Motoru pārtinējs Cukura ielā?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Motoru pārtinējs Cukura ielā?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Andron MacBeton
    Participant

Ir kādam nummurs?

Aizdomas ka nojāts motors, dēļ zvaigznes-deltas pārslēdzēja. Vajadzētu pārbaudīt. Bija Cukura ielā 3 kaukāds meistars, kurš tiešām izprata motorus. Bet no googles slēpjās.

Pašam nepietiek poņas (un čuja), lai saprastu kas noticies.

Motors itāļu (frēze), CAM-switch bija nokūries, jau otro reizi, bet tagad caur frekvenčnieku arī uzrāda over-current. Idejas?

Pa tinumiem vienādi 5ohm, īsais itkā nau.

ADS
    Participant

Megaommetrs nav pieejams? Varbūt tinumi veseli, bet ir noplūde uz korpusu? Frekvenčnieks ir atbilstošs motora jaudai?

Andron MacBeton
    Participant

Kādā ziņā frekvenčnieks varētu būt neatbilstošs?

Es neesmu tāds pajolītis kā te forumā win80 fani un tamlīdzīgi izmetņi.

ADS
    Participant

Katram frekvenčniekam ir konkrēts jaudas diapazons, ja motora jauda ir lielāka, skaidrs, ka frekvenčnieks bļaus par over-current. Tas pats notiks, ja frekvenčnieka iestatījumos būs norādīta zemāka maksimālā strāva, nekā paņem konkrētais motors.

Andron MacBeton
    Participant

Es neesmu Danfoss pārstāvis, es neuzlikšu 5kW frekvenčnieku 7kW motoram!

Moš vel paprasi vai es visas fāzes esmu pieslēdzis?

Tikai nekādā gadijumā neprasi motorplate un frekvenčnieka modeli!

Spec blyat, droši vien no kaukāda cirkaču kantora.

ADS
    Participant

Mani bik mulsina viena lieta – Tu rakstīji, ka motora palaišanai tiek izmantots zvaigznes – trijstūra pārslēgs. Tādēļ pieņēmu, ka frekvenčnieks tiek izmantots tikai testa nolūkos. Bet, ja motora palaišanu un darbību kontrolē frekvenčnieks pēc noklusējuma, tad kāda dzimumlocekļa pēc tur vēl ir vajadzīgs zvaigznes – trijstūra pārslēgs?! Lai dzīve būtu interesantāka? Lai būtu vairāk vietu, kur rasties problēmām?

Lai nu kā, ja megaommetrs nav pieejams, ņem to pašu testeri, ar ko mērīji tinumu pretestības, pārslēdz uz maksimālo pretestības diapazonu (visbiežāk tas ir 2000 kOm vai 2 MOm) un pamēri pretestību starp tinumiem un korpusu. Ja pretestība ir bezgalīga, liela iespēja, ka motoram nekas nekait. Ja sāk lēkāt kādi cipari – nav īsti labi…

Andron MacBeton
    Participant

WTF? Kāda velna pēc lai es testa nolūkos izmantotu 400€ frekvenčnieku? Lai pēc tam nopirktu kārtējo tizlo pārslēdzi pa 50€, kurš kurina nost motorus un sit ārā drošinātājus?

Loģiski ka frēze tiks pārbūvēta uz frekvenčnieku. Un nebūs nekādi itāļu makaroni, būs pāris detaļas – palaišanas slēdzis, e-stops, frekvenčnieks, relejs bremzei.

Motors jau vienreiz ir partīts un tas pārslēdzis mainīts, tas debīlais slēgums 1kārši kurās nost. Līdzīgs debīlisms bija blakus itāļu slīpmašīnai, saslēdzu 1kārši uz normālu motora ieslēgšanu un viss. Huļi vajag kaukādu “lēno palaišanu” aparātam kam nav paātrinoša pārnesuma, nekādu inertu skrituļu? Un strādā jau 2 gadus.

Es ar frekvenčnieku netaisos neko pārslēgt. Saslēdzu deltā un pieslēdzu frekvenčniekam.

Ir man testeri, ir…

Andron MacBeton
    Participant

Tāks, motors aizvests pārtīt!

Cena būšot 100€, trešdien gatavs.

Cukurielas speca nummurs 25959406.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā