Nokia atvadās no Symbian pirms laika

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Nokia atvadās no Symbian pirms laika

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā ziņo The Register, Nokia vairs izlaidīs tikai vienu viedtālruņa modeli ar operētājsistēmu Symbian, kurš būšot visai veiksmīgā N8 pēctecis. Vēl pirms gada kompānijas vadītājs Stīvens Elops solīja saražot vismaz 150 miljonus Symbian tālruņu. Bet nu plāni mainījušies, jo pēc šīs OS pieprasījums krities straujāk, nekā paredzēts.

Pārejas periods uz Windows Phone izraisījis Nokia zaudējumus 1,07 miljardus eiro (2011. gads). Arī par 2012. gadu Elops neko neprognozē. Symbian krahs izraisījis problēmas daudziem tūkstošiem Nokia darbinieku. 3 tūkstoši Symbian izstrādātāju tika pārcelti uz ārpakalpojumu firmu Accenture, bet 4 tūkstoši – atlaisti.

Atbilstoši Stīvena Elopa pagājušā gada maijā teiktajam, esošo Symbian tālruņu īpašnieki uz programmatūras atjauninājumiem varot cerēt līdz pat 2016. gadam.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nokia_n8_002_1.jpg[/img]

Avots 1, 2.

aviators
    Participant

Cik dumjam būtu jābūt, lai ticētu Nokias atbalsta solījumiem Simbiānim…. Elops savu uzdevumu – nogremdēt Nokia ir paveicis spīdoši. AntiPR ir briljantspožs.

Jaunzems
    Participant

Es gan ceru, ka tās ir tikai baumas…

barkley128
    Participant

Pilniigi pieljauju, ka taa arii vareetu buut, bet jau tagad apskatot wondows mobile 7, man symbians patiik vairaak kaa jebkad.

Pagaidaam paspaidot taadu telefonu skjiet viss eerti, smuki, ir jaaiebrauc, lai izprastu, bet nostraadaats ui ir patikami. Bet koliidz centies manipuleet ar failiem, izmantot kaut to pashu bluetooth, kopeet failus, vai paintereseejies par multitaskingu taa ir.. 0_0

https://www.xda-developers.com/windows-mobile/windows-phone-7-series-has-microsoft-failed-part-2/

Evers
    Participant

Paradoksāli, ka blakus rēgojas Shady veidotais tests ar nosaukumu “Tests: Nokia 700 – Symbian atdzimšana?” 😀

barkley128
    Participant

Tas bija jautaajums uz ko atbilde ir NĒ! 😀

depo
    Participant

Pēdējais simbiānis laikam būs Nokia 803-ekrāns tāds pats,jaudīgāks procis un operatīvā atmiņa,NFC atbalsts,kamera tāda pati,bet viss gan baumu līmenī… https://www.phonearena.com/news/Nokia-803-leaks-out-an-optical-camera-equipped-Nokia-N8-successor-on-Symbian_id24710

Ar dievu,Nokia…

iKey
    Participant

tev es piekrītu.

pēdējais Redmondas lolojums, kurš bija cienīgs saukties par smārtfonu OS ir WM 6.5.5

WP7 nav smārtu operētājsistēma, tā ir tikai featurefone OS.

Tikai nesakiet, ka visi telefoni ar tačskrīnu ir smārti. Nokia Touch&Type sērija, pirmie LG un Samsung sensroekrānu telefoni un tā tālāk.

Raivix
    Participant

Varbūt arī Symbian’am ir pienācis gals, bet tomēr man patīk Nokia telefoni ar saviem kvalitatīvajiem korpusiem, piemēram, N8, pretstats plastmasīgajiem Samsungiem, kas man arī atsit visu vēlmi tādu lietot. Ir patīkami lietot produktu, par kuru pašam prieks.

depo
    Participant

Tagad jau var izmantot silikona ietvarus un korpuss kā jauns visu lietošanas laiku un, bez tā,es savu nokia būtu nometis zemē hvz cik reizes.Otrajai galaktikai ietvars ar papildus baču https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-SAMSUNG-i9100-GALAXY-S-2-II-POWER-PACK-CASE-/170682605949?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item27bd79e17d#ht_3707wt_932

grisha
    Participant

IZklausaas ka buus jaapaarvaacas uz ko citu. Windows Phone noteikti nelietoshu. Man gan tam ir daudz laika, jo tikko esmu jau nomainiijis telefonus.

BERILS
    Participant

un ko es jums vīri saku…. piz**ts simbijāni , PIZ**** !!

darklight
    Participant

Da neko ar viņiem nevar saprast. Sen jau solīja simbijāni likvidēt, tad pēkšņi ņem un izlaiž Belle.

Nettwerk
    Participant

barkley128 buutu paskatiijies cik vecs ir tas raksts un tur daudz kas sen jau ir atrisinaats. Muah… Man piemeeram WP7 ljoti patik, kad paraadiijaas pirmaas skices ar metro UI u.c. info par WP, tad jau zinaaju, ka veelos taadu. Taatad mani uzrunaaja tas vienkaarshums, kas ir tajaa. Beidzot pirmaa OS ar minimaalismu, un kura tieshaam skaisti darbojas. Es tik varu tikai piekrist shim:

[img]https://blogs.msdn.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/communityserver-blogs-components-weblogfiles/00-00-01-39-81-metablogapi/7587.I_2D00_Love_2D00_Windows_2D00_Phone_2D00_Icons_2D00_small_5F00_418EBD38.gif[/img]

iKey
    Participant

BELLE IR OFICIÄ€LI IZNÄ€KUSI!!!!!

Raivix
    Participant

Tāpēc, ka Nokia nedzīvo tikai šodienai. Viņi izlaiž atjauninājumus arī divus gadus vecām ierīcēm, to vajadzētu darīt visiem ražotājiem, tikai citi nez kāpēc par to piemirsuši…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?