Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Nokia. Dinozaurs izmirst.
Sadarbība ar Microsoft arī nav devusi cerētos augļus, jo Lumia viedtālruņu līnija, uz ko Nokia likusi visas cerības, nedarbosies
Otrs – Ķīnas kļūda. Š obrīd Ķīnu burtiski pārpludinājuši Android viedtālruņi, tai skaitā vietējā ražojuma, kas nopērkami burtiski par sviestmaizi. Vai kādam šādos apstākļos vajadzēs relatīvi visai dārgos Nokia ražojumus ar S30, S40 vai Symbian – tas ir vēl vairāk apšaubāmi.
Vēl satriec fakts, ka pēc 14 gadu līderpozīcijām Nokia ir zaudējis vadošā tālruņu ražotāja statusu. Protams, kompānijas parastos jeb “pogu” tālruņus vēl pagaidām pērk, bet tas vairāk attiecas uz vecāko paaudzi. Jaunatne iecienījusi modernas mobilās interneta ierīces, un tā arī ir nākotne.
Atkal paziņots par ražotņu un projektu slēgšanu Somijā, Vācijā, Kanādā, kā rezultātā 1,5 gadu laikā darbu zaudēs 10,000 cilvēku. Pavisam S. Elops kopš nākšanas CEO amatā 2010. gadā atbildīgs par jau 40,000 bezdarbniekiem.
Nākamais etaps – kompānijai jāsagrabina kārtējais 1 miljards € Nokia pārstrukturēšanai. Vai tas ko dos, rādīs laiks.

(foto – AFP/LETA)
Visi mūsu pēcteči arī būs krāsaini. Tikai un vienīgi tādēļ, ka iedomīgie bālģīmji ir mazākumā uz šīs bumbas, ko mēs saucam par planētu “Zeme”.
Viss notiek tā kā tam ir jānotiek. Arī man, kopš neseniem laikiem, ir SAMSUNG telefons. Ne viedtālrunis. Toties tas ir triecienizurīgs, mitrumizturīgs un arī baterija tam gaidīšanas režīmā “baro” telefonu 2 mēnešus. Manim ar maniem specifiskajiem darba uzdevumiem,tas ir optimālais variants. Darbina šo telefonu OPEN SORCE un nevis kaut kāds WIN mistrojums.
Ierīce, kas vienkārši strādā.
Vienmēr esmu cienījis tās kompānijas produktus kā patiesi kvalitatīvu preci, bet laikam tauta nespēj novērtēt neko, kas nav samsung vai iepuvis ābols.
Kāda jēga no kaut kāda s**a vārdā jaunais SamSungSons ”kurš pēc ikdienas skrējiena nojūdzas apgalvojot, ka redzējis NLO kurš gatavo spageti.”
Nokia – kvalitāte
SamSungSons – 1am vienkāršam modelim bija laba baterija, bet ”viņš apgalvo, ka viņš ir Stigs”
Iegrauzstais ābols – milzīga kvantitāte! Pat 3310 kvalitatīvāks!
Un galu galā, kur tad Microsoft liktu savu WP? Viņi arī liek lielākās cerības uz Nokia, kurš arī ir gandrīz vienīgais WP telefonu ražotājs. Varbūt ar WP8 iznākšanu kaut kas mainīsies.
man joprojam nokijas telefons 😀
Preses relīzes