Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › nesanāk nokonfigurēt rūteri
Pašam izdarīt jau liekas elementāri, bet kad citiem jāskaidro, tad sākas grūtības, tas arī ir jāprot. 🙂
Un kur ir tavs risinājums, ***?!
Lūgums no visa notepad.lv kolektīva, administrācija, atbrīvojiet no šis sērgas mūs vismaz uz gadiem diviem.
Liels paldies jau iepriekš.
Urk, ruk ruk ruk, rghhhh ruk urk kvīīīīīīī?!
Gadījums elementārs, tikai es esmu par slinku lai nodarbotos ar stāstīšanu citiem.
Īsumā tēmas autoram un par spīti celtniecības izejvielām – bliežot iekšā to IP jāielogojas rūterī ar defaulto jūzeri un paroli kuru var atrast instrukcijā, vai uzlīmētu zem rūtera, vai atrast internetā. Man te viens savādāka modeļa tplinks skapī mētājas, defaultā parole un lietotājs ir admin un admin, visticimāk, ka tev tāpat. Ja pirms tam kāds jau lietojis un mainījis paroli, tad pie strāvas pieslēgtam ar kautkādu zobbakstāmo paturi piespiestu Reset podziņu kādas 5 sekundes, lai atlec iestatījumi uz rūpnīcas. Tiekot iekšā tad nu ir pašam jāskatās ar prātu, jāspriež un jāatrod kur un kā uzstādīt statiskās IP adreses, no līguma vai kur nu tev pierakstīts, jāsaskricelē visas ip – dns’i, gateway, maska (ja tev kautkāds lattelecoms, tad statiskās nav jāliek, jāatstāj DHCP). Protams – jāsaglabā, ja viss aiziet un internets strādā, tad nevajadzētu aizmirst uzlikt rūterī arī aizsardzību priekš bezvadu piekļuves – paroli, ieteicams būtu WPA2 , ja atmiņa neviļ (slinkums slēgt lai pārbaudītu) tad tplinkiem nāca 2 varianti – WPA2personal un WPA2enterprise, ņem personal un būs labi. Bla bla bla 😀 😀
Pašam elementāri, izstāstīt sakarīgi nemāku un slinkums tērēt laiku ar, putra vien sanāk, varbūt pat kautko aizmirsu.
Bet vispār ganjau autors būs atradis pa 9 dienām palīdzību.
Lūgums no visa notepad.lv kolektīva, administrācija, atbrīvojiet no šis sērgas mūs vismaz uz gadiem diviem. Liels paldies jau iepriekš.
Nevaru nepiebalsot lūgumam
Bet te galvenais ir noriet tos kas piedāvā reālu risinājumu. Kautkāda skaudība vai vienkārši anāls debīlisms?
Preses relīzes