Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Novēlota vidējā izglītība
Gribētos zināt kā lai tagad tā sāk mācīties. Vienkārši iet vidusskolā kopā ar stipri jaunākiem skolēniem būtu nedaudz jocīgi… Kādas ir iespējas ar mājmācību? Ko vajadzētu darīt?
Ej vakara vidusskolā. Cik zinu, tādās daudzi ir nedaudz vecāki par vidusskolēniem.
Tās ir par maksu vai nē? 😕
Vai šeit kāds var nosaukt zināšanas, ko apguvis vidusskolā un kuras izrādījušās pareizas un noderīgas?
1) Darba devējiem pofig izglītība, ja “Galva uz pleciem ir”. Točna zinu.
2) Tad pastāsti ko esi iemācījies vidusskolā, kas nav absolūtas muļķības.
Man iemācīja pareizu gramatiku, svešvalodas, matemātikas, fizikas, ķīmijas pamatus utml. Protams, vēstures kurss, kādu to tai laikā pasniedza – bija muļķības. Un vēl šis tas.
Ä€… sapratu… tu šodien meklē jautrību? 😀
Man bija kursa biedrs viens, kas uzskatīja, ka tikai matemātika un programmēšana ir svarīga, viss pārējais, skolas programmā varējis nebūt. Tad nu lekciju pārtraukumos mēs interesanti diskutējām ar kursa biedriem visādas ar datoriem saistītas fīčas vai lekcijās apgūto tēmu, čalis bija atvērts un aktīvs diskusiju dalībnieks. Sākām runāt par jebkuru citu tēmu, kas nav saistīta ar datoriem vai matemātiku… Piemēram, par sportu, puisis apklusa un norobežojās. Sākumā domāju, ka viņš nepiekrīt vai kā. Izrādās, viņš vienkārši tajās jomās nezina neko daudz un arī nevēlas zināt.
izliecies
Gramatika
Svešvalodas
Matemātika
Fizika
Ķīmija
Labi, par vēsturi
😀
Ðйзек Ðзимов: Путеводитель по науке.
P.S. Es tāds nebiju, par ko arī tagad nožēloju.
P.P.S. Vakarskolas ir bezmaksas, gluži tāpat kā parastās vidusskolas.
[youtube]
Preses relīzes