Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Mozilla atteicies no Firefox 64-bit versijas
Kaut arī daži izstrādātāji vēlējās turpināt darbu pie iesāktā, Smedbergs viņiem pateicās par darbu un pasludināja projektu par slēgtu. Tāpēc tuvākā nākotnē nav paredzams 64 bitu Firefox. Tie, kuri šobrīd lieto 64-bit Firefox Nightly Builds, ar īpaša atjauninājuma palīdzību tiks pārslēgti uz 32-bit kanālu. Pēc Smedberga domām, visu spēku koncentrēšana uz vienu, esošo Firefox ļaus paaugstināt šā pārlūka kvalitāti.
Waterfox un Palemoon neparedzu ilgu mūžu – jau tagad relīzes kavējas. Kad nebūs 64-bit sources, ko tikai pietvīkot, diez vai vispār ies šiem tā lieta.
Lai gan nevajg ar – sēdēšu uz 20.0a1, kamēr bedrē gāzīs līķa rati. Ja neskaita security fixes, kuru ietekmi praksē nejūt, tad, kopš sākās fiksās relīzes, “I keep hearing the fucking numbers” un jamie tur tik uz dirsas sēž, nevis dara kaut ko noderīgu.
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:17.0) Gecko/17.0 Firefox/17.0
* ASLR efektivitāte paaugstinās kvadrātiski.
* Nenostrādā lielākā daļa veco un pašreizējo eksploitu tieši tāpēc, ka tie ir 32-bit un tāpēc vispār netiek ielādēti.
* …
Mani besī tikai lielā atmiņas rīšana un nekorektā flaša izmantošana (datora resursi tiek noēsti ģeometriskā progresija, atkarībā no laika, kurā aplikācija ir atvērta, piem FB).
Uz Windows 🙂
Win 7 ar ieslēgtiem visiem efektiem neko neregulējot Win7 tukšgaitā ēd “мама не горюй” arī bez FireFox palaista. Un patiesi dažas Flash spēles to FireFox kar augšā.
Īsi runājot visām OS, visiem pārlūkiem u.t.t. Ir savi plusi un mīnusi.
TomēŠ— FireFox man patīk tik un tā 🙂
Win 7 ar ieslēgtiem visiem efektiem neko neregulējot Win7 tukšgaitā ēd “мама не горюй” arī bez FireFox palaista
sudo apt-get install preload
Un Linux darīs tieši to pašu.
Protams, ka Windows var optimizēt, tomēr tas (Mega Resursu rijīgais) KDE rij mazāk resursu. Divas reizes mazāk par Win7.
Varbūt Win8 ir atbilde Linuxam? Nezinu.
Kā jau teicu šī visa mutes dzesēšana nav vērta to pūļu.
Visām sistēmām ir savi plusi un mīnusi.
Lai gan visdrīzāk es tevi vienkārši nesapratu, jo es esmu parastais lietotājs, kas prot uzinstalēt (bez visādām padziļinātām gudrībām) un lietot gan Windows, gan parasto lietotāju Linux. Slackware neesmu vēl mēģinājis, tas gan.
Papildus apskaidro “КДЕраÑти vs ГномоÑеки” tēmās iemīļoto KDE resursu rijīguma argumentu.
Tas ir *.so (shared object) eksistences pamats. Un tāpat ir arī uz Windozes, ar *.DLL. Tikai lai aprēķinātu pareizo ciparu, ir vēl krietni lielāks čakars, sākot jau ar WDK instalēšanu :/
Abet Win 8 pavisam noteikti ir atbilde iPad…
* Nenostrādā lielākā daļa veco un pašreizējo eksploitu tieši tāpēc, ka tie ir 32-bit un tāpēc vispār netiek ielādēti.
Toties tu saņem cross platform 64bit-only cpu exploitus.
Es spriežu no parastā lietotāja skatpunkta. Gnome2 bija labs, bija … .
Gnome 3 un Unity, kas tomēr ir Gnome3 atvasinājums. Uz viena notebooka testēju Ubutu12.04(Unity) un paralēli sainstalēju arī klasisko Gnome3 un protams, ka arī Gnome2 gāja līdzi visā tajā pakā un nepakā (neiepatikās patiesi neiepatikās), visdrīzāk ne velti bija sacelta tā masu nepatikas psihoze pret Unity un Gnome3 man nepatīk. Un resursus viņi rij ne mazāk, ka KDE.
Ar KDE4 pirms tam saskāros pirms KDE 4.8 relīzes, kas ir iekš Kubutnu 12.04, uz Kubutnu 10.04 bija tas KDE ar dažiem, gļukiem (versiju neatceros), bet bija ļoti un ļoti labi lietojams. Iepatikās. Tagadējais Kubutnu 12.04 ir labs (t.i. atstrādāts tieši pateicoties KDE).
Nu kaut kā tā.
Unity un Gnome3 ir palicis ievērojami rijīgāks par Gnome2. Ja salīdzina PERFORMANCI, lietojamību un izskatu es esmu par KDE un nevis par Gnome3 vai Unity.
Protams mans subjektīvs viedoklis. Tīri pēc sajūtām.
Tāds kokains, pēdējā laikā ar pieblīdis un trūkst konsistences, bet sniedz vairāk gnomiskas sajūtas.
Skaisti lietojamu, tas ir LIETOTÄ€JA SASKARNI uz darbvirsmas, kurā ir atstrādāts izskats un ne tikai.
Piemēram iekš XFCE pārvietot IKONU uz darbvirsmas (desktopa) ir nepatīkami. Tāda sajūta, ka pikseļus kāds ir nozadzis no monitora un tā bīdās pa 1/3 monitora vienā solī (protams, ka pārspīlēju, bet pat pēc GNOME2 XFCE un LXDE šķiet samērā nepatīkams). Tā pat uz Lubunu , ja gribi padarīt failu “Executatable” tev ir jāraksta
sudo-apt chmod -x (ceļš un faila nosaukms).
Man tas ir it kā vienkārši, jo dažubrīd spēlējos ar LAMP serveri un nākas visādas komandas skatīt, un dot failiem un to lietotājiem dažādas pieejas, bet normālam lietotājam (tas ir man arī) patīk, uzspiest ar labo taustiņu uz faila un ielikt ķeksīti uz faila, kas ļauj lejupielādēto failu padarīt palaižamu.
Īsāk runājot man tas Windows stils tomēr patīk, kad tu vari visu ar peli izdarīt.
Bet nepatīk WINDOWS biznesa stils un tas jau ir cits stāsts.
Tas XFCE drag’n-drops tāds savāds, jā, bet tagad vismaz var ievilkt no izvēlnēm ikonas uz paneļiem un darbvirsmas, ko iepriekš vispār nevarēja izdarīt. Progress.
Preses relīzes