Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Monitors ar dead pixel, garantiju telefoniski atsaka
Jautājums, drīzāk – ierosinājumu izpaušanas vieta, šoreiz, kas saistīta ar likumiem, tehnisko pusi un garantijas sniedzējiem.
Situācija nav man, bet tas neko nemaina.
Tātad – ir firmas LG monitors, pirkts RDElectronic.
Viens kaitinošs “dead pixel” tieši monitora vidū, un parādījās kādu mēnesi pēc iegādes & lietošanas.
Nekur nekas nav kritis, sists, vai citādi bojāts – īpašniece ar tehniku apietas korekti.
Telefonsarunā ar RDE (un paziņu, kas tur strādā) noskaidroju, ka garantijas pieprasījumu viena šāda pikseļa dēļ noraidīšot, neesot tāds pirmais gadījums. Tā viss palika, bet nu pat man tāds punkts kaitinātu, kur nu vēl prasīgu filmu mīļotāju.
Ienāca prātā doma – ko varētu nodarīt monitoram tā, ka garantija jāveic, un lietošanas normu pārkāpumi netiktu fiksēti? It kā varētu paspēlēties ar barošanu un pārspriegumu, bet, visticamāk, “atšūs” par to, ka nav ticis lietots UPS un/vai surge protection.
Pateicības par padomiem jau iepriekš!
Pārbaudījis gan neesmu, bet ir vērts mēģināt.
Fiziskos negribas pielietot šādi – sitot tomēr paliek pēdas, gluži kā krītot, utt….
Vispār, es mierīgu sirdi varu teikt, ka neesmu tehniku apzināti bojājis, bet šī ir tā pirmā reize.
“Š krobe” par to, ka ASV čomam laptopu ar mirušo pikseli samainīja, bet šeit….
Daži ražotāji gan piedāvā arī viena miruša pikseļa garantiju, piemēram, man ir Dell Professional sērijas monitors ar tādu.
Viss atkarīgs no garantijas nosacījumiem, nevis no valsts – ASV vai Latvijā.
Bet šeit jautājums bija vairāk par “killošanu”, jo nekad neesmu izgājis uz ko tādu.
Taču citi, pieļauju, ka, varbūt, kādreiz ir. 🙂
Bet esmu gatavs ākstīties šoreiz. Palikšu bez… arī nekas…. būs iemesls draudzenei dāvanu no IT plauktiem uzdāvināt. 🙂
Ir kādas idejas vēl, izņemot paākstīšanos ar strāvu?
Pie tā arī paliksim, atkritīs jautājums par vienu dāvanu, tiešām. Kaut tikai būtu kāds, kuram tas pixel netraucētu….
Kāda tam LG E1941S-BN būtu adekvāta cena “eses’ā”?
Preses relīzes