Noderīgas Android programmas: Juice Defender

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Noderīgas Android programmas: Juice Defender

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Visiem zināms, ka Android viedtālrunis reti kad iztiek bez biežas uzlādēšanas. Visbiežāk tas “prasa ēst” katru dienu. Paanalizējot tālruņa uzvedību naktsmiera periodā ar tīkla monitora un baterijas menedžera palīdzību – izrādās, ka miegs šim ir gaužām caurs. Instalētās programmas visai bieži grib savienoties ar internetu. Kālab? To tikai viņas pašas zina: viena pārbauda atjauninājumus, cita sinhronizē datus, vēl cita lejuplādē reklāmu, un vēl kāda noraida saimniekam to, ko saspiegojusi par mums. Nereti pēc pamošanās pārbaudot tīkla monitoru, izrādās, ka slepenā naktsdzīve notērējusi ap 0,5 MB mobilā trafika, un baterija zaudējusi līdz 15% no lādiņa.

[imgr]https://notepad.lv/userpix/28_jd1_1.jpg[/imgr]Izeja no situācijas ir pavisam vienkārša – brutāli izslēgt visu veidu datu pārraidi, kad tā nav vajadzīga. Tomēr šāds piegājiens nav visai ērts, kaut vai tāpēc, ka nedarbosies interneta programmas, un laika ziņu widgets neatjaunināsies. Lai procesu automatizētu, lietderīgi uzstādīt nelielu programmiņu “Juice Defender”, kura spēj pārvaldīt visus enerģiju patērējošos resursus. Noklusētajos iestatījumos paredzēta īslaicīga savienošanās ar tīkliem miega režīmā ik pēc 15 min., bet labāk konfigurēt pašam savu profilu, kurā to izslēgt vispār. Rezultātā tālrunis varēs pieslēgties internetam tikai tad, kad ekrāns būs atbloķēts, piem. sarunas laikā.

Juice Defender piedāvā lielu daudzumu energoatkarīgu iestatījumu līdz pat procesora taktsfrekvences iestatīšanai root’otiem tālruņiem. Bet vislielākais ekonomiskais efekts tomēr ir datu plūsmas pārvaldībai. Attēlā redzamais 1,9x ietaupījums varbūt ir pārspīlēts, bet ar 1,5x var rēķināties.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_qr_1.jpg[/img]

Juice Defender mājaslapa.

Garinsh
    Participant

Paldies par rakstu. Pats arī notestēšu.

Crow
    Participant

Njam, WiFi/mob. dati ir tie, kas noēd štromu idlojoties. Citādi arī smārts var izturēt vairākas dienas (ar pieticīgu zvanīšanos/spaidīšanu). Will try this.

RicoPico
    Participant

Jau sensenatpakaļ Marketā maniju šo softiņu. Tā arī viņš mani neuzrunāja. Pa nakti mans aparāts ir piesprausts pie vada un netu ņem no wi-fi (nav žēl). A pa dienu nav nepieciešamības taupīt štromi. Emergency gadijumā esmu nodrošinājies ar lādētāju arī darbā un auto. Principā, pērkot tārluni, es rēķinājos ar biežās uzlādes nepieciešamību, un uztveru to kā normu, ka gulētejot aparāts jāpiesprauž pie vada.

usins
    Participant

nezinu, es uz nakti vnk atrubīju wifi un 3g, tas izdarāms ar ērtu widget uz darbavirsmas. dat atrubīti, un no rīta visas ziņas, epasti salec iekšā, kamēr saģērbjos. Un pat varu iztikt bez šī softa, kurš pats arī kontrolējot tērē elektro resursus.

Jaunzems
    Participant

Un cik pati šī aplikācija patērē? [img]https://forum.pleaseignore.com/Smileys/default/spray_trollface_copy.png[/img]

izredzētais
    Participant

vaitad pats wifi un mobile nets bez aktīvajiem savienojumiem pietiekami nenoēd bateriju lai vienkārši to uz nakti slēgtu ārā?

RicoPico
    Participant

Tā viš i. Patstāvīgi aktīvs Wi-Fi (un bļūtūs) izēd baču ka nemetas! Ir gadijies no rīta aizmirstas izslēgt to wlan un ap 18:00 jau attapties ar mirstošu trubu kabatā. Līdzīgi ir ar 3G, bet nav TIK traki.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā