Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Nokia GPS navigācija – turpmāk bez maksas
Pēc Canalys datiem, 2009. gada beigās 27 miljoni cilvēku lietoja Nokia GPS. Tagad kompānija cer šo skaitli dubultot.
Atceramies, ka līdzīgu aplikāciju jau agrāk piedāvāja Google, bet šai gadījumā Nokia ir ārpus konkurences: GPS pakalpojumi ar soļu navigāciju pieejami 74 valstīs 46 valodās, kamēr Google – pagaidām tikai ASV teritorijā. Bez tam Nokia serviss ļauj skatīties pilsētu kartes 180 valstīs, un 10 valstīs saņemt informāciju par satiksmes sastrēgumiem.
Ja salīdzina GPS navigācijas izdevumus – Nokia Ovi Maps patērē 10 reizes mazāk interneta trafika nekā analoģisks Googles serviss. Tas tāpēc, ka Nokia lieto oriģinālu hibrīdtehnoloģiju, kas uzklāj vektorgrafiku iepriekš atmiņā saglabātām kartēm. Turpretī Googles GPS programma pat pie mēroga maiņas ielādē karti par jaunu.
Papildinformācija un lejupielāde – šeit
Es jau neatteiktos no kādām sakarīgām kartēm savā 6233, vēlams jau nokaāātām, lai nav jātērē GPRS. Pagaidām tikai Google maps esmu dabūjis.
P.S. GPS neinteresē. Gribu karti, lai nav papīra jāstaipa līdzi.
Sorry, bet man par velti nekas nenotiek. Uz sava mobilā uzliku jauno versiju, palaidu softu, uzliku maršrutu, bet pēc pāris sekundēm, parādās uzraksts, ka navigācija (kājām vai ar auto) ir maksas pakalpojums. Te tev nu bija navigācija par velti….
noteikti ka vajag atjaunināt vispirms to programmu!!!
Sorry, bet man par velti nekas nenotiek. Uz sava mobilā uzliku jauno versiju, palaidu softu, uzliku maršrutu, bet pēc pāris sekundēm, parādās uzraksts, ka navigācija (kājām vai ar auto) ir maksas pakalpojums. Te tev nu bija navigācija par velti….
noteikti ka vajag atjaunināt vispirms to programmu!!!
Man tas pats, vakar pamēģināju atjaunot softu un kartes, nekas nemainās 🙁
Labots: Izdevās uzlikt atjauninājumu, lai itkā būtu bezmaksas navigācija, taču pēc šī atjauninājuma vairs nevar palaist Nokia Maps 🙁 🙁
Preses relīzes