Milžu cīņas: MySpace gatavojas uz «skuju taku»

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Milžu cīņas: MySpace gatavojas uz «skuju taku»

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_avp_1.jpg[/imgl]Tieši sociālie portāli ir tā globālā tīmekļa sfēra, kurā konkurence izpaužas visspēcīgāk. Arī izdevumi šādu vietņu izstrādei un uzturēšanai ir vieni no vislielākajiem. Ja ir izdevies uzminēt, par ko šajā brīdī būs gatavs maksāt lietotājs – naudiņa birs kā pa reni. Bet ja nē – laiks meklēt glābšanas riņķi…

Un tā nu viens no visspēcīgākajiem pasaules sociālajiem portāliem MySpace, kurš vēl 2008. gadā iekāsa 900 miljonus “zaļo”, šajā gadā plāno 165 milj. USD zaudējumus. Protams, tik ātri kuģītis negrims – sastādīts dzelžains konsolidācijas plāns, no kā varētu mācīties pat viena otra valdība. Izdevumus paredzēts samazināt 3 reizes, un to jau dara, masveidā atlaižot darbiniekus. Par to, ka no tā kritīsies portāla kvalitāte – šobrīd neviens nedomā. Pagājušā gada beigās arī tika atsvaidzināts lapas dizains, liekot akcentu uz izklaides saturu – audio, video, utml. Arī tas nepalīdzēja; lietotāji turpina bēgt no MySpace kā žurkas no grimstoša kuģa, un pēdējā gada laikā vietnes apmeklējums krities turpat divkārtīgi.

Savukārt MySpace īpašnieks News Corp., kurš 2005. gadā iegādājās sociālo portālu par 580 miljoniem dolāru, netaisās gaidīt, līdz viņu īpašums nomirs dabīgā nāvē, un jau 2010. gada novembrī izsludināja tā pārdošanu. Neviens gan netic, ka News Corp. dabūs savu naudiņu atpakaļ…

Un kur tad palika aizbēgušie MySpace lietotāji? Protams, ka pārgāja pie konkurenta Facebook. Un diez vai atgriezīsies.

Latvijā gan ne par ko nebūtu jāuztraucas. Vietējam sociālajam portālam draugiem.lv praktiski ir monopolstāvoklis, un pagaidām nav neviena nopietna konkurenta. Kaut arī novērots, ka tā sabiedrības daļa, kura pelnās ārzemēs, aizvien biežāk redzama Facebookā, nekā “draugos”.

Avots

Evers
    Participant

Vēl jau Google kautko sola, baumo, ka Maijā. Ja neizgāzīsies kā ar Wave un Buzz, tad Facebook pēc dažiem gadiem piemeklēs MySpace liktenis.

Aldis
    Participant

Laicīgi mainīt profilu, izdomāt ko jaunu, un būtu jau oki. Izdzīvo kas pielāgojās un mainās.

TrakaisKursis
    Participant

Google gaidāmā sociālā tīkla izveide vispār ir pilnīgi ačgārna nekā to dara konkurenti. Ja konkurentiem bija pamatne, kas tika papildināta ar funkcionalitāti, tad Google ir funkcionalitāte, kurai tiek radīta vienota pamatne. Redzēs ka būs.

Zimbardo
    Participant

Sociālie mediji ir karsts kartupelis, kas pārāk ilgi novazāts nav pārdodams tālāk. News Corp. iegrābšanās ir atgādinājums cik (relatīvi) strauji mainās tirgus. Feisbuka džeka vietā noteikti sāktu tīt makšķeri, bet vienmēr jau gribas, un var, vairāk nopelnīt līdz brīdim, kad ir jau par vēlu.

bezolaam
    Participant

es domāju, ka tieši pēc tās dizaina maiņas visi sāka bēgt no turienes. Tagad tas myspace ir nelietojams un smags. Pavacēkie pīšļi vienkārši kārās no tā muspace

cracks
    Participant

Nekad neesmu uzskatījis, ka myspace ir tas sociālais tīkls, kurā būtu vērts uzturēties, tāpat bija ar fb, tikai fb ir par mata tiesu sakarīgāks.

anonymous74100
    Participant

Google jau ir savs sociālais tīkls Orkut. Man vairāk interesē cik lielu popularitāti Latvijā iegūs Diaspora.

