Nvidia GeForce GTX TITAN Z

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Nvidia GeForce GTX TITAN Z

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Crow
    Participant

[align=justify]Jeb varbūt citiem vārdiem “kneel, suckers!”. Vēl citiem citiem vārdiem šogad aprīlī tiks tautās palaists vairāk vai mazāk PC Master Race ja ne tik daudz gaidītais (vismaz saprātīgi ļautiņi gaida Maxwell hi-end!), tad vismaz Nvidia CEO Džensena galīgā dulluma pierādījums GTX 790 – divi gandrīz pilnvērtīgi GK110 sastiķēti uz vienas PCB un spēcināti ar 12 GB VRAM.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_j5WaLr0DJk[/youtube]

Autobots, roll out!

[align=justify]Protams, neko īsti neizsakošs modeļa numurs, skaitlis 790, ir šāda tehnoloģiskā brīnuma pavisam necienīgs, tāpēc tā vietā dzīvē tiek izmantots skaļais TITAN nosaukums, nule pieliekot vēl galā Z. Un ar Z, kā ar pēdējo burtu latīņu alfabētā, visādā ziņā uzsverot, cik galējs pasākums šis ir. Personīgi es būtu to nosaucis vēl kliedzošākā nosaukumā, piem., ZZ9 PLURAL Z ALPHA. Bet tas laikam neatstāj daudz variantu minējumiem, kāpēc es vēl joprojām sēžu un driķēju te Notepadā, jo šai industrijā vājprāts tomēr net… pag-pagaidiet, kad cenu uzzināsiet. Lūk, kur būs vājprāts!

Tā kā stress mūsdienās ir nopietna sociāla problēma, apturēšu nejēdzīgos runas plūdus un uzreiz atklāšu, ka šī šedevra MSRP cena ir -BAM!- 2999 USD! What the actual f*? Personīgi es domāju pārdot visu savu un radinieku īpašumu (līdzīgi kā še šad un tad, šķiet, rīkojas kāds pilsonis K. Ba.), tad iegādāties šo te, nokaut mainojot GrumpyCoins, un tad sagādāt vienam otram garantijas servisam necilvēcīgas paša nelabā sūtītas mocības, par visiem pagātnes, nākotnes un vēl tēvu tēvu grēkiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/1778_1778_titanzholduse_1_1.jpg[/img]

I, for one, welcome our new Titan Z overlords

[align=justify]Ko vēl var aprēķināt? Lai arī GK110 ir salīdzinoši (un par spīti 7 bilj. tranzistoru) ļoti izdevies un energoefektīvs (kāpēc arī laikam Nvidia turpina to “slaukt sausu”) un tā TDP gan teorijā, gan praksē ir 250W, ir tomēr mazliet pagrūti iztēloties kā divus tādus, būtiski neapzāģētus un pienācīgos ātrumos strādājošus (jā gan, vismaz atmiņa strādās ar 7 GHz jeb 1.75 GHz faktisko ātrumu, līdzīgi kā jau esošajiem GTX 770, 780Ti un TITAN BLACK), izdosies pabarot, kā arī nodrošināt pienācīgu darba temperatūru un trokšņa līmeni ar vienu pašu, kaut lielu un smagu, 3 slotus biezu metāla kluci un vienu pašu, tā šķiet, 100mm ventilatoru. Nav šaubu, ka tāpat kā GTX 590 gadienā, to nekas nespēs glābt to no PCI-SIG PCI-Express specifikācijas klajas pārkāpšanas (tā paģēr, ka viena karte nedrīkst “ēst” vairāk par 300W), un, līdzīgi kā AMD Radeon 7990, būs nepieciešami veseli trīs 8-pin PEG strāvas kabeļi. Kas, man žēl jūs apbēdināt, bet nozīmē, ka, piemēram, ar Jūsu vareno vācu kvalitātes pierādījumu Inter-Tech Energon 1000W tas var arī nepacelties, hurr durr.

Viens ir skaidrs – vismaz kādu brīdi tā būs pati jaudīgākā karte ever un kolekcijas sastāvdaļa pižoniem un profligātiem, kam Aston Martin jau ir iegādāts, bet privātajai lidmašīnai ar apzeltītu kokaīna pašapkalpošanās automātu tomēr par īsu. Tas ir, kamēr AMD izdomās tieši cik bieži būs jāmaina ap videokarti tinamās mitrās lupatas (“hibrīda” dzesēšanas sistēma), lai ilgāk par pusminūti pie dzīvības uzturētu savu plānoto pretsitienu – vēl traģiskāko R9 295X2.

