Mozilla Firefox draud palikšana bez finansējuma

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Mozilla Firefox draud palikšana bez finansējuma

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Trauksmaina ziņa pārlūka Firefox cienītājiem: iespējams, ka šo pārlūku gaida grūti laiki līdz pat izstrādes pārtraukšanai. Bet nu par visu pēc kārtas.

Kā visi zinām, instalējot jaunu Mozilla Firefox versiju, noklusētais meklētājs vienmēr ir Google. Tāpat noklusējuma mājaslapa vienmēr ir Google.com (vai Google.lv pie mums). Par šo mazo reklāmas prieciņu interneta gigants maksā Mozilla komandai ap 100 miljonus USD gadā! Š ī summa sastādīja 84% no kopīgajiem kompānijas ienākumiem 2010. gadā un 86% – 2009. gadā.

Pēdējoreiz līgums starp Google un Mozilla noslēgts 2008. gadā. Š ā gada novembrī tam beidzās termiņš, un nav ziņu, ka līgums būtu pagarināts. Uz vairākkārtējām žurnālistu pūlēm ievākt jebkādu informāciju par šo tēmu nekāda atbilde netika sniegta.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_kaposts_2.jpg[/img]

Situācija šķiet pavisam loģiska: ja Firefox izbeigs pastāvēt, Google Chrome pievāks sev lielum lielo tā lietotāju daļu un kļūs pārlūku nr.1 pasaulē. Kāpēc gan uzturēt konkurentu?

Bet nu iespējams, ka velns nav tik melns, kā to mālē, un situācija normalizēsies – kaut ar nokavēšanos līgums ar Google tiks slēgts, vai Mozilla atradīs citu finansējuma avotu.

Starp citu, jau tālajā 2007. gadā Mozilla lielījās, ka spējot izdzīvot bez Googles naudas. Nu, redzēsim…

Avots

Aldis
    Participant

Kaut kur tač bij vēl līgums ar bing… vai ta ne? o_O

Bij arī bing versija… hmmm… Vai arī tomēr ar MS arī tā draudzība neiet? 😮

samurajs
    Participant

Bija gan. Bet laikam Mazmīkstais par smukām acīm ne tuvu tik daudz nedod 😀

Wuu
    Participant

Ai tak, pēdējā laikā lasot spēļu ziņas, riebjas šitie raksti ar spekulācijām un minēšanu! Vai nu ir, vai nu nav. Nevis varbūt un iespējams… vēmiens nāk…

Nebrīnīšos ja mozillas komanda, par savu drausmīgo finansiālo stāvokli, uzzinās no šī raksta. 😀

jonjs
    Participant

Man jau tas FireFox baigi patīk 🙂 Būtu žēl zaudēt pierastu un ērtu pārlūku visi addoni, dvhelperi, spellcheckeri u.t.t. un tā joprojām. FIreFox padzīvo vēl kādus gadus 50 🙂

WordPad
    Participant

Uz mana ne tik jaudīgā PC Chrome vienmēr ir bijis lēnākais pārlūks. 🙁

Jaunzems
    Participant

Es kaut kur dzirdēju, ka Apple ņem idejas no portālos cirkulējošajām baumām! 🙂

Aldis
    Participant

Esmu manijis ka tādiem vislabākā ir Opera. Pamēģini.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā