Nokia izlaiž pirmo lēto, bet jaudīgo viedtālruni

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Nokia izlaiž pirmo lēto, bet jaudīgo viedtālruni

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā jau savulaik izteicās Nokia šefs Stīvens Elops, Nokia nākotnē stiprinās konkurētspēju ar zemām cenām. Š ie vārdi nav pārspīlējums, jo iznācis advancēts modelis Nokia 500 ar ieteikto pārdošanas cenu vien 150 eiro.

Nokia 500 apgādāts ar 1 GHz procesoru, līdz kliņķim piebāzts ar jaunākajām tehnoloģijām; par tā vienīgo trūkumu var uzskatīt Symbian Anna OS, ko Nokia jau it kā aizlaidis pensijā. Arī Nokia Maps navigācija ir par brīvu.

Bez mobilā interneta būs arī Bluetooth 2.1 un Wi-Fi b/g komunikācija, 2 GB iebūvētā atmiņa + microSD atmiņas karšu slots, kā arī 5 MPix kamera. Displejs – 3,2″ (640 x 360). Līdz ar to Nokia 500 būs ne tikai viens no lētākajiem viedtālruņiem, bet arī vieglākais ar Symbian^3 – svars tikai 93 grami.

Modelis pārdošanā nonāks gada 3. ceturksnī melnā krāsā ar maināmiem 6 krāsu aizmugures vāciņiem. Komplektā ietilps 3 gab.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_nokia_500_specifications_dimensions_azure_blue_54b6c_1.jpg[/img]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=24xPEo0FFlY&feature=player_embedded[/youtube]

Nokia blogs

rodgerz
    Participant

Par tādu cenu nevar neņemt!

Kualds
    Participant

Jā, vot šādu cenu es saprotu!

Jaunzems
    Participant

Problēma tāda, ka tas ir ARM11 procesors. Kas modernam procesoram ir ekvivalents 400MHz jaudai.

cracks
    Participant

No personīgās pieredzes šos lētā gala skārienjūtīgos nokia tālruņus nevienam neiesaku iegādāties. 😉

jurgenz
    Participant

khm, LG P500 būs labāks variants, ja es tagad gribu pirkt telefonu, ne?

msh
    Participant

Gribi teikt ka visos gaifõnos un samsūda galaktikās utt nav ARM?

msh
    Participant

93 grami, laikam būs no kaut kādiem sūdiem uztaisīts, mans 5g video īpoc pēc cietuča aizstāšanas ar CF karteli joprojām sver 15 gramus vairāk 😀 😀

Jaunzems
    Participant

Nē, jo jaunie procesori ir bāzēti uz Cortex, kas ir par vienu paaudzi jaunāks par ARM11. Saprotu, ka Nokia 3310 entuziastam es runāju svešā valodā, bet pacenties netroļļoties.

aviators
    Participant

Video var redzēt, ka nekas kopš 5800/5530 nekas nav mainījies…Bremze un vēlreiz bremze. Un, protams, ik pa brīdim žagas. Nav vajadzīgs skārientelefons, ja viss notiek lēni un lēni. Man noteikti būtu žēl pat to 150eur… Piedod, nokia, bet laikam tavs ceļš bedrē ir neatgriezenisks.

Jaunzems
    Participant

Es šitādu iegādātos kaut vai tikai kā navigatoru. Nu lieliskas tās Nokia kartes.

msh
    Participant

Piedod, par klucijām nekad neesmu fanojis un 3310 man ir tikai sagadīšanās pēc, beidzot tā vietā ir mobis, kādu vēlos – M55 🙂

Nu, paaudzi jaunāks, bet salīdzinājums kur? 😀 Cik reižu tas cortex ir stiprāks par tādas pašas taktsfrekvences iepriekšējās paaudzes veidojumu? :>

Evers
    Participant

Priekš tās cenas, pat kā symbian nīdējs teikšu, ka pēc specifikācijas izskatās tīri ņemams aparāts, tomēr jāpiekrīt msh – aizdomīgs svars, korpuss varētu būt diezgan sūdīgs.

jurgenz
    Participant

ovi maps tagad ir pieejamas arī android un iOS. 🙂 kkur šitais bija rakstīs pirms nedēļas vai divām 🙂

Jaunzems
    Participant

ARM11: 1.2 DMIPS/MHz

ARM Cortex A8: 2.0 DMIPS/MHz

ARM Cortex A9: 2.5 DMIPS/MHz

Evers
    Participant

msh, Siemens M55? Tam tač pogas bija neērtas un vispār Siemens telefoni manās acīs kļuva slikti kopš viņiem parādījās krāsainie ekrāni, nu dikti bremzīgi palika. Tad jau labāk A52 (pašam bija) vai A55. 😀

msh
    Participant

Pogas varētu būt neērtas ja pirksti tizli 😀 Mazas, ērtas podziņas 😀 Nezinu kas tev tur ir milzīgi bremzīgs, bez tam, šitento modeļu ekrāniem ir pluss – var kompim pie paralēlā porta pieslēgt 😀 Par širpotrebu klasēm nekad neesmu fanojis, tāpēc A man nekad nav bijis.

Reku mani M55 😀

[img]https://content22-foto.inbox.lv/albums164843968/mshathlonxp/dzhaadi_nieki/10xM55.jpg[/img]

Ralfie
    Participant

Ooo.. šitāds man ar bija 2003. gadā.. no tiem laikiem iepatikās modificēt telefonus.. biju pat usbcom kabeli nopircis fw šūšanai un sistēmfailu maiņai 🙂

nākošais bija S65.. 😉 Tākā saprotu par pogām ko msh saka.. man patika.. bet tas bija 8 gadus atpakaļ

Ralfie
    Participant

Starpcitu, kādam nevajag Siemens S65 zibspuldzi? der visiem 65. sērijas aparātiem ar fočiku.. 😀 Atdodu tāpatvien

mist
    Participant

Ovi maps priekš andrīša un ios tieši tā pat kā google maps! Un tā nav nekāda navigācija! Vēl nepiekritīšu autoram par symbian anna tagad tikai pirmie eksemplāri parādījušies, kā var rakstīt palaiduši pensijā! Par S60 un Symian^3 gan tā var teikt! Pašam N8 tehniski ideāls aparāts, softiski galīgi nav! Par šo N500 droši vien tāpat varēs teikt!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?