Sākumlapa › Forumi › Sakaru tehnika › Mobilie telefoni › mob.tel. gps
Kā ir ar precizitāti, kartēm(Latvijas/Eiropas) u.c. lietām?
Vai mobīlā GPS ir daudz sliktāks par kādu TomTom…?
P.S. Personīgi nav lietots GPS, bet ir doma pirkt telefonu ar GPS vai arī parastu mobīlo un GPS priekš mašīnas.
prusak, Kādu telefonu gribi ņemt? Tur iekļautajās kartēs parasti var pārslēgties no gājēju uz braukšanas režīmu un otrādi..
TomTom kartes nav tik detalizētas, tāpēc vairāk domātas auto vadītājiem.. 🙂
afigel, Atkarībā kādu programmu lietosi. Google maps izmanto gprs trafiku karšu ielādēšanai, nokia/ovi kartes, glabājas atmiņas kartē..
Nu jā, ja jākačā viss sūds vēl lejā, tad gan. Bet tas jau vairs nav nopietni…
noteikti ka diez vai kads mobzis spēs atsvērt kāda no šiem esamību kabatā/uz rokas/uz paneļa mašīnā.
Kāpēc Tu tā domā? Man liekas, ka mobilā telefona trumpis ir a-gps.
Atļaušos piebilst ka kādreiz kurjeros izmantoju tomtomsi, pie tam samērā vecu modeli… Darbojās lieliski, ņemot vērā pat kurjera samērā augstās prasības.
testējis. Vienīgais mīnuss telefonu lauciņā varētu būt- mazāks, un grūtāk saskatāms displejs nekā vairumam atsevišķo
GPS ierīču.
kaa tur ir ar to x6 – man mehs saka ka velkot 4 dienas bacha.
p.s. man pofig tas cold start – vajag vnk zinaat vai tiek izmantots gprs trafiks navigaacijai.
Par A-GPS – neesmu lietojis, bet nekādu īpašo vajadzību arī nesaskatu. Cik saprotu, viņš tikai palīdz ātrāk noteikt atrašanās vietu, ja ierīce bijusi izslēgta un ir signāla traucēmjumi. Parasti braucot man tā pat parastā GPS ierīce jebkurā vietā atrod satelītus zem minūtes.
Ok, cienītie, jautājums bija cits. Kas ir labāks- atsevišķa auto GPS iekārta, jeb GPS, kurš iebuvēts mobilajā telefonā. Patiesībā man arī palika interesanti. Abi pār vienu plecu metami, jeb tomēr ir kādas būtiskas atšķirības darbībā, precizitātē un ātrumā. Un interesē tieši personīgā pieredze, nevis wikipēdijā pasmeltā teorija.
man ir tomtoms. apnicis ka katraa ilgaakaa stavvietaa jaanjem nost un jaasleepj. kaa arii jaatceras paarlikt uz otru auto, ja braucu kkur ar to.
telefons taadaa zinjaa ir easy variants. nezinu tikai ko bacha saka par trashanos pie autolaadeetaaja.
A-GPS – mans uzskats, vajadzīgs kā kaķim piektā kāja. Varbūt var niekoties ar online karšu ielādi, kam ir bezlimita datu pieslēgums, Savādāk bez biksēm paliksiet. Kā arī kamēr notiks ielāde pašausiet garām kur vajag. Nu varbūt var izmantot ekstrēmos gadījumos, kā kājām gājējs svešā pilsētā, kad nezināmu iemeslu dēļ ir atteicis GPS modulis.
GPS- šeit arī visa navigācijas sāls. Iebūvēts GPS modulis, ķer signālus no satelītiem. Dažiem modeļiem pat var uzstādīt vēlamo satelītu skaitu. Nekādu papildus izdevumu. Ielādējam vajadzīgās kartes un skatamies uz debesīm, ķeram satelitus.
Izejot no telpām var paiet pāris minūtes, kamēr uztver, apstrādā satelītu signālus un nokoordinējas. Precizitāte nebūt ne sliktāka kā TOM-TOMiem , Garminiem uc. Daudzi pieminējuši displeja lielumu. Rodas jautājums – vai tas tik būtiski? Man personīgi stāv uzlikts uz balss komandām, un skatos es viņā ļoti reti. Viņš pats saka ko darīt. Tika pieminēts velo/moto un brēkts ka mobilais nekam neder. Nepiekritīšu. Mobilais kabatā, GPS ieslēgts, maršruts uzlikts, Bluetooth vai austiņa parastā ausī, brauc kur vajag, Tev visu pasaka priekšā. Gribētu redzēt kā ar kādu niknu tācskrīnu nožausies un kas no viņa paliks pāri, jo ja gribi viņā lūrēt kaut kur viņs jātur acu priekšā un viņš būs pakļauts visādiem riskiem. Un ar moci braucot virs simts vispār ir uz ceļa jāskatās nevis jāblenž kartē, tā var pa taisno dvēsele pie satelītiem aizlidot.
Tika pieminēta baterija, ar kārtējo sapņu stāstu tipa bateriju tur 4 dienas , nedēļu. Droši vien kad telefonu nelieto, un skatās uz viņu kā elku dieva totēmu staba, tad var i divas nedēļas izvilkt bez lādēšanas. Bet ja gribat lietot GPS mobilajā, Jums jārēķinās ka GPS modulis ir rijīgs, un ja GPS tiks lietots regulāri, tad kā norma jāuztver, ka telefons vakarā jāliek lādēties, lai nākošajā dienā nepaliec bez sakariem mirklī kad viņi ir visvairāk nepieciešami. Tālos braucienos, kad GPS ieslēgts nepārtraukti, jāņem līdzi autolādētājs.
Kartes – ielādējām no Nokia saita, tagad tas ir bez maksas cik noprotu, sākumā vajadzēja 70EUR maksāt uz 3 gadiem. Rietum Eiropa Skandināvija – nav nekādu problēmu bijis. Latvija, Rīga – nu reizēm daži tie maršruti liekas dīvaini, bet visā visumā ok.
Mīnusi – ja kaut kas notiek mobilajam, tad uzreiz paliec bez mobilā, bez navigācijas, bez fotoaparāta, bez mūzikas.
Kopsavilkums: lietoju Nokijas mobilo GPS virs diviem gadiem, esmu apmierināts, un aizmirsis ka ir arī citas alternatīvas, jo mani pilnībā apmierina tās iespējas ko viņa sniedz.
Un speciāli TavaiMātei: palieto pusgadu un tad izsaki savu viedokli. Reizēm mēs tā pierodam pie lietām, ka pat uz citām alternatīvām neskatāmies.
Preses relīzes