Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Nokia prezentē klēpjdatoru
netbook’i
„Arvien vairāk cilvēku mūsdienās vēlas panākt vairāk labuma un efektivitātes tieši no mazajām un mobilajām ierīcēmâ€, tā apgalvo Nokia pārstāvis Kai Oistamo, „Mūsu devīze ir „Connecting People†un šis ir pavisam dabisks attīstības solis no mūsus puses. Nokia’i ir liela pieredze tieši mobilitātē – ilgs akumulatora darbības laiks, lielisks dizains un, protams, ik brīdis savienojumā – ar šīm lietām mēs varam izveidot, ko tik tiešām iespaidīgu. Ar šo mēs padarīsim personālo datoru vēl vairāk sociālāku, atvērtāku, izpalīdzīgāku un vēl vairāk personālāku!â€
Pēc tehniskās specifikācijas, Nokia Booklet 3G būs 10 collu liels un uz tā „griezīsies†Microsoft Windows operētājsistēma. Baterijas darbības laiks būs – 12 stundas. Ierīcē būs iebūvēts 3G/HSPA un WI-FI savienojuma atbalsts. Ierīcei arī būs HDMI savienojuma atbalsts, kā arī vebkamera, Bluetooth, SD karšu lasītājs un A-GPS ar Ovi Maps programmatūru.
Sīkākas detāļas, kā cena un pieejamais datums, būs pieejams Nokia World Event pasākumā – 2.septembrī.
[youtube]
Tiešām fascinējošs datoriņš, briesmīgi smuks tas alumīnija dizains. Lai gan īsti vēl man nav skaidrība par to HD-Ready displeju, priekš 10 collām HD izšķirtspēja liekas “mazliet” perversi. Prasās vismaz 12. 😀 . Tiem, kas lieto iBiroju vai kādu konkurento piedāvāto mobilo interneta pieslēgumu, patiks tas, ka nebūs vairs jāvazā līdzi tas modulis. Simkarti pa taisno iekšā un aidā. 🙂
Par tēmu: liekas, ka Nokia atkal taisās spekulēt tikai ar savu vārdu, un ar to uzskrūvēs cenu? Pats PC tieši tāds pat kā desmiti citu…
A-gps gan nepatīk.. a-gps orientējas pēc mobilo sakaru torņ iem? mirušākās pilsētās (kur gps būtu nepieciešams vairāk) nestrādās 🙂 kā īsti ir ar to a-gps – tas ir maksas pakalpojums no mobilajiem operatoriem, jeb bezmaksas fīāa?
ehex raksts uzvarēja 🙂 .
Tiešām fascinējošs datoriņš, briesmīgi smuks tas alumīnija dizains. Lai gan īsti vēl man nav skaidrība par to HD-Ready displeju, priekš 10 collām HD izšķirtspēja liekas “mazliet” perversi. Prasās vismaz 12. 🙂
nekas traks ja njem ka HDREADY ir 1280×720
ta tik vien buus! pacel ikona skas Win7 ta jau ir palielas un viss buus OK!
kas vainas glossy’am? personīgi es matētos ekrānus ciest nevaru .. 🙂
Ciešanas tomēr it pārāk subjektīva lieta. Š is Nokia’s aparāts ir domāts tādai mobilai, proti, outdoors lietošanai un šādos apstākļos glossy ekrāni parasti vairāk izskatās pēc spoguļiem, kurā var redzēt sevi un to, kas aiz muguras, bet tas, ko vajadzētu redzēt nav redzams. Tāpēc arī profesionaliem biznesa laptopiem (tipa Mac Book Pro dažām versijām, ThinkPad X301, ThinkPad T400s u.c.) liek matēto ekrānu, kas mazina atspulgus. Glossy tomēr ir konsumeru padarīšana – tā lai mājās košās krāsās filmas laistās. Viens mans labs paziņa arī nesen nopirka jauno iMac maketēšanai un tagad mokās – tur istabā aizvēru aizkaru, lai nav atspīdumu ekrānā. Apple kretīni salikuši glossy visiem jaunajiem iMac.
kas vainas glossy’am?
Kaut vai tas, ka kaitē acīm. Nemaz nerunājot par spoguļa efektu. Ne tikai ārā, bet visur, kur spilgta virzīta gaisma.
Ekrāns tomēr spīzdīgs 🙁
Žēl.
Jauki, bet iespējams uzsitīs nenormālo cenu ar savu zīmolu NOKIA, un tas atkal man nepatīk. 🙁
Skaidrs, ka maksās dārgāk par tām plastmasas grabažām. Par to nav šaubu (alumīnija korpuss, visi hdmi utt.)
Preses relīzes