Wuu
    Participant

Googlei neviena sociāla figņa nav vel izdevusies un diez vai izdosies. Bet MySpace tiešam vajadzēja nomirt, nevar būt divi sociālie giganti uz pasaules.

zivs
    Participant

Nu, MySpace jau varētu mierīgi pretendēt uz smagnējāko lapu visā interwebzā – jebkādas konfigurācijas dators, jebkāda ātruma un kvalitātes internets un dajebkāds pārlūks tiek automātiski padarīts par piedzērušos un četrāpus, atmuguriski un lēnām rāpojošu igauni miglā …

Runājot par igauņiem, viņi ir diezgan iemīlējuši (vismaz pirms gada, diviem bija) Orkutu – kamēr pats dzīvoju pusgadu pa Tartu, dabūju arī tur reģistrēties. Kā izskatās, viņiem laikam tāds fraips (draugiem.lv) laikam toreiz nebija zināms vai nebija aktuāls un Facebook laikam līdz viņiem (tāpat kā mums) vēl nebija īsti atnācis … sareģistrējās Orkutā.

Lai arī Orkuts ir pamiris projekts, tomēr kā toreiz, tā arī tagad liekas, ka viņš bija (ir) krietni saprotamāks kā Facebook. Par funkcionalitāti neņemos spriest – privātās masāžas, galerijas un komentus varēja bakstīt, kas arī bija nepieciešams ..

P.S.

[beztēma]Raksta bildīte ir no 1999. gada Aliens vs. Predator datorspēles! Ha![/beztēma]

Kon
    Participant

Es ignorēju meilus, ar uzaicinājumiem piereģistrēties Orkutā, bet ne par to .. , kas var būt vienkāršāks par facebook

r41v0
    Participant

Mūsu pašmāju “brīnumu” gaida līdzīgs liktenis, es domāju, ka kāda gada laikā, varbūt pat ātrāk. Nav iespējams konkurēt ar kko tik lielu kā facebook, turoties pie tiem pašiem principiem. Ir jāiet uz priekšu, jādomā, ko varētu izdarīt tādu, kas neparādīsies pie tava lielākā konkurenta, neviss jāzog idejas un jāgaida, ka cilvēki būs tikpat stulbi un turpinās tev sūtīt sms. Draugiem.lv reitings krītas vienkārši drastiski un es domāju, ka tur jau vairs nekas nav glābjams. Reāli cilvēki tur sēž tikai tāpēc, ka vēl visi nesēž facebookā. Myspace ir labs piemērs, kas notiek, ka turpini domāt vienā virzienā.

Evers
    Participant

Myspace bija drausmīgs jau tad, kad Cukenbergam ideja par Facebook vēl pat prātā nebija ienākusi. Pat Hi5 likās kapeiku jēdzīgāks. Pie orkut pelēcīgās darbības vainojams ir Googles nolaidība – vajadzēja ieguldīt darbu, attīstīt popularizēt, visas iespējas bija, tagad kautkādi brazīļi un indieši tur tik grozās.

dzhonsons
    Participant

r41v0, vai ir kaut kur publiski piejami dati par draugiem.lv apmeklētību, tās sarukumu, pakalpojumu pirkšanas statistikas?

Jeb tas ir no pirksta izzīsts?

