Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Nvidia GeForce GTX TITAN Z
[youtube]
Autobots, roll out!
[align=justify]Protams, neko īsti neizsakošs modeļa numurs, skaitlis 790, ir šāda tehnoloģiskā brīnuma pavisam necienīgs, tāpēc tā vietā dzīvē tiek izmantots skaļais TITAN nosaukums, nule pieliekot vēl galā Z. Un ar Z, kā ar pēdējo burtu latīņu alfabētā, visādā ziņā uzsverot, cik galējs pasākums šis ir. Personīgi es būtu to nosaucis vēl kliedzošākā nosaukumā, piem., ZZ9 PLURAL Z ALPHA. Bet tas laikam neatstāj daudz variantu minējumiem, kāpēc es vēl joprojām sēžu un driķēju te Notepadā, jo šai industrijā vājprāts tomēr net… pag-pagaidiet, kad cenu uzzināsiet. Lūk, kur būs vājprāts!
Tā kā stress mūsdienās ir nopietna sociāla problēma, apturēšu nejēdzīgos runas plūdus un uzreiz atklāšu, ka šī šedevra MSRP cena ir -BAM!- 2999 USD(līdzīgi kā še šad un tad, šķiet, rīkojas kāds pilsonis K. Ba.)
I, for one, welcome our new Titan Z overlords
[align=justify]Ko vēl var aprēķināt? Lai arī GK110 ir salīdzinoši (un par spīti 7 bilj. tranzistoru) ļoti izdevies un energoefektīvs (kāpēc arī laikam Nvidia turpina to “slaukt sausu”) un tā TDP gan teorijā, gan praksē ir 250W, ir tomēr mazliet pagrūti iztēloties kā divus tādus, būtiski neapzāģētus un pienācīgos ātrumos strādājošus (jā gan, vismaz atmiņa strādās ar 7 GHz jeb 1.75 GHz faktisko ātrumu, līdzīgi kā jau esošajiem GTX 770, 780Ti un TITAN BLACK), izdosies pabarot, kā arī nodrošināt pienācīgu darba temperatūru un trokšņa līmeni ar vienu pašu, kaut lielu un smagu, 3 slotus biezu metāla kluci un vienu pašu, tā šķiet, 100mm ventilatoru. Nav šaubu, ka tāpat kā GTX 590 gadienā, to nekas nespēs glābt to no PCI-SIG PCI-Express specifikācijas klajas pārkāpšanas (tā paģēr, ka viena karte nedrīkst “ēst” vairāk par 300W), un, līdzīgi kā AMD Radeon 7990, būs nepieciešami veseli trīs 8-pin PEG strāvas kabeļi. Kas, man žēl jūs apbēdināt, bet nozīmē, ka, piemēram, ar Jūsu vareno vācu kvalitātes pierādījumu Inter-Tech Energon 1000W tas var arī nepacelties, hurr durr.
Viens ir skaidrs – vismaz kādu brīdi tā būs pati jaudīgākā karte ever un kolekcijas sastāvdaļa pižoniem un profligātiem, kam Aston Martin jau ir iegādāts, bet privātajai lidmašīnai ar apzeltītu kokaīna pašapkalpošanās automātu tomēr par īsu. Tas ir, kamēr AMD izdomās tieši cik bieži būs jāmaina ap videokarti tinamās mitrās lupatas (“hibrīda” dzesēšanas sistēma), lai ilgāk par pusminūti pie dzīvības uzturētu savu plānoto pretsitienu – vēl traģiskāko R9 295X2.
Kā fanbois gribētu šo ziņu nobeigt ar “Go Green!”… taču baidos, ka šai kontekstā tas kaut kā pārāk labi neskan.
[spoil][youtube]
Jā, un tad es paskatījos kas ir raksta autors. Viss ir pēc stingras loģikas. 😀
Bet vispār es jau pie PC Master Race pacēlu acis, lai apstiprinātu savas aizdomas.
Lai nu kā, Vārņa raksti ir patīkami atspirdzinoši.
Es saprotu ka ir cilvēki kas nodarbojas ar raķešu zinātnēm kam vaig super duper kartes, bet nu c’mon 3k USD 😀
5000$.
Š ī grafiskā karte paredzēta īpaši jaudīgiem datoriem, lai nodrošinātu maksimālo iespējamo galddatora grafisko veiktspēju, kas ļauj spēlēt prasīgākās 3D spēles (Battlefield 4, Metro: Last Light, Crysis 3, FarCry 3, Call of Duty: Ghosts
Preses relīzes