Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Mūsdienu bērni un nedaudz novecojusi tehnika. Nostaļģija
mobilie ķieģeļi
Tas, ka mūsdienu pirmklasnieki bez problēmām prot zvanīt pa mobilo, ar pulti ieslēgt televizoru, spēlēt datorspēles – nepārsteigs nevienu. Bet Krievijas mediji sakarā ar Bērnu aizsardzības dienu laiduši klajā interesantu video, kur sešiem jauniem cilvēkiem 6-10 gadu vecumā demonstrēja dažādas populāras un vēl ne tik aizmirstas sadzīves elektronikas ierīces.
* Tālrunis ar ripu
* Fotoaparāts Polaroid
* Kasešu magnetofons
* Radiouztvērējs Okeanzvēru
* VHS videokasete
* Lenšu magnetofons Astra
* Diafilmu projektors
* 3,5″ diskete
Tas attiecas arī uz it kā pieaugušajiem cilvēkiem, no kuriem viens otrs pat pamanījies iegūt zinātnisku grādu…
Un tapēc aug stulbeņi un pajoli, kuri neko neprot.
[youtube]
Starp citu: Pag pag! Augstaak mineetie komenteetaaji JAU piedzima ar taam zinaashanaam ka tik gudri runaa? Jums pashiem nevajadzeeja iepaziities ar to visu beerniibaa? Tas ka jums palaimeejaas piedzimt tajos laikos nedod jums tiesiibas aplikt citus ar lamaam. Redzeetu kaadi pashi buutu ja piedzimtu veelaak. Tas ir bijis visos laikos un arii mees nezinam to ko zin muusu vecaaki un muusu vecaaki arii nezin to ko zinaaja vinju vecaaki vienkaarshi kaadreiz nebija taadu youtube utt.
Es arī ar parasto telefonu nemācēju rīkoties 8 gadu vecumā, līdz vecāki parādīja kā jārīkojas. Tas ir debili iedot sīkajam 20-30 gadus nelietotu ierīci un tagad likt zināt visu par to un mācēt lietot.
Iedod normālam pusaudzim kramu, diez cik % uguni iedos. Tā pat, tagad arī 80% cilvēku neprot programmēt, kaut arī cilvēce ar to nodarbojas vairākus gadu desmitus. Ja dzīvē nelieto, tad neizmanto un nemācās. Cita lieta, ja pētītu, vai sīkajam strādā loģiskā domāšana, vai prot risināt problēmas, tā ir cita lieta.
Es ar nezinu un negribu zināt kā iedarbināt veco lenšinieku, vai kā filmēt ar videokameru, kur ar roku jāgriež lenta, tas nav vajadzīgs, bija gudri cilvēki, kas atviegloja manai paaudzei šo visu. Un mērķim būtu jābūt, lai es vai mana paaudze atvieglo nākamās paaudzes dzīvi uz šīs planētas. Tas nenozīmē, ka nākamā paaudze var būt stulbāki par mums, viņiem jāizprota kā lietas strādā un kā loģiski risināt problēmas. Cik no klātesošajiem prot ar stellēm strādāt? Kādreiz katrā viensētā tādas bija…
Video liek sajusties vecākam un apzināties kā laiki jau ir mainījušies. Kā mainās mūsu apkārtējā vide.
Bērni ir gudri. Nedz padomjlaiku, nedz 90-to gadu bērni neizceļas ar kaut kādām viedajām zināšanām. Ja kādam superviedajam cilvēkam ar desu vai alkohola bildēm sociālajos portālos tas nepatīk, tad var ieskrieties. Nezināšana, kā darbojas audiokasešu atskaņotājs nepadara cilvēku par idiotu, īpaši jau tad, ja tas ir tikai mazs bērns.
Arī mans sencis manā bērnībā teica, ka mana paaudze ir teju idioti, taču atliek man paskatīties uz daudzām PSRS laiku pabirām…
…vai kā filmēt ar videokameru, kur ar roku jāgriež lenta,..
Analogajām videokamerām bija motors, kas vilka video lentu.:)
Savukārt kinokamerām bija uzvelkams atsperes mehānisms, kas filmu tina no vienas spoles uz otru.
80-o beigās un 90-o sākumā pats pafilmēju ar 8mm kinokameru, kas savulaik vecamtēvam bija. Žēl, ka toreiz man bija jāaizņemās no drauga, nevis man tika visa tā kinotehnika mantojumā :/
Preses relīzes