Arduino nav tas vienkāršākais, sākt var ar kādu Loguci vai kā tur to lētu alternatīvu sauca… Fervex…

Bet ja nav doma neko veidot, tad sēdi vien “augstskolā” un deldē solus/biksas 🙂

drunk_lizard
    Participant

Taisnība. Betonam augstskolā pat vārdu “nav” nespēja iemācīt pareizi uzrakstīt…

viesic
    Participant

waplet, neuztver to kā uzbraucienu, bet, ja nezini pamatlietas, tad nav vērts ķerties pie mikrokontrolieru programmēšanas, savādāk nekur tālāk par diožu mirkšķināšanu netiksi.

Ja tiešām vēlies apgūt elektronikas jomu, tad ieteiktu piedalīties šajā projektā: https://6002x.mitx.mit.edu

laika ziņā apmēram 10h nedēļā jāmācās, imho, līmenis tur ir daudz augstāks nekā Latvijas augstskolās.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā