No šodienas Googles meklētājs būs personalizēts

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas No šodienas Googles meklētājs būs personalizēts

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 33 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kompānija Google paziņojusi, ka no šodienas populārais meklētājs tiek personalizēts. Tas attiecas gan uz lietotājiem, kas ir ielogojušies, gan arī uz anonīmajiem lietotājiem. Atšķirsies vienīgi meklētāja darbības loģika. Jaunā iespēja palīdzēšot ātrāk atrast vajadzīgos rezultātus, balstoties uz iepriekšējo meklējumu analīzi. Respektīvi, tam, kurš iepriekš bieži interesējies par kādu iekārtu specifikācijām – kā pirmos rezultātus piedāvās tehnisko informāciju. Kam galvenais ir e-shoppings – tas vispirms saņems norādes uz internetveikaliem.

Kā tas viss darbojas, es nestāstīšu, varam to sīki izlasīt latviski Googles mājaslapā. Vai tā ir vai nav spiegošana – arī var izvērtēt katrs pats. Personalizētā meklēšana un requestu kolekcionēšana uz Googles servera gan esot atslēdzama (vismaz tā ir rakstīts mājaslapā).

Saistībā ar šo faktu es gan ieteiktu lietot kādu citu meklētāju vismaz tām darbībām, kuras varētu vēlāk kādu kompromitēt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EKuG2M6R4VM[/youtube]

Avots

Jaunzems
    Participant

google – reklāmu meklēšanai, bing – normāla kontenta meklēšanai?

WerNeo
    Participant

Google pirmsākuma meklēšanas algoritms ir pazudis uz neatgriešanos. Par to ir dusmas!

rATRIJS
    Participant

mjā – tūdaļ atkal būs pāri pa 100 postiem, kur teiks, ka google sux, jo špiego mani maitas…!!!

samurajs
    Participant

rATRIJS wrote:

mjā – tūdaļ atkal būs pāri pa 100 postiem, kur teiks, ka google sux, jo špiego mani maitas…!!!

Ja uzpeldēs ķirzaks + džedajs, tad būs! 😀

aviators
    Participant

Es sobrid jau pamata bing izmantoju, googli nu jau loti reti. Bings daudz sakarigakus rezultatus dod.

Scandal
    Participant
    Evers
    Participant

Jaunzems wrote:

google – reklāmu meklēšanai, bing – normāla kontenta meklēšanai?

Teksts atbilst autora statusam

Kon
    Participant

bing seksīgs noformējums , lai gan pieradums pie gūgles ir milzīgs

Evers
    Participant

labāk seksīgas meitenes lieto nevis seksīgus interneta meklētājus 😀

TokRa
    Participant

Cik no jums, biedri, atceras altavista.com? 🙂

APOC
    Participant

TokRa wrote:

Cik no jums, biedri, atceras altavista.com? 🙂

Atceros un izmantoju. It sevišķi bilžu meklēšanai. Reizēm krietni labāks par google.

Google būtu labāk algojusi 2000 mērkaķus, kas šķiro manuāli robotu savāktos ierakstus, vismaz kaut kāda jēga būtu. Tā vien liekas, ka viņi dzenas tik pēc skaita, nevis kvalitātes.

Crow
    Participant

Un, protams, ar mērķi uzlabot Google Ads un citu outsourcējamo draņķu atbilstību manām iespējamajām interesēm.

Bet pieradums tiešām pie Googles “mekļa” ir pārāk liels. Jāpaskatās, kā tas strādā, varbūt, ka tiešām ērtāk varēšu atrast to, ko meklēju 🙂

Imhoteps
    Participant

Я ТАК И ЗНАЛ!!!

jau nedēļu izmantoju Exalead. Nav ne vainas.

Andress
    Participant

samurajs wrote:

Jaunā iespēja palīdzēšot ātrāk atrast vajadzīgos rezultātus, balstoties uz iepriekšējo meklējumu analīzi.

Apsveicu, “SEO” un tamlīdzīgu pilnīgi stulbu marketingu pārstāvjiem -50% no stulbiņiem klientiņiem iekasētas naudas… Sen bija laiks…

prusaks
    Participant

Galīgi garām (tīri personīgais viedoklis). Kaut vai tīri viņu piemērs, vienu dienu vēlos atrast vienu, citu dienu otru lietu. Te sanāk, ka katru reizi man parādīs vienu un to pašu.

rATRIJS
    Participant

prusak: to fīču var atslēgt 🙂

mildaa
    Participant

Ar Googli vairs sen jau nepietiek, sāk arvien vairāk nepatikt, bet tā jau ir gaumes lieta. Piemērs iz dzīves: bija vajadzība atrast manuāli – Panasonic CQ DFX602N! Un kā jūs domājat, vai slavenā tante man varēja palīdzēt, piedāvājot to tikai nopirkt? Ļoti bieži lietoju yandex.ru un altavista.com, un ja tā turpināsies, tad par Gūgli nāksies aizmirst…

Kefīrs
    Participant

Man ar Gūgli nekad nav roblēmu, vienmēr visu atrodu daudz labāk nekā ar bing un citiem pakaļdarinājumiem. Nesaku, ka bing ir baigais mēsls, bet mani vienkārši nesaista tā uzparikte.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 33 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.