Kā fanbois gribētu šo ziņu nobeigt ar “Go Green!”… taču baidos, ka šai kontekstā tas kaut kā pārāk labi neskan.

Avots: 1

iKey
    Participant

Hmmm… man likās, ka PC lauciņš bija nokļuvis stagnācijā, jo visos IT portālos gozējās par dzelsiskiem smārtfonu un citu rokassomiņā ieliekamo gadžetu sasniegumiem, kuri jau ieķērušies astē sevis cienīga PC geimera ekipējuma parametriem

RicoPico
    Participant

Lasu un domāju… Samurajs abas savas zeķes nopīpējis, vai? Kas ar rakstīšanas stilu?! Ieturēti, līdzsvaroti, oficiāli pieklājīgais drukas stils palicis tālu nopakaļ un tagad vairāk atgādina pavasarī pirmo reizi pļavā izlaistu govi.

[spoil][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kUZ1YLhIAg8[/youtube][/spoil]

Jā, un tad es paskatījos kas ir raksta autors. Viss ir pēc stingras loģikas. 😀

ruukjis
    Participant

+1 😀

Bet vispār es jau pie PC Master Race pacēlu acis, lai apstiprinātu savas aizdomas.

Lai nu kā, Vārņa raksti ir patīkami atspirdzinoši.

LooNeY
    Participant

Jau pasūtīju 3 šādus, salikšu 3-way sli un lidošu uz mēnesi!

Peteris Skabarga
    Participant

Jautājums ir tikai viens – Kam ko tādu reāli vaig? Virtuālais krāns or smtn?

Es saprotu ka ir cilvēki kas nodarbojas ar raķešu zinātnēm kam vaig super duper kartes, bet nu c’mon 3k USD 😀

ruukjis
    Participant

Ja tevi pārsteidz kartes cena, tad tie nebūt nav griesti – profesionālās kartes maksā līdz pat 5000$. Bet priekš gaming kartes, kas ir šī, un kas šobrīd ir tik vien kā virtuālais krāns, 3000$ tiešām ir “nu c’mon”, jo par tādu ciparu var GTX 780ti saslēgt iekš 3-way SLI un jaudas ziņā, IMO, tas noteikti būs varenāk kā viens dual GPU brīnums ar Z burtu nosaukumā.

Peteris Skabarga
    Participant

Bet, bet.. tur ir Z burts 😀 tas tak i krut.

iKey
    Participant

Vārnas rakstus var lasīt un pasmaidīt 🙂

izluks
    Participant

Kāds man paskaidros ko šāda karte dod? Es “nopirku” pat tādu modernu spēli, lai pamēģinātu, UZ LAPTOPA, saliku visur maksimumu, nu paspēlēt var bez aizķeršanās, ventilators gan skanēja tā kā vēl nekad, bet nu man taču portatīvais…

Willis
    Participant

Pēteris Skabarga

Quote:

Jautājums ir tikai viens – Kam ko tādu reāli vaig?

Re ka Dateks noliktavā tādas tikai trīs ir palikušas, pērk uz urrā !

Crow
    Participant
    deriksx
    Participant

Ir labs raksts, arī gāju skatīties kas tad to ir sarakstījis 🙂

ruukjis
    Participant
    nevertell
    Participant

A huliš nesaprotat, kam tad vajag. Katram miljonāram tagad pa vienai tādā iekš microITX keisa un viss būs kulē.

Willis
    Participant

Cilvēki neatšķir kur joks, kur nē vai grib izlikties ? 🙂

ruukjis
    Participant

Aaaa… joks… nu jā, tas visu maina…

[img]https://i.imgur.com/uWwg755.gif[/img]

msh
    Participant

Kādam vēl geimeru aprīkojumam? 😀 Kaut kāds vidējs krapfõns varbūt astē ķeras manai gigabutei, ne jau i7 vai kam tādam 😀

msh
    Participant

😀

Jaunzems
    Participant

Quote:

Š ī grafiskā karte paredzēta īpaši jaudīgiem datoriem, lai nodrošinātu maksimālo iespējamo galddatora grafisko veiktspēju, kas ļauj spēlēt prasīgākās 3D spēles (Battlefield 4, Metro: Last Light, Crysis 3, FarCry 3, Call of Duty: Ghosts, u.c.) augstās izšķirtspējās ar maksimāliem attēla kvalitātes iestatījumiem.

[img]https://i.imgur.com/TaTdV.gif[/img]

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā