Sākumlapa › Forumi › Hardware › Video un Audio › Monitors spēlēm
Labprāt uzklausīšu arī citus ieteikumus, jo neko nesaprotu no tām lead lampām, kontrastiem un gaišumiem 😀
1.
a) IPS
b) factory-kalibrēts TN (NEC)
2.
* Reakcijas laiks (black-to-black, kas ir sliktākais gadījums, nevis GtG)
* Jāpieskata input lag – geimingam svarīgi
3. Visi tagad nāk ar LED lampām – mazāks backlight bleed un jo dārgāks, jo lampas ir vairāk un gaisma vienmērīgāka.
4. Dead-pixel policy (vai tās neesamība – ja ražotājs to īpaši nemin, tad visticamāk tādas nav). Citādi var nākties veltīgi raudāt, kad jamie parādīsies.
Normāls 27″ par to naudu nesanāk. Ja nu pietiek ar 23″, tad par šo labāks reti kurais ir:
27″:
Citus slinkums meklēt. Skaties
Tam samsungam ir 5ms response laiks, cik saprotu MLG Starcraftu spēlē ar 6ms. Vai tas tiešām ir tik svarīgi?
A Samsungam 5 ms ir gray-to-gray – cik laika vajag, lai uz citu pelēko toni pārslēgtos. Tāds izdomāts vidējais/labākais rādītājs, kas nav visai nopietni ņemams (īpaši Samsung patīk visādus Overdrive stutēt, kas samazina krāsu precizitāti, lai uzlabotu reakciju – ghosting nav, bet izskatās kā kaut kāds JPEG).
A par ghosting esamību (vai tieši otrādi) liecina vienīgi black-to-white – cik laika paiet izmainīt no pilnīgi neaktīva pikseļa uz pilnībā izgaismotu (un dažkārt otrādi, jo tie mēdz minimāli atšķirties).
Normāliem ļautiņiem 60 fps = 1000 / 60 = 16.67ms. Ja tajā iekļaujās black-to-white vai (nevis un) white-to-black, nekāds ghosting uz 60 Hz monitora nav iespējams. Tikai uzzināt tos rādītājus var no apskatiem. Ražotājs nav ieinteresēts tos atklāt.
Teiksim tā – man arī ir Hlamsungs, kam GtG ir 8 ms. Bet black-to-white ir -ojajebundestag!- 70 ms. Iekritu konkrēti savā laikā. Atkarībā gan no miegainības pakāpes, bet var redzēt diezgan, rullējot tekstus, īpaši tādus, kurās ir bildes – weblapās parasti. Geimos gan esmu aizņemts ar citām lietām :>
pats lietotoju Asus VE248H LCD :: LED 24 collu darbojas kā pūlkstens ar 2ms ghostingu un visu pārējo novēroju ar veciem nvidia draiveriem kopš 29x un uz augšu problēmu neesu redzējis ļoti sen nozīme vairāk par 1,5gadu .
tāka iesaku ņemt līdz 24 collam ja vienm netaisies taisīt seu monitoru triple setup vai vairāk 🙂 plus 27 collas būs nu teiksim tā ja mazs galds kā televizors 😀 kaut arī ar 24 tas pats jau ir ^^ .
Vari skatīties uz Korejiešiem, tiem var fakn virstaktēt displejkontrolierus, lai strādā uz 120hz. Un ir manāms uzlabojums.
Ja par krāsu kvalitāti +/- poh un nevajag precīzas krāsas, ņem TN paneli ar 120hz, spēlēsies jaukāk. Un nav jau tā, ka viss uzreiz izskatīsies slikti uz TN paneļa.
Kgan pašam man ir dual-skrīns ar ips un tn un ir jūtama atšķirība krāsās. Pat ne tik ļoti cik koši viņas tiek atveidotas, bet var ar aci redzēt, ka ir krāsas, ko tas vecais TN panelis nevar sazīmēt.
Paņēmu Dellu 23″ ar domu piepirkt vel divus lai būtu Eyefinity.
Man, piemēram, nav ko kompensēt, tāpēc man ar 23″ 16:9 monitoru ir pilnībā pietiekami.
.. Kamēr nav lielāks – pietiekami .
Tā kā interneta krāns joprojām garš 😀
KAS TE VISPÄ€R AR TÄ€M BILDĒM NOTIEK ?
— Tagad redz. HVZ. Tas ir U2311h vai kas līdzīgs ?
Preses relīzes