Notiek strīdiņi par Windows 10 ikonām

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Notiek strīdiņi par Windows 10 ikonām

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Nav noslēpums, ka jaunās, “plakanizētās” Windows 10 ikonas cilvēkus burtiski tracina. Jaunajā laidienā 10041 iekļauta aptauja, kurā Microsoft grib uzzināt patieso lietotāju attieksmi. Aptauja notiek lietotnē Feedback Lab, tur prasa reģistrēties, bet pēc tam pasaka, ka pakalpojums pārpildīts, un būšot jāgaida nezin cik ilgi. Vienam testētājam no Neowin izdevies piekļūt, un viņš stāsta, ka tikuši piedāvāti arī alternatīvi dizaini. Bijis jāizvēlas, kādas ikonas labāk patīk.

Attēlā redzamās alternatīvās ikonas nav tik pārmērīgi vienkāršotas kā distributīvā iekļautās. Neowin centās noskaidrot, vai nākotnes buildos tās tiks izmantotas, bet konkrēta atbilde netika saņemta.

Agrākie Windows XP un Vistas dizaineri stāsta, ka viņi bieži saņem e-pastus un vēstules ar jautājumu vai viņi arī piedalījušies jauno ikonu radīšanā. Atbilde bija kategorisks “nē”. Tomēr šiem dizaineriem esot pozitīva pieredze darbā pie Microsoft, un ja tikšot aicināti, tad arī palīdzēšot.

Pilnizmēra attēls

[img]https://notepad.lv/userpix/28_1_screen_shot_20150318_at_112846_am_1.jpg[/img]

Neowin

MeistarsUnVergs
    Participant

Jo taalaak jo trakaak. Windows XP dizains bija jau galiigs meesls gan vizuaalaa gan lietojamiibas puses. Liekas ka Windows 10 paarspees ieprieksheejos rekordus, gluzhi kaa Windows 8 paarspeeja Vista kretiiniskuma zinjaa.

Nekas labaaks vizuaali un funkcionaali par Windows 98 un 2000 nav bijis. Ne velti taas bija Microsoft un Windows sasniegumu virsotnes.

msh
    Participant

MUV, es kaut kā vienīgo atšķirību manu krāsā un noapaļojumā, un pieraduma pēc lietoju Royale tēmu – neko labāku kantanajā, tfu, klasiskajā brīnumā neredzu.

Samuraj, vai tiešām nav iespējams publicēt ziņas par kaut ko aktuālu? Vai tiešām šitento lapu apmeklē tikai – izteikšos tieši, jo aplinkus nemāku izdomāt kā to pateikt – plānā galdiņa urbēji kas dročī uz neiznākušām, mazliet izmainītām esošajām operētājsistēmām – ? Lasot noutpadu rodas iespaids ka bez kārtējā maikrosofta sviesta cepšanas IT pasaulē īsti pat nekas nenotiek.

samurajs
    Participant

Tad man vajadzēja rakstīt par kārtējo lētuci Lumia 430, ko tāpat neviens nepirks? 😀

Windows 10 un tā izstrāde ir pasaulē visaktuālākais, jo ar to nāksies saskarties katram no mums. Patiks vai nepatiks.

msh
    Participant

Jā, par to aktuālumu te jūs cenšaties radīt tādu iespaidu – IT jaunumos 5 no 10, jaunākais rakstos 6 no 7 – man slinkums pārskatīt, varbūt jāraksta nevis “jūs” bet “tu”. Viss tas pasāciens ir ziepju operas dzeltenās preses līmenī, un ziņas tikpat svarīgas un aktuālas. Apmēram tas pats, kas publicēt kāda krievu ražotāja kārtējā 20-30 gadus vecā modeļa kosmētisku atjauninājumu, kurš vēl nav izlaists, ar mērķi uzkūdīt tautu uz cepšanos par to, ka, lūk, sēdekļiem pārvalki ir citā krāsā un durvju rokturiem forma ne tāda, lai arī fabrīķī visiem pie kājas, ka tirliņi par to cepas. Ja neskaita tās retās reizes, kad pats maikrosofts prasa atsauksmes – kāda no šitā visa jēga? Es kā cilvēks, kurš internetu sācis lietot relatīvi vēlu [2002. gads] droši vien esmu kaut ko palaidis garām – winxp, win2k un win me izstrādes laikā arī internetā gāja vaļā šitāda netīrās veļas mazgāšana?

