Network bridge.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    feiks
    Participant

Sveiki.

Tātad ir ļoti lēns bezvadu rūteris, kurš netu ierobežo arī pa vadiem. Terēt naudu priekš jauna un labāka rūtera nešķiet laba ideja, ņemot vērā, ka jams tiek lietots tikai netam.

Ir ideja piepirkt otru gigabit tīkleni ( ko es jau sen gribēju darīt ) un nobridžot to ar veco, kas savukārt būtu pieslēgta rūterim jeb

ISP -> mans dators -> rūteris -> WL klienti.

Jautājums:

Vai šādā scenārijā ISP’am rādās tikai pirmā ( jeb mana datora ) MAC vai arī būs redzamas gan otras tīklenes, gan rūtera adreses?

Citiem vārdiem sakot, man vajag netu no sākuma izlaist caur kompi un tad visur citur – vai man tas sanāks ar divām tīkla kartēm bridžā?

Stat1CX
    Participant

Ja doma noshārot netu caurs savu kompi, ar divu tīkla karšu palīdzību, tad tavs pc strādās kā rūteris, tas ir isp redzēs tikai tavu pc, kas tālāk nebūs redzams.

feiks
    Participant

Jap tieši tā xD es nezinu, kādēļ man vajadzēja to visu tik ārkārtīgi sarežģiti sarakstīt.

Nu tad viss kārtībā, paldies.

Stat1CX
    Participant

Tikai rēķinies ar to, ka pc būs jābūt ieslēgtam, lai rūteris un kas tur vēl tālāk no tava pc caur otro tīkla karti saņemtu netu.

Andron MacBeton
    Participant

Pirmkārt, priekš kam Gigabit tīkleni ja routeris mazjaudīgs? Viņam pat gigabit porta nav, un NATot vairāk par 30Mbps nespēs tāpat. Pat ja tu taisīsi ICS nevis bridge, bezvadniekam arī 100Mbps būs 2reiz vairāk nekā vajag.

Otrkārt kapēc te muld tādi kuri nesaprot atšķirību starp bridge un NAT?

Treškārt CIK Mbps ir tas pieslēgums un KAS PA ROUTERI?! Nesaprotu, kā var šitādas diagnozes uzstādīt, ja nejēdz vispār neko par elementārām lietām.

feiks
    Participant

paldies, par atbildi, bet Tu tiešām neko nesaprati ( vismaz par konkrēto jautājumu ).

Man ir pilnīgi vienalga par rūteri. Man vajag, lai nets pa priekšu iet caur kasti un tikai tad uz rūteri. Kasti gribu pa priekšu, jo kā jau pats minēji, tas natojot velk tikai tos 30mbps vai pat mazāk.

Gigabit tīkleni domāju ņemt ar cerību, ka izspiedīšu maksimālo no sava 100mbps pieslēguma, jo pašreizējā tīklene stabili tur 12 līdz 13 mb/s, kas mudina domāt, ka tur ir vēl ko spiest no interneta pieslēguma. Pat ja tā nav, man būs +2cm ar gigabit tīkleni, kā arī cenas ziņā atšķirības praktiski nekādas.

KristoZ
    Participant

Tu gadījumā nejauc megabaitus (MB) ar megabitiem (Mb) ? Jo, ja Tev ir 100 Mbps pieslēgums, tad pie normāliem apstākļiem vairāk par 12.5 MB/s neizspiest.

feiks
    Participant

tur jau tā lieta, ka pašreiz ir tie 12 ar kaut ko, konstanti nevis “dažreiz” kā tas bija ar citiem ISP’iem, kas man ir bijuši, tamdēļ man liekas, ka varētu pamēģināt, kā būtu, ja mani neierobežotu mana pašreizējā 100mbit tīklene ( as in redzēt vai tur tiešām ir 100 vai tomēr nāk kaut nedaudz vairāk. bet ne par to tēma.

Vienīgais, ko man vajadzēja zināt ir vai mana kaste varētu uzņemties neta dalīšanu, uz ko atbilde bija jā. Tas arī viss.

Andron MacBeton
    Participant

Tu esi klauns, kuram vienīgais variants ir maksāt datorspecam. Bet, ja gribi optimālo variantu, tad tiešām specam nevis līdzīgam klaunelim.

Andron MacBeton
    Participant

Tev vajadzētu kastrēties! Latvijas labad.

samurajs
    Participant

Š oreiz betons pat izspruka no bana, jo šī ir tā retā reize, kad viņam taisnība. Ja cilvēks neko nejēdz un to atklāti pasaka – mēs to sapratīsim. Bet ja nejēdz un vēl tēlo pārgudreli – tad viņš pats vainīgs 😀

Andron MacBeton
    Participant

Vot šo domu vajadzētu tādu kā sticky vai FAQ!

Ja ir kautkas nesaprotams – uzdod jautājumu KO tieši gribi risināt. Nevis kaukādas pašdarbnieka diagnozes un muļķības.

Nekad neesmu prasijis naudu par ideju vai diagnozi, un nekad neprasīšu. Tikai gribētos lai man ar kāds palīdz ar padomu, nevis tikai dirš nepamatotu tuftu…. 🙁

Kon
    Participant

offtopiks, win vidē nekādu brīnumu nav, stabili 12 ar kapejkām, bet rtorrentam uz *nix, bija niķis rādīt līdz pat 18 MB sekundē, neatkarīgi no tā, ka iekš pīšļa 100 Mb karte .. neņēmos rēķināt, cik pamatots rezultāts .. vainu novēlu uz to, ka kārtējais linux līkums :>

feiks
    Participant

Quote:

…, kad viņam taisnība.

Viengais, kur viņam šajā topikā bija taisnība bija par to 30mbps NAT padarīšanu.

Klauns šajā gadījumā ir betons pats, un arī kastrēt ( Latvijas labad vai vismaz Latvijas interneta vides labad ), iespējams, vajadzētu viņu pašu.

Tas, ka man intereses pēc gribās iegrūst gigabit tīkleni pie 100mbit pieslēguma ir mana problēma, ko es, man sķiet, divkārt jau rakstīju. Interesējošā sāpe bija pavisam kas cits, jo nebiju drošs vai man ISPs ļautu tādu mazohismu darīt.

Quote:

Bet ja nejēdz un vēl tēlo pārgudreli – tad viņš pats vainīgs

Tev taisnība. Tagad nožēloju, ka vispār atļāvos kaut ko paprasīt.

grisha
    Participant

Vieniigi nav pieriebies ka vinjsh katraa postaa liek datoru nest pie datorspeca?

PAts izliekas par krasu datorspecu, bet taa ar biezhi tikai blato. KA tik zhulti izkraameet.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā