Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Servera puse (php, java, ruby, perl, python) › Notepad.lv sakumlapas raksta PHP uzlabojums
Man ir tāds neliels ieteikums Notepad.lv lapas programmētājam. Lai pie raksta ievadiņa beigās neparādītos jautājuma zīmītes pie norauta vārda garumzīmes tad ir labs risinājums.
300) {
$ext = “… read more“;
} else {
$ext = “”;
}
function elliStr($s,$n) {
for ( $x = 0; $x < strlen($s); $x++ ) {
$o = ($n+$x >= strlen($s)? $s : ($s{$n+$x} == ” “?
substr($s,0,$n+$x) . “…” : “”));
if ( $o!= “” ) { return $o; }
}
}
echo (elliStr(”$text”, 300)) . $ext;
?>
Š ādā veidā netiks norauts teksts vārda vidū , bet vārds tiks nobeigts!
Paldies gudrajam cilvēkam, jo tās jautājumzīmes totalitāri kaitina… 🙂
Cepums! 🙂
Vairāk info:
???
TAS BUUS IEKSJ V3!!!! 😀
😀 😀 😀
Man personīgi tādas jautājumu zīmes nerādās. Rādās normāli … 3 punkti, kas simbolizē, ka raksts tiek turpināts. Varbūt uz citiem pārlūkiem, kas savādāk, uzmetīšu aci, kad sanāks brīvāks laiks. 🙂 Tnx par ieteikumu.
Nu paradīsim ja neesi pamaijis
Un pārbaudīju ka ši lieta jebkurā gadījumā rādās uz visām populārākajām pārlukprogrammām FF, IE, Opera…
Jā, tieši tā. Vai tad title neko neizsaka. Man kaut kā pēdējā laikā nepatīk pieturēties pie novecojušām metodēm. Gribu ko jaunu, modernu. Skaties kaut vai to pašu tvnet.lv, pirmam rakstam ir ievads, pārējiem nav. Un ja tu tā paskaties no malas, tu lasi kas tur zemāk rakstīts vai spied uz reiz pilno rakstu?
Te jau vairs neiet runa par to vai ievadrakstu radīt vai nē! Tā jau ir gaumes lieta un dizaina kopražojums…
Bet runa iet par to ja rādam ievadrakstu, tad programmētājam ir jāparūpējas lai teksts parādas kā nākas.
Piemēram, kāds būtu labums no ievadteksta, ja nerādītos vārdiem garumzīmēs. Pofig, ka nava garumzīmes galvenais, ka virsraksts ir pareizi uzrakstīts.
Tas tikai parāda programmētāja izdarību. Vai nu programmētājs nemāk izdarīt darbu līdz galam, ja reiz rādās ievadteksts ar neparedzētu nepilnību, vai arī programmētājs ir slinks, lai ievietotu vienu mazu funkciju, lai teksts radītos normāli.
P.S. Š eit nav ko apvainoties, bet nu ja es šādu lietu pamanu mājaslapā, tad kāds man priekštats var rasties par WEBU un WEBA programmētāju!
vinjsj nevar pieveersties notepaadam, taapeec, ka ir aiznjemts ar lapu veidosjanu klientiem! :>
un vispaar no tehniskaa viedoklja analizeejot tevis doto kodu, man buutu daudz kur piesieties, saakot jau vien ar to, ka neviens normaals programmeetaajs neizmanto dubultpeedinjas lai iestatiitu/izvadiitu tekstu php kodaa. tam tiek lietotas parastaas ‘ veida. pamatojums: lietojot dubultaas peedinjas, rodas lieka servera papildus noslodze, jo php dzineejs skenee cauri visu tavu tekstu vai tur nav iebaazts kaads mainiigais.
echo (elliStr(”$text”, 300)) . $ext;
kas tas taads? tur vispaar nevajag ne taas iekavas aiz echo, ne arii peedinjas pirmajaa f-ijas parametraa. atkal lieki suudi. tur pat atstarpi starp punktu nevajag.
echo elliStr($text, 300).$ext;
sjitaadi koda piesjaarnjotaaji ir jaaizniicina. hostingprovaideri deelj jums dzer aspiriinu! :>
to garo penteri ar if… else… arii var uzrakstiit daudz iisaak
$ext = strlen($text) > 300 ? ‘… read more‘:”;
un vispaar mlje, kaapeec tas skaitlis 300 nav defineets mainiigajaa, ja jau reiz tiek izmantots vairaakaas vietaas. sjitaa te daudzi internetveikali ir kodeeti. viens un tas pats headeris sabaazts 1000 failos, un pie viena burta izmainjaam tad ej un maini visos :> sjaraskjini :>
Redzu WEBA kļūdu, iesaku veidu kā iespējams to var izlabot.
Š o kodu es neta atradu gatavu. Tavs nobērums par to ka man līkas rokas un ir kur piesieties pavisam nevietā.
Visas sūdzības var izteikt šeit.
Ja mēs gribam piesieties pie katra kurš mēģina šo lapu uzlabot, tad nu čaļi šis projekts nekur tālu netiks.
P.S. Pat forumā redzams, ka ir cilvēki kas gatavi palīdzet ar savam idejām.
P.S. Pat forumā redzams, ka ir cilvēki kas gatavi palīdzet ar savam idejām.
Jāizveido diskusija kur cilveki var palīdzēt notepad.lv, teiksim viens taisa radio, otrs, nezinu, ielike savā lapā banneru uz lapu, trešais taisa to, ceturtais to… Neko nezinu… 😀
Reāli cik es varu atkārtoties, ka v2 netiek uzlabots un netiks. Lai rādās tā jautājuma zīme, tev viņa tā nervē laukā? Ir reāli daudz citu lietu lapā, kur es pats sev piesienos, ka murgaini saveidojis, bet nu nejau šitā sīkā jautājuma zīme 🙂
Apgalvot, kā kāds ir nejēga, ir nevietā, kā jau pats minēji kodu atradi netā, tad nu apskaties uz sevi, piekrītu Mr.Death. Protams ir apsveicami, ka centies palīdzēt, bet piepisties par sīkumiem vai tiešām tas ir prāta darbs? Man nav tiešām laika, darba līdz kaklam. Visas jaunās ietas veidoju iekš v3 bug un fīču listes. Un atkārtošos vēlreiz v2 netiek uzlabots, ja nu vienīgi ielikts kāds banneris, etc.
Ja gribi helpot, nelien kodu lauciņa. Kā jau Dagreivis teica, veido radio, zīmē bannerus, piesaisti sadarbības partnerus.
Par tālu netikšanu tu varētu teikt par kaut kādu maksas projektu, šeit viss notiekās uz brīvu gribu un bezmaksas.
Preses relīzes