mob.tel. gps

Sākumlapa Forumi Sakaru tehnika Mobilie telefoni mob.tel. gps

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    prusaks
    Participant

Domāju, ka daudzi būs lietojuši un varētu padalīties ar pieredzi.

Kā ir ar precizitāti, kartēm(Latvijas/Eiropas) u.c. lietām?

Vai mobīlā GPS ir daudz sliktāks par kādu TomTom…?

P.S. Personīgi nav lietots GPS, bet ir doma pirkt telefonu ar GPS vai arī parastu mobīlo un GPS priekš mašīnas.

afigel
    Participant

pie reizes – a-gps izmantos gprs trafiku?

root
    Participant
    APOC
    Participant

Laikam izmanto, bet minimāli. Tīri koordinātu noteikšanai.

elvisburdajs
    Participant

afigel, Atkarībā kādu programmu lietosi. Google maps izmanto gprs trafiku karšu ielādēšanai, nokia/ovi kartes, glabājas atmiņas kartē..

prusak, Kādu telefonu gribi ņemt? Tur iekļautajās kartēs parasti var pārslēgties no gājēju uz braukšanas režīmu un otrādi..

TomTom kartes nav tik detalizētas, tāpēc vairāk domātas auto vadītājiem.. 🙂

APOC
    Participant

elvisburdajs wrote:

afigel, Atkarībā kādu programmu lietosi. Google maps izmanto gprs trafiku karšu ielādēšanai, nokia/ovi kartes, glabājas atmiņas kartē..

Nu jā, ja jākačā viss sūds vēl lejā, tad gan. Bet tas jau vairs nav nopietni…

RicoPico
    Participant

Ok, cienītie, jautājums bija cits. Kas ir labāks- atsevišķa auto GPS iekārta, jeb GPS, kurš iebuvēts mobilajā telefonā. Patiesībā man arī palika interesanti. Abi pār vienu plecu metami, jeb tomēr ir kādas būtiskas atšķirības darbībā, precizitātē un ātrumā. Un interesē tieši personīgā pieredze, nevis wikipēdijā pasmeltā teorija.

elvisburdajs
    Participant

Man arī interesē personīgā pieredze, pašam nav bijusi izdevība patestēt..

nevertell
    Participant

Kādus ņem. Ja ņem prastā aifona gūglmapi, tad tomutoms saliek vienos vārtos. Bet ja izmanto navigon vai tomtomu uz tā paša fona, tad jau diezgan normāli paliek. BET, tā pat ir novērotas bremzes. Nokiai ir ļoti labs gpssofts, ja vajag tikai ar kājām pastaigāties, nezinu kā ir ar braukšanu.

root
    Participant

Mobilo GPS softu neesmu lietojis… Zinu tikai teikt to, ka Garmin Un TomTom ir lieliskas ierīces. Un noteikti ka diez vai kads mobzis spēs atsvērt kāda no šiem esamību kabatā/uz rokas/uz paneļa mašīnā.

RicoPico
    Participant

TavaMaate wrote:

noteikti ka diez vai kads mobzis spēs atsvērt kāda no šiem esamību kabatā/uz rokas/uz paneļa mašīnā.

Kāpēc Tu tā domā? Man liekas, ka mobilā telefona trumpis ir a-gps.

root
    Participant

no a-gps latvijaa nav nekadas jēgas. Mums nav ne tādu ēku ne arī koku. Ēkas nav vēl uzceltas, koki jau nozāģēti…

Atļaušos piebilst ka kādreiz kurjeros izmantoju tomtomsi, pie tam samērā vecu modeli… Darbojās lieliski, ņemot vērā pat kurjera samērā augstās prasības.

RicoPico
    Participant

Ar A-GPS Tavas atrašanās koordinātes aukstajā startā tiek atrastas ātrāk nekā ar parastu GPS. Arī Latvijā. Pats esmu

testējis. Vienīgais mīnuss telefonu lauciņā varētu būt- mazāks, un grūtāk saskatāms displejs nekā vairumam atsevišķo

GPS ierīču.

afigel
    Participant

nu es te skatos uz nokia x6, jo man apriebies laadet telefonu katru vakaru un vazaat visur tomtomu liidzi. vieniigi mulsina tas a-gps.

kaa tur ir ar to x6 – man mehs saka ka velkot 4 dienas bacha.

p.s. man pofig tas cold start – vajag vnk zinaat vai tiek izmantots gprs trafiks navigaacijai.

depo
    Participant

Man ir jautājums par Garmine Mobile XT.Uz Nokia E52 ir uzlikta versija 5.00.60 un Latvijas ceļi 1.1.1.Jautājums-lai uzliktu jaunākas kartes(1.1.2) vajag pārlikt(ģenerēt kodus utt) visu Garmin XT vai var vienkārši(vai sarežģīti,nezinu) pielikt jaunākās kartes img failus?Varbūt kādam ir kāda pieredze?

RicoPico
    Participant

depo:

Varbūt šis atrisinās Tavu jautājumu:

https://www2.garmin.lv/how_to_update_SD.html

Mad182
    Participant

Nokias kartes nav sliktas, bet kopumā, ja plāno aktīvi lietot navigāciju viens pats braucot mašīnā/moto/velo, tad aizmirsti telefonus. Vajag normāla izmēra navi ierīci ar touchscreen, kuru piekabināt kādā ērtā vietā.

