Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Nākamgad monetizēs ātrās saziņas aplikāciju Telegram
Kā tas notiks, Durovs nestāstīja, bet apsolīja publiskot “kaut ko ļoti nozīmīgu” 2018. gadā. Nekādā gadījumā Telegram netiks pārdots, kaut arī “ietekmīgi onkuļi no Silīcija ielejas” par to solījuši 3-5 miljardus dolāru. “Pat par 20 miljardiem es to nepārdošu. Dodu tam mūža garantiju,” klāstīja Durovs. Monetizācija netiks veikta peļņas gūšanai; to izmantos tikai projekta attīstībai.
Liela vērība tiek piegriezta slepenībai, un anonīmi līdzstrādnieki strādā no Berlīnes, Londonas, Singapūras un Sanktpēterburgas. Tāpat netiek izpaustas serveru atrašanās vietas. Tas ir nepieciešams, jo FBI aģenti jau mēģināja savervēt kādu no darbiniekiem. Par štāba mītni Dubaja izvēlēta liberālās nodokļu politikas dēļ. “Man tas ir principa jautājums,” stāsta Durovs, “Rietumos daudzi pat neapjauš, cik lielā mērā nodoļu politika traucē biznesam. Gada beigās var sanākt, ka puse peļņas būs jāatdod nodokļos. Iznāk, ka 180 dienas gadā tu strādā valdībai. Domāju, ka ir daudz labāki varianti kā naudu tērēt sabiedrības labumam”. Durovs arī atzīmēja AAE konservatīvismu: “Man būtu šeit daudz grūtāk dzīvot, ja es būtu gejs, lietotu alkoholu vai pārtikā cūkgaļu”.
Kas attiecas uz Telegram monetizāciju, domājams, ka tiks realizēts princips, ko Durovs jau klāstīja pirms pusotra gada: izstrādātājiem no malas tiks ļauts veidot savus servisus uz Telegram bāzes, bet par to būs jādalās peļņā. Š obrīd Telegram izstrāde un uzturēšana Durovam izmaksā ap 1 miljonu USD mēnesī. Kaut arī visa Telegram sarakste ir slepena, izņēmums izdarīts pēc Krievijas varas iestāžu pieprasījuma. Pretējā gadījumā mesendžeris šajā valstī tiktu aizliegts. Sadarbība gan būšot tikai ar Krievijas FSB lietās par terorismu, pedofiliju, narkotiku tirdzniecību un vardarbības propagandu.
Pašu Pāvelu Durovu Rietumos dēvē par Krievijas Marku Cukerbergu. Viņš ir arī Krievijas sociālā tīkla VKontakte dibinātājs. Lielāko daļu kapitāla Durovs ieguvis spekulācijās ar bitkoinu. Pēc paša teiktā, pirms 4 gadiem viņš ieguldīja 1.5 miljonus bitkoinos, maksājot 750 $ par 1 BTC. Š obrīd šis kapitāls jau izaudzis līdz 33.5 miljoniem USD.
Preses relīzes