Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › No maija e-talonu varēs izmantot vilcienos…
Daudzi jau pirms gada uzzināja to, ka ir PV ir ideja ieviest e-talonu vilcienos.
Š o e-talonu varēs izmantot vilcienos Rīgas teritorijā.
No 1.janvāra ir uzsākta e-talonu tirdzniecības dzelzceļa stacijās Rīgā, un jau maijā e-talonu varēs izmantot vilcienos Rīgas teritorijā, trešdien žurnālistus informēja PV valdes priekšsēdētājs Andulis Židkovs.
Gada laikā šo pakalpojumu plānots attīstīt tā, lai ar e-talonu varētu norēķināties vilcienos visā Latvijas teritorijā. Židkovs uzsvēra, ka šī būs pasažieriem daudz ērtāka norēķinu sistēma.
Patlaban e-talonus var iegādāties Rīgas Centrālajā stacijā, kā arī stacijās “Zasulauks”, “Zolitūde”, “Imanta”, “Torņakalns”, “BA Turība”, “Tīraine”, “Vagonu parks”, “Jāņavārti”, “Š ķirotava”, “Zemitāni”, “Brasa”, “Sarkandaugava”, “Mangaļi” un “Ziemeļblāzma”.
Š onedēļ e-talonus sākšot tirgot arī Ogrē, Jelgavā un Salaspilī, vēlāk tiks domāts par Jūrmalas virzienu.
Pirms kāda laika arī tika veikta aptauja un tajā vairākums piekrita tam, ka e-talona ieviešana būtu nepieciešama.
PV atzīst, ka vēlās sadarboties ar SIA «Rīgas Satiksme»
Tā esot arī laba sadarbības iespēja “Rīgas satiksmei”
[align=right]Kādas ir jūsu domas un viedoklis par šo?
plāno pārņemt arī mikriņus…
Neko darīt, ja mūsu Latvijā strādā tādi cilvēki, kas
nemaz nedomā ar galvu, tik domā, kur likt naudiņu…
Rusty, ok, bez izdevumiem neiztikt. Tas ir fakts. Bet visu mūžu taču arī nedzīvosi, pērkot biļetes pie resnās tantes trolejbusa vidū, vai kavējot to pašu mikriņu kustību un novēršot vadītāja uzmanību no ceļa?
Tas viss ir mūsu ērtībām (un kāda kabatai).
Protams, ka kādu laiku vis būs kārtībā, taču vēlāk notiks tas pats, kas atgadījās RS..
Viņi sāka beidzot SAPRAST to, ka tas nav izdevīgi viņiem un cērt baigo robu arī citiem..
Š eit gribētos pieminēt problēmas ar E-talonu un citas lietas, arī cenas…
Nepastāv bažas, ka ar yo-talona ieviešanu vilcienos, varētu pacelties cenas par braucienu vilcienā?
Es gan esmu vecmodīgs un man patīk papīra biļetēni. Vismaz brīvā laikā, gaidot vilcienu/autobusu ir ko darīt – vari kabatas/maku atbrīvot no vecajām biļetēm un citām drazām, kas sakrājas virsdrēbēs.
Tie, kas gribēs pa Latviju pabrauktāties, tie arī sāks par to domāt…
Vēlāk, šī gada beigās, plāno ļaut braukāties pa visu Latviju ar e-talonu…
Es domāju, kad tas notiks, mums vairs nebūs šādas domas par cenu pacelšanu..
Varbūt, ka RS tikai labu ar to grib, ne jau uzmest gaisā cenas, taču tās zemāk nosist un tā būtu visiem labāk.. 😛
Man liekas, ka būs diezgan ērti, ja E-talons būtu tāds, kas būtu domāts gan mikriņiem, gan vilcienam un sabiedriskajam transportam un nemaksātu dārgi…
Es te paskatījos DELFOS un tur vienā bildē ir 2.50 cena vilciena e-talonam..
Spriežat nu paši!
Ko darīs visi cilvēki, kuri pārdeva biļetes vilcienam? Domāju kasieri. Kļūs par kontrolieriem? (puse tiks atlaisti…) Ehh. 🙁
No vienas puses ir žēl cilvēciņus, kas paliks bez darba, bet no otras puses ir prieks par e-talona ieviešanu, taču LĪDZ galam šis projekts nav apdomāts īsti…
Euuu!
Tak līdz gala beigām viņi netiks atlasi no darba, jo tikai gada beigās plāno visā Latvijā atļaut braukāties ar e-talonu. Tad arī atlaidīs, taču pagaidām jau paturēs, jo cilvēkiem tak jāpērk biļete uz tālākiem mērķiem, kas ir ārpus Rīgas..
Ko ta padarīsi, ja raus, ta raus…
Piketu taisīsim 13. Janvarī vai 😉 😉 ?
Neko tur nepadarīsi, jo RS pašlaik iet diezgan slikti, taču šogad viņi nedaudz «iegrābsies» naudiņas un atkal dzīvos zaļi.
Preses relīzes