Drīkst šito saukt par žults izgāšanu, bet tā ir žults, kas krājusies vismaz kādus 7 gadus. Normāli vajadzētu kādus divus rakstus – “Microsoft gatavo kārtējo Windows Vista atgremojumu, sauksies Windows 10. Iznākšanu prognozē tad un tad.” un “Microsoft izlaidis kārtējo Windows Vista atgremojumu, Windows 10. Niknāku dzelžu iznākšanas rezultātā darbojas ātrāk, lai arī resursus patērē vairāk. Pie jaunām funkcijām pieminiama “I’m dumbass” ikona blakus “Ok” un “Cancel” kas automātiski izpilda visu kas vajadzīgs”, bet visu šito netīro veļu atstāt priekš pokemoniem.com un lameram.ru.

richijs
    Participant

win 98, 2000 tikai lietotāja saskarsme bija laba (tiem kam nepatīk bling, bling) bet pati sistēma ne visai sākot ar to, ka faktiski pēc jebkuras programmas, atjauninājuma instalācijas prasīja restartu beidzot datora iesalšanu palaižot, kādu programmu, spēli.

Ja windows 8 oem dos windows 10 tad lietošu to.

msh
    Participant

winxp arī prasa, bet reti kad tas ir vajadzīgs. Princips tas pats, kas mašīnai ņemoties ar elektroniku – visos manuāļos atbildības novelšanai pirmais vai otrais punkts parasti ir “atvienojiet aķi”, bet dabā tas gandrīz nekad nav vajadzīgs.

Andron MacBeton
    Participant

Nēē, Glamurdaj, tev vajadzēja rakstīt par to kā tu pa 360€ Metalurgā strādā.

Nu un nedaudz par to kā Liepājas dome atkal nopirka 122 kompjus, ar OEM win8.1 un M$office.

samurajs
    Participant

Beton, es vēl nestrādāju Metalurgā, jo KVV nav izdevies iepirkt lūžņus kausēšanai par vēlamo cenu. Fakts, ka Zaharjins & Co. savulaik uzmeta gan leišus, gan poļus, tagad nes augļus. Bet varu autoritatīvi apgalvot, ka velmētavā NEVIENS par 360 eur nestrādā, reālā summa ir 2x lielāka.

samurajs
    Participant

Draudziņ, ieteicu atcerēties vienu nozīmīgu lietu: Notepad ir komūnas portāls, nevis Samuraja privātblogs. Samurajs par darbu šeit neko nesaņem. Tad kāpēc Tev nepadarīt Notepad labāku ar saviem rakstiem? Vēl nevienam neesmu atteicis publicēties. Tāpat esam panākuši šeit pilnīgu demokrātiju, un jau vismaz gadu neviens nav banots. Ja nu retumis kādu lamuvārdu cenzējam vai postu dzēšam.

Un nesaki draudziņ, vārdus “es neprotu uzrakstīt”! Arī es reiz sāku no nulles. Vajag tikai gribēt. Jo gramatiku, ko skola neiemācija, to šeit izlabos.

Athlons
    Participant

ROKKASSS NOST NO SAMURAJA!!!11!

manā uztverē liekas ok, gan notepad saturs, gan pašreizējās win10 spekulācijas… ok, varbūt man ir zemas prasības, bet citos portālos savā dzimtajā mēlē neko daudz labāku neesmu atradis… skriet un meklēt aizjūras portālos pašu svaigāko infu nejūtu vajadzības…

ja atmiņa neviļ, tad jebkuram no *irsējiem ir iespējas pašam veidot un publicēt rakstus par aktuālajiem jaunumiem IT un tai pietuvinātās nozarēs… arī es palasīšu… 😀

nepatīk ko samurajs raksta, nelasi, durvis pac atradīsi… savas nožēlojamās dzīves žulti nevajag obligāti izgāst notepad.lv, cepumus par to neviens nedod….