Par A-GPS – neesmu lietojis, bet nekādu īpašo vajadzību arī nesaskatu. Cik saprotu, viņš tikai palīdz ātrāk noteikt atrašanās vietu, ja ierīce bijusi izslēgta un ir signāla traucēmjumi. Parasti braucot man tā pat parastā GPS ierīce jebkurā vietā atrod satelītus zem minūtes.

depo
    Participant

Paldies RicoPico-viss izdevās!Uzstādīju jaunāko versiju!

afigel
    Participant

RicoPico wrote:

Ok, cienītie, jautājums bija cits. Kas ir labāks- atsevišķa auto GPS iekārta, jeb GPS, kurš iebuvēts mobilajā telefonā. Patiesībā man arī palika interesanti. Abi pār vienu plecu metami, jeb tomēr ir kādas būtiskas atšķirības darbībā, precizitātē un ātrumā. Un interesē tieši personīgā pieredze, nevis wikipēdijā pasmeltā teorija.

man ir tomtoms. apnicis ka katraa ilgaakaa stavvietaa jaanjem nost un jaasleepj. kaa arii jaatceras paarlikt uz otru auto, ja braucu kkur ar to.

telefons taadaa zinjaa ir easy variants. nezinu tikai ko bacha saka par trashanos pie autolaadeetaaja.

m2tv
    Participant

Jautri palasīt. It sevišķi fascinē tie, kuri nezin kas tas tāds GPS iekš mobilā ir, nav pat lietots, bet tas nemaz netraucē izteikt kategoriskus apgalvojumus. Tātad par visu pēc kārtas:

A-GPS – mans uzskats, vajadzīgs kā kaķim piektā kāja. Varbūt var niekoties ar online karšu ielādi, kam ir bezlimita datu pieslēgums, Savādāk bez biksēm paliksiet. Kā arī kamēr notiks ielāde pašausiet garām kur vajag. Nu varbūt var izmantot ekstrēmos gadījumos, kā kājām gājējs svešā pilsētā, kad nezināmu iemeslu dēļ ir atteicis GPS modulis.

GPS- šeit arī visa navigācijas sāls. Iebūvēts GPS modulis, ķer signālus no satelītiem. Dažiem modeļiem pat var uzstādīt vēlamo satelītu skaitu. Nekādu papildus izdevumu. Ielādējam vajadzīgās kartes un skatamies uz debesīm, ķeram satelitus.

Izejot no telpām var paiet pāris minūtes, kamēr uztver, apstrādā satelītu signālus un nokoordinējas. Precizitāte nebūt ne sliktāka kā TOM-TOMiem , Garminiem uc. Daudzi pieminējuši displeja lielumu. Rodas jautājums – vai tas tik būtiski? Man personīgi stāv uzlikts uz balss komandām, un skatos es viņā ļoti reti. Viņš pats saka ko darīt. Tika pieminēts velo/moto un brēkts ka mobilais nekam neder. Nepiekritīšu. Mobilais kabatā, GPS ieslēgts, maršruts uzlikts, Bluetooth vai austiņa parastā ausī, brauc kur vajag, Tev visu pasaka priekšā. Gribētu redzēt kā ar kādu niknu tācskrīnu nožausies un kas no viņa paliks pāri, jo ja gribi viņā lūrēt kaut kur viņs jātur acu priekšā un viņš būs pakļauts visādiem riskiem. Un ar moci braucot virs simts vispār ir uz ceļa jāskatās nevis jāblenž kartē, tā var pa taisno dvēsele pie satelītiem aizlidot.

Tika pieminēta baterija, ar kārtējo sapņu stāstu tipa bateriju tur 4 dienas , nedēļu. Droši vien kad telefonu nelieto, un skatās uz viņu kā elku dieva totēmu staba, tad var i divas nedēļas izvilkt bez lādēšanas. Bet ja gribat lietot GPS mobilajā, Jums jārēķinās ka GPS modulis ir rijīgs, un ja GPS tiks lietots regulāri, tad kā norma jāuztver, ka telefons vakarā jāliek lādēties, lai nākošajā dienā nepaliec bez sakariem mirklī kad viņi ir visvairāk nepieciešami. Tālos braucienos, kad GPS ieslēgts nepārtraukti, jāņem līdzi autolādētājs.

Kartes – ielādējām no Nokia saita, tagad tas ir bez maksas cik noprotu, sākumā vajadzēja 70EUR maksāt uz 3 gadiem. Rietum Eiropa Skandināvija – nav nekādu problēmu bijis. Latvija, Rīga – nu reizēm daži tie maršruti liekas dīvaini, bet visā visumā ok.

Mīnusi – ja kaut kas notiek mobilajam, tad uzreiz paliec bez mobilā, bez navigācijas, bez fotoaparāta, bez mūzikas.

Kopsavilkums: lietoju Nokijas mobilo GPS virs diviem gadiem, esmu apmierināts, un aizmirsis ka ir arī citas alternatīvas, jo mani pilnībā apmierina tās iespējas ko viņa sniedz.

Un speciāli TavaiMātei: palieto pusgadu un tad izsaki savu viedokli. Reizēm mēs tā pierodam pie lietām, ka pat uz citām alternatīvām neskatāmies.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā