Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Minimālā alga Latvijā. Idejas, diskusijas,
Minimālā alga Latvijā, darba apstākļi, strādāšana Latvijā, strādāšana ārzemēs, dzīvot vai izdzīvot.
Sākšu ar savu skatījumu uz šo problēmu, lietu.
Gudro galvas ir 100, bez viņām vēl ir liels skaits cilvēku, kas menedžē ar mūsu nodokļu maksātāju naudu.
Visi kā viens jau no ES iestāšanās laikiem ir sagaidījuši dzīvi kā Eiropā, pensijas, algas, utt.. bet ir pagājuši gandrīz 10 gadi, un nekādu upgriedu es šajā jomā neredzu.
Mans un vienīgais spriedelējums:
1. Valdībā esošām personām pieder uzņēmumi, gan lieli gan mazi, kuri savu biznesu veido uz likuma ietvariem, monopolstāvokli, vai sev 1000% izdevīgu darijumu bāzi.
2. Katrs no valdībā esošiem saņem algu no sava uzņēmuma, labumu + darba algu valdībā + kreiso piķi vēl no kādām affērām.
3. Visai valdībai vienkārši nav izdevīgi celt minimālo algu, piem uzreiz 500 – 700 eiro, jo tad jau pašu kabatās nesaleks tik daudz nauda un strādnieku rēķina.
4. Valsij ir izdevīgi iekasēt no šiem uzņēmumiem peļņas procentu valsts kasē, bet neinteresē, kā tā nauda radusies.
5. Lielie uzņēmumi kā piem Lattelecom peļņā saņem miljonus, vai tad tiešām ir tik nabagi?
Kas mums būtu jādara?
Interesanti paskatīt.
Bet ne tā kā jūs tagad domājat. Proti, ar ķīseli. ((c) drunk_lizard)
Jāsāk domāt loģiski. Taču nesenie vēlēšanu rezultāti parādija kā šī populācija uz to nav spējīga un nekad nebūs.
Nu ja tas ir pa apmēram 40h darbnedēļ.
Jo savādāk tiešī šī algu kategorija ir tie kretīni kas iebalso visādas Vienotības un Pseidozemniekzaļos.
Bankrots tak ir godīgi, va ne?
Tripera sekas te bljed izsaka savu “viedokli”?
Triperādas pajols ienīdējās parazītu labā.
A tu, kuņasbērnel, esi kaut nedaudz informēts kā VID piš godīgus uzņēmējus? Bez uzņēmēja ziņas, bez tiesas, bez pierādijumiem, uztaisa fiktīvu tiesu un uzliek liegumus, apķīlā kontus. Tīri uz nepamatotu aizdomu (murgu) pamata.
Tu zini ka nodokļi ir jāmaksā avansā?
Viss ko tu spēj ir saņemt naudu par gumijas stiepšanu un nopirkt kārtējo importa preci. Sraņa dolbanā.
Varu piebalsot, ka darbā aicina nevis firmas brigadieri (vai kā nu nosaukt to kas sajēdz firmas tehnoloģiskos procesus), bet gan kaukāds stulbs šmars, kur’s sēd “CV ofisos”.
Tās šmars pieņem darbā visāds 3mēnešnieks, un tik noslauc piķ. Pēc tam visādi “darba devēji” nīd ka – nevarot atrast labus darbiniekus.
Bļed, ar sūdainu koku, šķērsām pāri purnam! Algu nenorāda, darbinieka darbā neiedziļinās, neizprot, algu nenorāda, un kadru maiņu noveļ uz hvz ko. Trimpļi!
Enīvej… tas, ka problēmai ir tāds labs iemesls, nenozīmē, ka tā nav problēma.
Nu paga, samuraj, bet ko tu gribi ar to minimālās algas celšanu panākt?
Es neko negribu panākt, vēl jo vairāk, ka šitā nemaz nav mana tēma
Bet fakts ir tāds, ka Latvidžā varam mierīgi uzlikt min. algu 1000€, un nekas nemainīsies. Vnk cilvēki tiks pārformēti uz 0,5 vai 0,25, vai 0,15 slodzēm, pārējo maksājot aploksnē. Samazinātas slodzes likums neaizliedz. Pierādīt šādas falsifikācijas arī ir grūti. Lielie uzņēmumi, kur to nevar praktizēt, tad vienkārši bankrotētu.
Preses relīzes