msh
    Participant

Es labprāt, ja vien nebijis tas sīkums, ka es esmu sliņķis, ar vēlmi urbties tikai man interesējošos virzienos, kuru rezultātā man ir unikāla mašīna, unikāls velosipēds un unikāls dators, bet nekur tālāk. Tā nu es aiz gara laika ienāku te, a te priekšā kaut kas tāds, kas interesē mazāk par 1% no datorlietotājiem – maikrosofta netīrā veļa… 😀

web33
    Participant

+ 1

Anonīms
    Neaktīvs

Īstenībā visiem pajāt ko tā Liepājas dome iepirkuse.Laid tik tālāk tādā garā ,vismaz ir ko palasīt.

grisha
    Participant

Nez, plakanizaacija ir kljuuda, vismaz man taa liekas. Par laimi sen jau win nelietoju un netaisos lietot. Linux mint arii ir aizgaajis sviestaa, vismaz man taa traapijaas. Jaunais XFCE visas sajuutas sabojaaja. Naacaas uzinstaleet 16 versiju un tad apdeitoties uz 17. tad ir kau cik ok.

Reku links, ja kaadam vajag https://www.tecmint.com/upgrade-linux-mint-16-to-linux-mint-17/

shady
    Participant

Man vispār liekas nožēlojami, ka pasaulē eksistē tāda lieta kā diskusija par windows ikonām…. Sajūta, ka visi ir pārvērtušies par pokemoniem…

Samurajs jau nav vainīgs, nav jau laika katru dienu rakņāties un meklēt ko interasantu – paķēra pirmo, kas trāpījās no populāro ārzemju saitiem, tas arī viss. Bet fakts, ka pasaulē par to notiek diskusijas – tas ir vāks!

Kāda starpība, kādas ikonas? Johaidī, ņem un nomaini tās, ja kas nepatīk.

Varbūt atvērsim jaunu diskusiju par to, cik labs ir jaunais “X” linux distributrīvs, jo redz – nevisai izteiksmīga desktopa bilde defaultā uzlikta???

shady
    Participant

Kas vainas 17tajam? Man 17.1 stāv un neredzu neko sliktu.

(edit: man ir mate)

Aldis
    Participant

A kur problēma? Visi 3 tieši tā distra lietotāji pagānīsies un viss, nomainīs distru, vai uzkompilēs savu no nulles un dzīvos tālāk.. Linux-a desktop distru lielākā problēma ir to sadrumstalotība un mazais lietotāju skaits.. Mazākā problēma ir customizācija, jo katrs sev var sastellēt un salikt visu pēc sirds patikas…

Window-ā tieši pretēji. Daudz lietotāji, daudzi ar to ir sasaistīti, īpaši alternatīvu nav. Ikonas vai izskatu izdomā Redmondā, un ar tādu ej un dzīvo… ja nevēlies gruzīt klāt 3 personu programmatūru. (Piemēram Classic Shell gadījums)…

shady
    Participant

Nomainīt ikonas jau nav liela māksla arī uz windows….

Un par kaut ko tādu vispār satraukties…

samurajs
    Participant

Nu vajadzētu šo problēmu skatīt no mājsaimnieču viedokļa. Cik % datorlietotāju spējīgi paši nomainīt ikonas? Nu kādi 10, ne vairāk. Tātad pārējie 90%, ja ieraudzīs nesmukumu, vnk nepirks jaunu datoru ar Win10. Sēdēs uz sava vecā Win7 līdz dzelzis atņirgsies. Ne jau velti testētāju feedbackos lielākā daļa jautājumu ir ķipa “vai viegli atrast shutdown pogu?” vai “cik parocīgi ir Tīkla iestatījumi?”. Tātad priekš veikalinga dizains ir nr.1.

Un šinī gadījumā nebija kā Shady teica “samurajs paķēra pirmo rakstu…” Š ī ziņa visur bija pašā augšā, jo stāsts jau nav par ikonām. Stāsts ir par to, ka M$ intensīvi sadarbojas ar patērētāju, lai padarītu Windows labāku. Un tas nes augļus.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā