Tev vajag vismaz 2 partīcijas (lai gan iesaku vairāk).
Viena primārā, sistēmas partīcija, kur montēšanas punkts ir: /
Otra, kura ir swap
Uz “/
Vari izdalīt atsevišķu partīciju priekš saviem datiem. Kaut vai uz NTFS failsistēmas.
šobrīd man ir 3 Patrīcijas”
vienu iedosi man? 🙂
šobrīd man ir 3 Patrīcijas”
vienu iedosi man? 🙂
Ne uz NTFS, ne exFAT Linux uzlikt nevar, tās ir Win failsistēmas. Linux prasa ext3 vai jaunāko ext4.
Mmmmm… nu mūsdienu Linux paši ģenerē to swap. Vajadzīga tikai kāda brīva, neformatēta vieta uz HDD – to arī norādi Linuxam, ka gribi likt uz tās. Vismaz Ubuntu pats tad uzliks montēšanas punktu / , un visu citu izdarīs.
Ne uz NTFS, ne exFAT Linux uzlikt nevar, tās ir Win failsistēmas. Linux prasa ext3 vai jaunāko ext4.
Vai varētu piemērām , uztaisīt vienu Patrīciju ar ext3 ,ext4 ? Ja var tad varbūt ir kāda programma ar kuru varētu to izdarīt ?
Bezmaksas Parted Magic cepam diskā un darbojamies. https://partedmagic.com/
Slackware liec virsū vai? 🙂
Bezmaksas Parted Magic cepam diskā un darbojamies. https://partedmagic.com/
Suse pati piedaavaa samazinaat jau esoshaas partiicijas.
Mums gan karteejais beerns, kurm kaut kas jaanokachaa, lai izdariitu elementaaras lietas.
Lai izveidotu windowsam partiicijas, arii izmanto speciaalas programmas pirms instaleeshanas?
Kā šis būtu jāsaprot?
Kā šis būtu jāsaprot?
Ko es installēju tā ir mana darīšana !
Lai gan jebkurā instalācijas diskā ir dalītājs (grafisks vai konsole).
Kā jau es tev teicu – tev vajag / un SWAP.
/ => liec savus 20GB, nezinu ko un kam tu instalē. Liex ext3 vai ext4 (un vēl daudzas failsistēmas, bet pieņemu, ka tev neko specifisku nevajag).
SWAP => 1GB, skaties pēc vajadzības, varbūt tev vajag mazāk, bet varbūt darbināsi ko pietiekoši daudz.
Tad iesaku izveidot sev datu, dokumentu partīciju. Liec tajā pašā failsistēmā kā liki /, ja izmantosi windowu, tad liec šo datu glabātuvi uz NTFS.
Tad uzmet vēlvienu NTFS, ja tev vajag windows, ja ne, tad ne.
Kā šis būtu jāsaprot?
Ko es installēju tā ir mana darīšana !
Es tak neko, atvainojiet. Vienkārši pēc pazīmēm izsecināju.
Sadalīt vari arī ar šo:
Lai gan jebkurā instalācijas diskā ir dalītājs (grafisks vai konsole).
Kā jau es tev teicu – tev vajag / un SWAP.
/ => liec savus 20GB, nezinu ko un kam tu instalē. Liex ext3 vai ext4 (un vēl daudzas failsistēmas, bet pieņemu, ka tev neko specifisku nevajag).
SWAP => 1GB, skaties pēc vajadzības, varbūt tev vajag mazāk, bet varbūt darbināsi ko pietiekoši daudz.
Tad iesaku izveidot sev datu, dokumentu partīciju. Liec tajā pašā failsistēmā kā liki /, ja izmantosi windowu, tad liec šo datu glabātuvi uz NTFS.
Tad uzmet vēlvienu NTFS, ja tev vajag windows, ja ne, tad ne.
ok paldies , viss sanaaca …
Particija 🙂 Zinu ka var izveidot bez programmām , bet ar programmu būtu vienkāršāk manuprāt .
Cik stulbam ir jaabuut shinii gadiijumaa? Ar kaut ko taadu ndarbojas tikai pervesas personas. Vajadziigaas partiicijas veidojam sistmeemas instaleeshanas laikaa. PUNKTS.
PAr virtuaalajaam sisteem ir cite aopera, bet pamats taapat paliek tas pats.
Riebjas muusdienu jaunatne, kas meegjina atklaat jaunu dvriteni.
Bet sarežģītākās sistēmās ar dažādiem failsistēmu tipiem, primary/logical/extended partīcijām daudz gudrāk lietot gParted. Priekš tam viņš ir, un tad vismaz mazāk iespēju ko saputrot.
Preses relīzes