Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Obama: "Internets pieder ASV!"
pirmavotā
Žults porciju saņēma Eiropas Savienība, jo viņi, redz, jaucoties lielo ASV korporāciju lietās – tādās kā Google vai Facebook. “Internets pieder mums. Mūsu kompānijas to radīja, to attīstīja, un pilnveidoja tiktāl, ka viņiem [Eiropas kompānijām] nav nekādas iespējas konkurēt. Tāpēc nereti aiz cēliem mērķiem slēpjas komerciālo interešu aizstāvība,”
Ko varam gaidīt tālāk? Noteikti paziņojumu, ka Mēness pieder ASV. Jo nevienam citam izkāpt uz Zemes dabiskā pavadoņa nav bijis pa spēkam, līdz ar to pārējie nav konkurētspējīgi. Nu, un tālāk paveras bezgalīgs plašums fantāzijai. Protams, Eiropas pretreakcija nelika sevi ilgi gaidīt“Redzes viedoklis, ka regulatori pastāv, lai tikai atvieglotu dzīvi mūsu uzņēmumiem, ir ārpus visiem rāmjiem izejošs. Tieši regulēšana atvieglo ārzemju kompāniju ienākšanu mūsu tirgū. Vienoti noteikumi visiem ir pašu amerikāņu kompāniju interesēs.”
Kas ir tagad? Cenšamies izveidot kaut ko jēdzīgu, dažreiz sanāk, dažreiz – nē, bet ja sanāk, tad nopārdodam amerikāņiem. Līdzīgi kā ar Latviju un Eiropu. Nesaprotu, kā tādai jaunai valstij kā ASV var sanākt, bet mums – nē. Vienīgi inženierzinātnes mums ir visaugstākajā līmenī pasaulē. Pagaidām.
Nevaru ASV pārmest par to, ka viņi šajā ekonomiskajā kaujā ir labākie. Un arī mani reizēm pārņem sajūtas, ka ES cenšas iegrožot ASV lielfirmas ar likumiem, lai tikai pasargātu savu tirgu. Skumji. Bet ES likumi mūsu teritorijā ASV kompānijām ir jāievēro, nav ko piebilst.
Tik novēlu ASV nezaudēt saprātu, esot tik varenai un teju monopoliskai. Kā arī Obama varētu izteikties pārdomātāk, tak gudrs vīrs esot.
Preses relīzes