Miljoni futbola fanu skatās pārraides nelegāli

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Miljoni futbola fanu skatās pārraides nelegāli

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kaut arī FIFA paredzējusi bargus sodus par nelegālu pasaules futbola čempionāta spēļu translāciju, un pat par interneta URL publicēšanu, atrodas web lapu īpašnieki un daudzi pilsoņi, kuri dalās ar informāciju. Pieprasījums pēc translācijas ir milzīgs, jo sporta maksas kanālus ne visi abonē. Piemēram saites uz spēlēm ar krievvalodīgiem komentāriem publicē http://www.gooool.org . Lai aizsargātu savu saturu, FIFA nolīdzis kompānijas NetResult un Viaccess-Orca. Pēdējās meklē nelegālos translētājus un nosūta tiem brīdinājumus (takedown notices). Līdz spēles beigām izdodas noslēgt 35% pārraižu, ko uzskata par labu rādītāju. No Facebook publicētajām futbola saitēm izdodas nodzēst pat 51%. Nedēļas laikā web lapu īpašniekiem izsūtīts ap 2000 brīdinājumu.

Viaccess-Orca ķersta P2P tīklu kā Sopcast un Acestream lietotājus. Katru spēli interneta straumēšanas servisos noskatās 400000-500000 cilvēku. Iecienīti ir arī translācijas serveri Hdcast un Iguide, kā arī translāciju saišu katalogi Rojadirecta un Wiziwig. Eksperti uzskata, ka cīņa starp līdzjutējiem un autortiesību īpašniekiem saasināsies vēl vairāk.

Attēlā: Beļģija-Krievija spēles straumēšanas auditorija

[img]https://notepad.lv/userpix/28_belrusgeo_1.jpg[/img]

TorrentFreak

RicoPico
    Participant
    E-500
    Participant

Pēc Suaresam piemērotās diskvalifikācijas tiešām nav vērts vairs skatīties. 😀

Nelabojams
    Participant

Kamēr provaideriem valdīs pakas princips – proti, skaties vienu, maksā par trīsdesmit – tikam ne uz ko citu lai necer. Labi, mums LTV7 rāda. Bet, ja tas ir, piemēram, tikai sporta pakā, kuru neabonēju, tad vai man viena mēneša futbola dēļ ir vērts abonēt paku, kurā 90% lietas + futbols pārējā gada laikā mani neinteresē, tad ko man darīt? IMHO paku princips vispār būtu ar likumu aizliedzams, jo tevi spiež maksāt par mēsliem, kurus nekad neskaties. Nedomāju, ka provaideri pie tam būtu zaudējumos. Par 10 labi sastādītu kanālu komplektu, kurā ir tas, ko vēlos un nekā lieka, es labprāt maksātu tikpat, cik patlaban par 200, no kuriem skatāmi ir kādi 5 – 6 (bet vēl 4 – 5 interesējošie trūkst). Un nacionālā, resp., sabiedriskā TV vispār nedrīkstētu būt kodēta un par maksu nevienā piedāvājumā.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā