Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Nepieciešama palīdzība ar cietā diska pieslēgšanu
Vecajam diskam ir plakans, pelēks un plats vads un tāds vidējs ar 4 krāsainiem vadiņiem. ÄŒoms teica, ka platais ir datiem un krāsainais elektrībai. bet uz jaunā kaut kādi kontakti kurus es nesaprotu 😀 Arī viens tāds platāks un otrs šaurāks, tikai viņi ir daudz mazāki.
Es varētu no disku mašīnas izņemt elektrības un plato datu vadu, lai pievienotu pie tā jauno cieto disku, tikai es nezinu, kā lai salodē pareizi tos vadus ar tiem dīvainajiem kontaktiem, varbūt jūs varat pateikt?
Tagad nopēti savu mātesplati. Vai tiešām nav nevienas SATA ligzdas? Pat uz 10 g.vecām kāds pārītis ir. SATA vads 1€ maksā.
Un netaisies kaut ko te lodēt.
Ja nav mātesplatei SATA tad vienīgais vari darbināt šamo kā otro HDD izmantojot ko līdzīgu šim:
Ja nezin tik vienkāršas lietas kā IDE vai SATA savienojums, ta ha*ren jābāž savu degunu? Būtu pakonsultējies kaut vai šeit forumā…. BEZMAKSAS ja nevēlies nevienam maksāt!
No pārveidotājiem šeit jega maza, ja tomēr saslēgsi IDE kontrolieris tāpat vilksies, kamēr cietais rūks kā traktors…
Trīs varianti:
1. Slēdz teiksim caur šādu pārveidotajusata paplašinājuma karti
P.S. Pateicos tiem, kuri bija saprotoši pret mani. Ja ir iespējams kaut kā varbūt bez kkādas pirkšanas un maksāšanas, pasakiet 🙂
Vari izmantot arī Lūnija ieteikto adapteri, protams, kabeļi tāpat būs vajadzīgi. Es gan rekomendētu PCI karti.
Citu variantu baidos, ka nebūs, ja vien negrasies pirkt jaunu kompi.
Kas tas par stulbumu vispār? Kaut kādas satas un pci, neko saprast nevar. Vēl saka, ka dators liekas kopā tā kā lego. Varēja būt tie vecie platie vadi un viss, visi laimīgi būtu
Vislabāk – skaties tur uz datoriem pa 100€. Ja neesi geimeris, lieto internetam, mūzikai, filmām – pietiks atliektiem galiem.
Kaut ko vēlies uztaisīt no divām pilnīgi atšķirīgām lietām
Tā, kā minēji par TV spraudņu izejām, tur viss bija analogo ‘sniedziņu’ ēra!
Teiksim, ja no SCART(tāfeles) kas ir analogs signāls NEKAD nesavienosi ar makgaivereni pa vidu vadus lai otrā galā būtu HDMI, kas ir digitāls signāls. Pa vidu vajag kontrolieri, kas signālu pārkonvertē un tālāk sūta! Jo šīs ir divas DAŽADAS lietas!
SATA ir ātrāki, ja ir MB ar SATA atbalstu, bet tavā gadījumā drīzāk sanāks lēnāk.
SATA vari pieslēgt caur jau minēto pāreju, bet lietot tikai datu glabāšanai – caur pāreju pieslēgtam, ja arī kaut kā izdosies sistēmu uzinstalēt, tad problēmas būs kaudzēm.
atšķirīgos!!! principos
+ es, piemēram, nesūkstos, ka nevaru pie sava datora pielikt 5 1/4″ diskešu iekārtu – kaut gan reiz tāda vajadzība bija, kad kārtoju vecos arhīvus. Vienkārši, jāņem atbilstoši pārējie dzelži – bet tas prasa vismaz elementāru sajēgu par to, kas ir kas. Izglītojies, puis…
Preses relīzes