Uzskatu, ka feisbukam līdz latvieša sirdij tāls ceļš ejams :>

ADS
    Participant

Neņemos spriest par citiem, bet, kopš traukus veidojošie plānprātiņi sajāja meklēšanas un dažas citas funkcijas un fīčas, man tur riebjas uzturēties un jel ko darīt. Un šis riebums izpaužas apmeklējot šo portālu daudz, daudz retāk un uzturoties daudz, daudz īsāku laiku. Ja viņi nepārtrauks pīpēt to kapronu, vsticamāk, atvadīšos pavisam. Mans viedoklis. Domāju, ne vienīgajam tāds.

msh
    Participant

Nezinu par pokemonu apmeklētību utt, bet kopš šie nesen izmainīja visu, es tik esmu novērojis vienu tendenci – vienā grupā, kurā es esmu admins, agrāk katru dienu pieteicās daži cilvēki, tagad kopš tās izmaiņas labi ja divi….

bezolaam
    Participant

jā, drauģeļi reāli daudzas lietas sajājuši. Kur agrāk bija kāda ērtība, funkcija, iespēja, tur tagad nekā nav, vai arī jādara čere že. Piemēru daudz. Hrenovā developmenta paraugstunda, tā pat, kā myspace

emsiem
    Participant
    Mr.Death
    Participant

Ha, nav nekaads briinums – es jau sen domaaju, ko daudzi tajaa kaku bedree ir atradusji. :> Iemesli, kaapeec es emigreeju no MySpace nav taalu jaameklee –

1) visa taa ielaade, jau pie vecaas versijas bija smaga, uz kuru ilgi jaagaida. arii pati lapa likaas smaga un nepaarskataama. hvz vai tas kods, vai arii serveri jamiem tur dirsaa.

2) lielaakaa izgaasjanaas ir taa lietotaaja profila lapas pilniigas izmainiisjanas iespeeja – tizlaakais ko esmu redzeejis, kas arii apgruutina visu seerfosjanu un pamatiigi – facebook trumpee visus laukaa ar to, ka jamiem pat nav taadu meeslu kaa “Fona biuzju” un kraasu mainjas savam profilam, liidz ar to jebkursj taa apmekleetaajs ir MAKSIMAALI sagatavots eertai informaacijas paarskatiisjanai. draugi fb neseko un nenovaac tos debiilismus, taapeec arii te bija taa emigraacija uz fb gadu vai divus atpakalj.

3) vispaar kaads atceraties, cik ieksj MySpace bija slaveniibu profili? Tur vispaar netika kontroleets tas, kura slaveniiba ir iista un kura viltvaardis. :> atlika mineet uz labu laimi un spiest uz 1 no 500+ profiliem. sviests. nekaadas kontu kontroles.

4) tas pats lietotaaju profila lapaas – viesu graamataas spams gaaja juuraam – iespeejams sjis te arii pasliktinaaja to lapas ielaadi.

Kopumaa varu teikt, ka truuka normaala GUI un lietotaaju kontroles / pilnveertiiga adminpanelja. Tagad ieejot ieksj myspace vispaar domaaju, vai neesmu sajaucis adresi – nu jau ex-sociaalajam tiiklam ir iespeeja “Ieiet caur Facebook”, mhhhhh.

Runaajot par Fuckbook.com, esmu ieveerojis, ka jamiem jau aptuveni gadu ir probleemas ar kaut kaadu mistisku spamu cjata logos – no draugiem pienaak zinjojumi, kurus jamie nav suutijusji ar kaitnieciskaam saiteem. Interesanti, kas sjitais tiks apkarots.

Kon
    Participant

Mr.Death wrote:

Iemesli, kaapeec es emigreeju no MySpace nav taalu jaameklee –

Kā vispār var migrēt no sociālā portāla, tas ir tāpat kā skype, nu uzliksi Tu kaut kādu msn, bet būsi forever alone 😕

Mr.Death wrote:

Runaajot par Fuckbook.com, esmu ieveerojis, ka jamiem jau aptuveni gadu ir probleemas ar kaut kaadu mistisku spamu cjata logos – no draugiem pienaak zinjojumi, kurus jamie nav suutijusji ar kaitnieciskaam saiteem. Interesanti, kas sjitais tiks apkarots.

tas nav nekas apkarojams, visam ir stings access control. Ja drauģeļi ieraugot “see jessica alba in bikini” aplikāciju, saspieda uz dullo allow, tad nav brīnums

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?