Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Minimālā alga Latvijā. Idejas, diskusijas,
Nē, ok, ja vecis, kas pie visa bija faktiski vainīgs, nes mājas pietiekami, lai varētu to varzu uzturēt, manis pēc. Bet ja pašai Maximā jāvergo būs līdz mūža galam, tad problēma gan nav Maximā jāmeklē, mhh.
Lielākoties tie ~500€ pelnošie cilvēki to naudu tērē pārtikai, nevis iPhoniem.
Valstij vajag rūpēties lai pārtika būtu nopērkama Latvijā audzētā, un beigt kāst trīskāršos nodokļus.
Lai es dabūtu 5Ls stundā, manam darba devējam par mani jāprasa 9Ls stundā! Vai tas nav debīlisms? Puse aiziet nodokļos, un no tās savas puses es veikalā pērkot maizi samaksāju VEL 21%. Tikko veikals neuztaisa izdevumus un nostrādā ar peļņu – no manis nopirktās maizes uzcenojuma VEL 25% aiziet budžetā! WTF?!
Kamēr neizšaus valsts iestāžu parazītus – tā tas turpināsies.
Neapliekamo minimumu arī protams derētu pacelt.Savukārt minimālo var atļauties noteikt tik lielu lai nevarētu veidoties uzkrājumi.Uzkrājumi no 700eur nu nekādi nesanāks.
Parād man vienu valsc aparātu, kas nav bezjēgā uzblīdis un piebāzts ar zaglīgiem liekēžiem. Tā ir visur. Kaut kur ir jāliek visi tie bikšturpajoliņi un viņu pamuļķās dāmītes. Izšāvējs atradies, tukšpļūtis stulbais.
Nākamreiz, kad atkal pārdzēris jēgu būs tu jāatkačā, pats maksās par purduļu savākšanu? Sanāks pāris tūkstoši, kuru teu nau. Tad paskatīsimies, vai tik pac nēsi tas, ko pirmo vaig šaut.
Tu ar savām 700 eirām man atgādināji tos ne pārāk senos laikus kad es pelnīju oficiālo minimālo + 300-400 lašu aploksni – naudu tērēju diezgan brīvi [labi, mans kaitīgākais paradums ir tikai labi paēst un ar izklaidēm arī vēl neesmu pasācis nodarboties], parasti algas dienu makā kaut kas sagaidīja, kontu jāaiztiek nebija vispār. Tu vai tik nebūsi viens pats pacēlis ģimenīti un tādēļ sūdzies ka tās septiņsimts eiras nekas nav…
Protams ka strādāju viens,ir sieva un divi bērni.Neredzu nekādu jēgu iet sievišķim vergot par to naudu ko šai reģionā var nopelnīt.Tad jau lai labāk nodarbojas ar labdarību.
Preses relīzes