Mistiska problēma

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Mistiska problēma

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Crow
    Participant

Nu tad man vienreiz gadījies jautājums augsti godājamajiem speciālistiem un kolēģiem arīdzan.

Ir veca kaste man. Putekļus tīrot ņēmu un izjaucu un pēc tam pat kopā saliku. Bet. Pēc salikšanas aparāts neko nedod ārā (monitors bildi nerāda), pat BIOS pātarus nē. Un pīkst(ēja) bezjēgā.

Tā kā pats jaucos un darījos, viens ir ofic – ar savām līkajām rokām kaut ko sačakarēju. Samainīju RÄ€Mi, videokarti, BIOS resetoju, beigās secināju, ka štoļi flopijs nojucis, jo, to atvienojot, nepīkst un viss pārējais “v roģe-to” darbojas. Tikai bildi vienalga nerāda.

Monitors arī darbojas. To pieliku pie ķepļepa (caur DVI->VGA pāreju, ja tas ko maina) – viss ok.

Kas ir pats stulbākais, aparāts arī darbojas, pat Windā tiek. Vismaz tā sacīja vietējais “meistars”, pie kura bezcerā aizsūtīju, jo man pašam vnk aptrūkās idejas.

Tagad esmu vispār totālā neizpratnē… resp. aparāts darbojas, monitors arī, bet kopā saliekot ņifiga. Varbūt jums ir kādas idejas?

ob1
    Participant

1) Kas notiek, ja tai kastei pieslēdz citu monitoru?

2) Varbūt pamēģini nomainīt videokarti?

samurajs
    Participant

Ja tev vislaik nepārtraukti īsi pīkstieni, tad POST signalizē barošanas problēmas. Vai vadi korekti iesprausti, kontakts visur ir?

Crow
    Participant

1) Nav man pašam, ko pieslēgt. Bet “meistars”, pie kura aizsūtīju, man zināms cilvēks, stāsta man, ka viss darbojas (lasīt pirmo postu – viņš pat iekš Windows tika).

2) Videokarti tiku mēģinājis mainīt. Pravda, tikai uz citu no AGP šķiras. PCI variantu nemēģināju.

Pēc flopija noņemšanas vairs jau nepīkst. Aparātam lampočki deg, ventilātori griežas, cietas mocās ar kaut ko. Visas man zināmās dzīvības pazīmes, izņemot bildi.

ob1
    Participant

Tad vaina ir monitorā vai monitora vadā, vai monitora vada štepselī (reizēm salokās kāda adata).

WerNeo
    Participant

A kāpēc meistars ir “pēdiņās”? 🙂 Aizsūti pie meistara, kuram nav “pēdiņu”.

Crow
    Participant

Meistars, kurš nav “meistars”, prasa par darbu to, kas čaukst un skan. Tā kaste jau sen nav tik daudz vērta, lai vestu pa īstam labot. Un parasti jau es pats esmu “meistars” 😀

Turklāt – kā cienījamais džedaju meistars (vai kāds cits) izskaidrotu to, ka monitors darbojas, pieslēdzot pie portatīvā (lai gan, kā minēju, caur DVI->VGA pāreju)?

drunk_lizard
    Participant

damncrow wrote:

aparāts arī darbojas, pat Windā tiek. Vismaz tā sacīja vietējais “meistars”

aparāts darbojas, monitors arī, bet kopā saliekot ņifiga.

sjitais nepas kopaa, kaads no jums lej…

aoma
    Participant

Jauc ārā un sāc visu no sākuma, pa punktiem. Ja reiz pīkst, tad ne tur kas sastepšelēts.

Crow
    Participant

Lasiet, godājamie biedri, lēnāk pirmo postu. Atvienojot floppy – NEPĪKST (tātad vispār darbojas).

Ek, laikam problēma ir neordināra un ne katram “meistaram” pa spēkam.

O, baizevej – ja nebūtu es izjaucis un salicis kādas reizes piecas, tad nepūlētos šeit drukāt situācijas aprakstus.

:lala:

ob1
    Participant

Kur tas kompis atrodas? Ja Siguldā vai Rīgā, varbūt varu uzmest aci.

Crow
    Participant

Atrodas Cēsīs…

Breaking news: ar citu monitoru kaste darbojas [img]https://forum.butchersquad.net/images/smilies/woot.gif[/img].

Značit problēma laikam monitorā… kurš pat nav no vietas kustināts.

linx
    Participant

Man mēnesi atpakaļ bija tieši tāda pati problēma un izrādījās, ka AGP ports pie dieviem aizgājis.. dabūju jaunu māteni likt 🙁

drunk_lizard
    Participant

damncrow wrote:

Breaking news: ar citu monitoru kaste darbojas

mhhh

un kam izraadiijaas taisniiba?

btw – zjeel, ka ob neuzmeta aci :>

Crow
    Participant

Taisnība aizvien karājas gaisā 😀

Risinājums triviāls – pieslēdzot atkal pie ķepļepa, iegāju monim iekš meņū un uzspiedu RESET.

Un viss rullē!!

Ehh, te gan prasās mazliet pēc viena Eisa Venturas žesta, bet atturēšos. Problēma atrisināta, varat mazliet pakomentēt un slēgt 😀

eriksu2
    Participant

man tas pats kad nomainu videokarti uz RAdeon AGP no GEforce.. viss iet bet monitors ne!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā