uzinstaleju ubuntu bet nets neiet un uz modema nedeg ethernet lampina.
uz ta pasa datora cida diska ir winda kurai nets iet.
Iekð Ubuntu atver konsoli un ierakti “ifconfig” un apskaties, kas tur darâs.
Iekð Ubuntu atver konsoli un ierakti “ifconfig” un apskaties, kas tur darâs.
+ par internetu ar ubuntu:
+ par internetu ar ubuntu:
uzrakstot ifconfig izmet so:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:85:DB:DA:DE
inet6 addr: fe80::214:85ff:fedb:dade/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:1836 (1.7 KiB)
Interrupt:177 Base address:0xa000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:272 (272.0 b) TX bytes:272 (272.0 b)
starpcitu meginot so uzrakstit seit atklaju vel paris problemas:
1. printeris neiet
2. nevaru neko saglabat diskos kurus atpazist winda nelauj neko ne ierakstit vina ne labot, bet to kura varu saglabat neatpazist winda
domaju ka naksies ar roku parrakstit, bet tad atcerejos ka man fleska ir un to paldies dievam nema pretim.
uzrakstot ifconfig izmet so:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:85:DB:DA:DE
inet6 addr: fe80::214:85ff:fedb:dade/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:1836 (1.7 KiB)
Interrupt:177 Base address:0xa000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:272 (272.0 b) TX bytes:272 (272.0 b)
starpcitu meginot so uzrakstit seit atklaju vel paris problemas:
1. printeris neiet
2. nevaru neko saglabat diskos kurus atpazist winda nelauj neko ne ierakstit vina ne labot, bet to kura varu saglabat neatpazist winda
domaju ka naksies ar roku parrakstit, bet tad atcerejos ka man fleska ir un to paldies dievam nema pretim.
1.printeris neiet
tâtad nav nokonfigurçts, pameklç netâ noteitki infa ir, pat ïoti daudz
varbût ðis derçs:
tâpçc ka linux izmanto savu failsistçmu kas visticamâk ir ext3 un winda savu ntfs. abas nav savietojamas tâ prosti. linuxâ winda ir jâpiemontç lai tev bûtu rakstîðanas un lasîðanas tiesîbas uz tâs.
varbût vari palasît te :
un te :
bet lai winda redzçtu ext3 partîciju, man ðíiet ir speciâlas progas kâ ðî
p.s. iespçjams linki tev neder vai nav pat pa tçmu bet nav man daudz laika paðlaik tur lasît, bet pameklç pats, internetâ infas daudz par ubunu.
lai veicas!!
1.printeris neiet
tâtad nav nokonfigurçts, pameklç netâ noteitki infa ir, pat ïoti daudz
varbût ðis derçs:
tâpçc ka linux izmanto savu failsistçmu kas visticamâk ir ext3 un winda savu ntfs. abas nav savietojamas tâ prosti. linuxâ winda ir jâpiemontç lai tev bûtu rakstîðanas un lasîðanas tiesîbas uz tâs.
varbût vari palasît te :
un te :
bet lai winda redzçtu ext3 partîciju, man ðíiet ir speciâlas progas kâ ðî
p.s. iespçjams linki tev neder vai nav pat pa tçmu bet nav man daudz laika paðlaik tur lasît, bet pameklç pats, internetâ infas daudz par ubunu.
lai veicas!!
un ka butu ar netu? tas veljoprojam neiet.
cik nu atceros tad ubuntu bija jâbût kaut kur settingos neta konfigurâcijas gui, lai nebûtu pa konsoli jâèakarçjas, tad nu aizpildi/nokonfo pareizi, ja tev isp dod dinamisko ip tad paòem dhcp, ja statiskâ tad noskaidro kâda tev tâ ip adrese un ievadi to attiecîgi, sorry sîkâk nevau apskaidrot, aptuveni zinu kâ ubuntu vis notiek bet paðlaik esu windâ tâpçc tik uz atmiòu païaujos
un ka butu ar netu? tas veljoprojam neiet.
cik nu atceros tad ubuntu bija jâbût kaut kur settingos neta konfigurâcijas gui, lai nebûtu pa konsoli jâèakarçjas, tad nu aizpildi/nokonfo pareizi, ja tev isp dod dinamisko ip tad paòem dhcp, ja statiskâ tad noskaidro kâda tev tâ ip adrese un ievadi to attiecîgi, sorry sîkâk nevau apskaidrot, aptuveni zinu kâ ubuntu vis notiek bet paðlaik esu windâ tâpçc tik uz atmiòu païaujos
un stav jau uzlikts dhcp
meginaju ari ievadit visus datus manuali ari neiet. varbut vajadzigi tikla kartes draiveri ? ja ja tad kur tos prieks linuxa dabut?
man ir integreta tiklene un mates plates draiveru diska ir tikai pries windas.
varbut ir kada proga lidziga everestam?
un stav jau uzlikts dhcp
meginaju ari ievadit visus datus manuali ari neiet. varbut vajadzigi tikla kartes draiveri ? ja ja tad kur tos prieks linuxa dabut?
man ir integreta tiklene un mates plates draiveru diska ir tikai pries windas.
varbut ir kada proga lidziga everestam?
Ja tev ifconfig râda HW adresees un UP RUNNING, tad karte darbojas un nekâdus draiverus nevajag. Tikai kâds ubuntu zinâtâjs varçtu pateikt, kâpçc tev nav pieðíirta IP adrese, un jâ viòu var pieprasît (lîdzîgi kâ “ipconfg /renew” uz windows un “/etc/rc.d/rc.inetd restart” uz slackware)
ee.. un latviski! :duno:
varetu drusku lenak un pa burtiem
Preses relīzes