Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › OpenOffice iemēģina «ribbon» interfeisu
Būtu tomēr labāk, ja Ooo veidotāji tomēr ietu savu ceļu un mēģinātu radīt labu produktu, nevis bezmaksas MS Office klonu.
Programma var būt klons tad, ja tā arī tehniski ir identiska. Bet lai nu paliek. Tagad pastāsti, kas lietos to “atšķirīgo oo”? Labi, es lietošu, varbūt daži noutpada lietotāji lietos. Kāds maikrosoftatkarīgais lāmeris lietos? Diez vai. Tieši tāpēc ka viss tik atšķirīgs.
Vienīgā bremze, ka nevar saglabāt (kaut vai opcionāli) savus darbus mazmīkstā pieņ emtajos formātos.
Nu parastos .doc jau saglabāt var, vienīgi .docx ir read-only.
Un par to “atšķirīgo OOo”. Emm … tieši tagad jau viņ š kļūs atšķirīgs,
jo identisku UI kāds ir MsOffice viņ i drošvien neizveidos.
Agrāk OOo bija “tāds kā Office2k3, tikai bezmaksas”,
bet šitas izskatās ka prasītu papildus jūzeru apmācību.
Kas ir RibbonUI :
[spoil][img]
Izskatās ka OOo būtu jātiesājas par šito UI.
tas domats, ka tagad jebkurai funkcijai var uzlikt pogu? vai kā?
Būtu tomēr labāk, ja Ooo veidotāji tomēr ietu savu ceļu un mēģinātu radīt labu produktu, nevis bezmaksas MS Office klonu.
Programma var būt klons tad, ja tā arī tehniski ir identiska. Bet lai nu paliek. Tagad pastāsti, kas lietos to “atšķirīgo oo”? Labi, es lietošu, varbūt daži noutpada lietotāji lietos. Kāds maikrosoftatkarīgais lāmeris lietos? Diez vai. Tieši tāpēc ka viss tik atšķirīgs.
Un kas tad tagad lieto to OpenOffice? Un ne jau interfeiss ir tā lielākā problēma.
Un runa bija par kaut ko citu – par dubultajiem standartiem. Ja MS izlaiž produktu, kura interfeiss attāli atgādina kādu citu produktu, tad visi parasti auro, ka nospiests. Tagad, kad Ooo lec pakaļ mazmīkstajiem, tad tas tiek slavēts. Man tas šķiet kaut kā jocīgi. Ja jums liekas savādāk, tad nekas.
Preses relīzes