Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › MSE 2.0 ar mokām iziet antivīrusu sertifikāciju
Ja “klasisko tārpu un zirgu” atklāšanas testos MSE uzrādīja labus rezultātus, kas svārstījās 97-100% robežās, tad 107 jaunākos 0-day kaitīgās programmatūras paraugus antivīruss atklāja tikai pusē gadījumu. Arī “Dynamic Detection Testing” testā MSE reaģēja tikai uz 45% paraugu.
Labākā pretvīrusu programmatūra šogad izrādījās BitDefender Internet Security Suite 2011 ar 6,0 punktiem. Tālāk ar 5,5 punktiem seko Bullguard Internet Security 10, F-Secure Internet Security 2011, Kaspersky Internet Security 2011. MSE 2.0 nopelnīja vien 2,5 punktus, bet pietiekami, lai saņemtu sertifikātu.
Testos izkrita
Tabulā ailē “Protection” novērtētas AV statiskās un dinamiskās aizsardzības spējas pret dažādu kaitīgo programmatūru; ailē “Repair” – AV spējas iztīrīt sistēmu no kaitīgās programmatūras un rootkit; ailē “Usability” – pakāpe, kādā AV bremzē datoru

AV compatatives gan arī MSE2.0 deva vērtējumu advanced.
AV-Comparatives testēja tikai skenerus, nevis pilnus antivīrusus. Tas ir klasiskais tests, kurā ņem lielum lielu kolekciju pēc mūsdienu izpratnes pavecas zarazas un laiž pāri skeneri. Skaidrs, ka tādā testā jebkurš kaut cik strādājošs antivīruss uzrādīs normālu rezultātu. Diemžēl tam visam nav gandrīz nekāda sakara ar aizsardzību pret aktuālo zarazu, kuras ik dienu tiek saražots tūkstošiem. Faktiski AV-Comparatives skeneru tests ir interesants antivīrusu izstrādātājiem, bet gala lietotājus var tikai maldināt.
Heh, vēl aizvien pieturos pie pārliecības: Labu antivīrusu vienkārši nav, ir tikai slikti un mazāk slikti antivīrusi! Nevar paļauties, jāsargājas arī pašu spēkiem (prātu) 🙂
Heh, vēl aizvien pieturos pie pārliecības: Labu antivīrusu vienkārši nav …
Pagājušajā nedēļā sanāca atbrīvot kārtējos trīs Lietotāju kompjus no trojāņiem komplektā ar AVG un Avast. Kad šitādiem uzliek Kaspersky Internet Security, gadu pēc tam ir miers līdz licences atjaunināšanai. Pārbaudīts līdzeklis vairāku gadu garumā. Tā, ka pesimismam nav pamata, manuprāt. Ja nu vienīgi par to, ka par aizsardzību tomēr jāmaksā. Be tas vienalga ir labāk, kā maksāt par datora iztīrīšanu no zarazas …
Varbūt jādomā pāriešanu uz BitDefender?
P.S.
Man vēl aizvien uzspiežot uz bildes, izlec bilde jaunā logā UN paredzētajā skriptā.
Lietoju ”sūdīgo” free avasts un esmu apmierināts….
Žetons KoЯn par “Mans prāts un rokas ir labākā aizsardzība datoram”
Izmantot var jekurai noziedzīgai darbībai, teksim ražotāji izpata pa brīvu programmatūru un noslēdz līguma ar trešo personu kas veiks noziedzīgas darbības izmantojot šos lietotājus, kuri veic lielus krāpnieciskus pārskatījumus lai atmazgātu naudu, jo rezultātā neies tak spīdināt savas IP adreses ir tak jatrod kādi vairāki grēkāži. Keylogerus biežāk izmanto lai nozagtu bankas karšu kodus e-pasta, paroles un citu informāciju, ir protams nedroši justies ka tevi kāds novēro un tavus datus izmanto krāpnieciskajām shēmām, pirms izmanto bezmaksas produktus ieteiktu kārtīgi izlasīt noteikumus, ne vienai kompānijai kur izplata savu produktu bez maksas nav nekādas atbildības, tas ir tu nevarēsi ierasties un pieprasīt savas tiesības, ja ieinstalēji šo produktu un esi cietušais, tad pats esi vien vainīgs!
Aga, tas pats linux un citi open source projekti arī ir bezmaksas un brīvi izplatāmi, tātad no šiem arī jāturas pa gabalu, tak nezin kas tur iekšā viņos, gan jau vesela kaudze ar uber keylogeriem.
Žetons KoЯn par “Mans prāts un rokas ir labākā aizsardzība datoram”
Tu tagad pats nonāci pretrunās pats ar sevi. 🙂 Atbalsti Kojāna teikto, bet tajā pat laikā liec vienādības zīmi starp pirātismu un vīrusiem, pats šķied naudu par maksas AV un nonicini bezmaksas AV.
Es nicinu visus AV, citus vairāk, citus mazāk. Izvēlos par kautko nejēdzīgu nemaksāt ne kapeikas nevis maksāt. Un jā, tāpat kā Kojānis – arī pats sevi sargāju un tas lieliski izdodas.